ΤΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ, ΣΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ «BOREINH radio» ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ














"ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 3 ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...




Στο studio του ΒΟΡΕΙΝΗ radio φιλοξενήθηκαν την Πέμπτη 22 Μαΐου οι δύο μονομάχοι του δεύτερου γύρου των Δημοτικών Εκλογών για το Δήμο Διονύσου, την Κυριακή 25 Μαΐου, ο Διονύσης Ζαμάνης, επικεφαλής των «Ανοιχτών Οριζόντων» και ο Γιάννης Καλαφατέλης, επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας».

Οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι ήταν φιλοξενούμενοι του Νίκου Παπαδόπουλου (εφημερίδα «ΒΟΡΕΙΝΗ», ΒΟΡΕΙΝΗ radio, www.voreini.gr ), ενώ ερωτήσεις υπέβαλλαν η Μαρία Χαζάπη (εφημερίδα «Οδός Διονύσου», www.odosdionysou.gr) -η οποία παρενέβη τηλεφωνικά- και ο Πέτρος Πετρόπουλος (www.edionysos.gr).

Οι ακροατές του ΒΟΡΕΙΝΗ radio, όπως αποδείχθηκε από τον μεγάλο αριθμό εκείνων που συντονίστηκαν στη διαδικτυακή συχνότητα του ΒΟΡΕΝΗ radio, έδωσαν... «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πρωτοβουλία για συνεργασία των τριών τοπικών μέσων ενημέρωσης. 

Πρώτος παραχώρησε συνέντευξη ο Διονύσης Ζαμάνης (7 μ.μ.-8 μ.μ.) ο οποίος, μεταξύ άλλων :

• Δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής, επισημαίνοντας ότι είναι εφικτή η κάλυψη της διαφοράς των 10 περίπου μονάδων από τον Γιάννη Καλαφατέλη και την «Ενωτική πρωτοβουλία».

• Έκανε άνοιγμα συνεργασίας και στήριξης εν’όψει του δεύτερου γύρου, κυρίως προς τους συνδυασμούς της «Νέας Πνοής» και της «Δημοκρατικής Ανατροπής», με τους οποίους, όπως δήλωσε, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία σε επίπεδο προγραμματικής σύγκλισης.

• Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δημάρχου Διονύσου, λέγοντας ότι κανένα νέο μεγάλο έργο δεν πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ενώ αναφέρθηκε και στους ειδικούς συμβούλους του, για τους οποίους, όπως είπε, δεν έχουν δοθεί επισήμως στοιχεία για το έργο που έχουν πραγματοποιήσει.

• Επίσης, μίλησε για πολιτική διαδρόμων, αναφερόμενος στο οικιστικό πρόβλημα, λέγοντας ότι για το θέμα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ούτε και μία Επιτροπή με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

• Δεσμεύθηκε ότι εφόσον εκλεγεί θα προσπαθήσει να προωθήσει με κάθε τρόπο τον θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη», δίνοντας τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να προτείνει αυτή ικανά πρόσωπα κοινής αποδοχής, τα οποία θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτή τη θέση.

• Υποσχέθηκε ότι εάν οι πολίτες τον επιλέξουν θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση, εκτός από τα θέματα της καθημερινότητας, το αποχετευτικό και το κυκλοφοριακό, στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και στην καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από την αξιοποίηση του περιβάλλοντος.


























Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Καλαφατέλης (8 μ.μ.- 9 μ.μ.) ο οποίος, μεταξύ άλλων :

• Υπεραμύνθηκε του έργου της δημοτικής αρχής τα προηγούμενα 3,5 χρόνια, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που, όπως είπε, αντιμετώπισε λόγω του δύσκολου εγχειρήματος της συγχώνευσης 7 Δημοτικών Κοινοτήτων και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πενταετία που ακολουθεί, λέγοντας ότι ήρθε πλέον η ώρα να πραγματοποιηθούν πολλά έργα.

• Έκανε την αυτοκριτική του, παραδεχόμενος ότι η διαβούλευση με τους άλλους συνδυασμούς θα έπρεπε να λειτουργήσει περισσότερο, και υποσχέθηκε ότι εφόσον εκλεγεί θα καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για συγκλίσεις με την αντιπολίτευση όπου αυτό είναι εφικτό.

• Ξεκαθάρισε ότι η επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν θέσεις ευθύνης, εάν εκλεγεί Δήμαρχος, θα αποφασιστεί σε ανοιχτή διαδικασία της «Ενωτικής πρωτοβουλίας», με παρουσία μάλιστα δημοσιογράφων και, ξεκαθάρισε ότι καμία θέση δεν είναι δεδομένη.

• Αναφέρθηκε στην καλή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, που αποτελεί μοντέλο αποτελεσματικής διαχείρισης, όπως υπογράμμισε, σε σχέση με άλλους Δήμους.

• Προανήγγειλε μειώσεις στα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης.

• Δήλωσε αισιόδοξος για την επίλυση του οικιστικού και ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι έτοιμος να καλέσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις τους κατοίκους, σε περίπτωση που η κεντρική διοίκηση επιχειρήσει να λειτουργήσει διόδια στην περιοχή.

• Τέλος, είπε ότι οι πρώτες προτεραιότητές του θα είναι το αποχετευτικό, το οικιστικό, το κυκλοφοριακό και βέβαια η περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δομών προς όφελος των πολιτών.