ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ


ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΥΓΟΥΝΑΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΔΩΣΑΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΤΟ "ΠΑΡΩΝ", Η ΖΑΝΕΤ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Δ.Ε. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου"στην πλατεία Δημοκρατίας στον Άγιο Στέφανο, όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ζυγούνας πραγματοποίησε την ομιλία του εν'όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΥΓΟΥΝΑ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα.

Σήμερα ουσιαστικά ολοκληρώνουμε μια προσπάθεια που άρχισε πολλούς μήνες πριν, αλλά ελπίζουμε να μας δώσετε την εντολή να τη συνεχίσουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σας καλωσορίζουμε στην τελική ευθεία του αγώνα μας για ανατροπή και στο Δήμο Διονύσου. Τώρα τα πάντα είναι στο χέρι σας και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα πείτε «φθάνει πια», θα γυρίσετε σελίδα και θα μας δώσετε την εντολή να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας και στη ζωή μας.

Η κρίση είναι βαθιά και θα διαρκέσει και βεβαίως αφορά όλους τους πολίτες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ο Δήμος πρέπει να είναι παρών, ενεργός, αποτελεσματικός και αλληλέγγυος στον καθένα από εμάς.

Κανένας μόνος του στην κρίση είναι το σύνθημά μας και το εννοούμε. Εμείς στη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου έχουμε σχεδιάσει και είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς να παραβλέπουμε τις ανάγκες σε έργα υποδομής, καθαριότητας, πολιτισμού και παιδείας. 

Για να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί προωθούμε την αποκέντρωση μέσα στο Δήμο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις δημοτικές κοινότητες με ουσιαστικές αρμοδιότητες και βεβαίως τους αναγκαίους πόρους.

Το ψηφοδέλτιό μας δεν έχει ούτε ένα «βαρίδι». Αποτελείται από ανθρώπους της προσφοράς και όχι της… αμοιβής. Κανείς δεν έχει θέσει προϋποθέσεις προσωπικής αξιοποίησης για τη συμμετοχή του. Δεν τάξαμε θέσεις, δεν εξαγοράσαμε συνειδήσεις και δεν θα το κάνουμε ποτέ.

Μας κατηγορούν ότι είμαστε ένα κομματικό ψηφοδέλτιο. Το κάνουν για να μπερδέψουν τους δημότες. Σαφώς και δεν είμαστε «ψηφοδέλτιο σούπερ-μαρκετ». Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με προοδευτική σκέψη και δράση, με κοινά οράματα, με ξεκάθαρους στόχους. 

Μια αντιμνημονιακή ομάδα ανθρώπων που ξέρουν και συμφωνούν στο πως μπορούν να αλλάξουν το Δήμο. Πως μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα για όλους. Εμείς σε σύκγριση με άλλους, δεν έχουμε επιτρόπους πίσω από τον υποψήφιο Δήμαρχο, δεν έχουμε «πατερούληδες». 

Με τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, ο Δήμος ανοίγει τις πόρτες σε όλους τους δημότες, που δεν θα χωρίζονται πια σε αυτούς που έχουν… πρόσβαση και τους πολλούς που δεν τολμούν ούτε τηλέφωνο να πάρουν για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος στη διαμόρφωση του κοινωνικού μας προγράμματος, του προγράμματος αλληλεγγύης και αρωγής. Αυτό που πρέπει και μπορεί να γίνει από την πρώτη στιγμή είναι να λειτουργήσουν στο σύνολό τους οι υπάρχουσες δομές κοινωνικής αρωγής και αλληλεγγύης. Οι περισσότερες δεν λειτουργούν ούτε αποτελεσματικά, ούτε στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Πριν ξεκινήσουμε, λοιπόν, να συμπληρώνουμε τις δομές αυτές θα πρέπει να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση και την αποτελεσματικότητά τους.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ, των πολυιατρείων, του κοινωνικού φαρμακείου, παντοπωλείου και φροντιστηρίου. Μην ξεχνάτε ότι σύνθημά μας είναι «κανείς μόνος του στην κρίση».

Θα εμπνεύσουμε και θα ενισχύσουμε τη δουλειά των υπαλλήλων του δήμου, αλλά και των εθελοντικών ομάδων, που δίνουν τον εαυτό τους για το έργο που έχουν αναλάβει σε καθημερινή βάση. Θα ενισχύσουμε την «βοήθεια στο σπίτι».

Ενισχύουμε τα προγράμματα προστασίας ηλικιωμένων, μέσα από τα ΚΑΠΗ, που δεν θα είναι μόνο χώρος συνάθροισης, αλλά θα παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες που έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

Ταυτόχρονα θα ενισχύσουμε την ιατρική περίθαλψη, τη δυνατότητα φυσιοθεραπείας. Το δημοτικό Γηροκομείο θα λειτουργήσει είτε το θέλει η κεντρική εξουσία, είτε όχι. Οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν αφήνουν το Διόνυσο μακριά από το πρόβλημα. Είμαστε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αττικής και η πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία απαιτεί χρόνο, πολλές φορές μοιραίο για πολλούς συμπολίτες μας. Ένας μόνιμος σταθμός του ΕΚΑΒ στο Δήμο μας, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Αν αποδίδουμε σεβασμό στην τρίτη ηλικία, οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στα παιδιά και τους νέους. Το μέλλον του τόπου μας.

Στο κοινωνικό πεδίο έχουμε προτάξει την ενίσχυση δραστηριοτήτων και δράσεων που θα απασχολήσουν δημιουργικά κάθε νεαρή ηλικιακή ομάδα. Ιδιαίτερη δίδουμε στις κοινωνικές πολιτικές, όπως οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για τα παιδιά, τα ΚΔΑΠ, οι δραστηριότητες παιδιών στις θερινές διακοπές. Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί πρέπει να υπάρχουν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και μάλιστα να ικανοποιούν το σύνολο των αναγκών χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Μας απασχολεί ιδιαίτερα το πρόβλημα των ναρκωτικών και των άλλων εξαρτήσεων. Πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας με κάθε θυσία. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μας, όπως και τα παιδιά των παλιννοστούντων και των νόμιμων μεταναστών, που και αυτά προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους.

Προφανώς και δεν παραγνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα της πόλης που παραμένουν στο περιθώριο και η δημοτική αρχή ασχολείται μαζί τους κάθε φορά που έχουμε εκλογές για να τα ξεχάσει την αμέσως επόμενη στιγμή και αφού έχει υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών. Η καθαριότητα, το περιβάλλον, το οδικό δίκτυο, το κυκλοφοριακό, η ύδρευση, το πράσινο, οι πλατείες και όλα όσα χρειάζονται την παρέμβασή μας θα έχουν από την πρώτη στιγμή την προσοχή και την άμεση δράση μας. 

Φίλες και φίλοι,

Διαμορφώσαμε πρώτοι το πρόγραμμα και αυτό έχει σημασία γιατί δείχνει ότι ξέραμε τι θέλουμε να κάνουμε, πώς να το κάνουμε και βεβαίως πόσο θα κοστίσει. Ακούσαμε τους δημότες, ανακαλύψαμε νέες και πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες για να γίνει ο δήμος καλύτερος, πιο φιλικός, πιο αποτελεσματικός και πιο λειτουργικός.

Εκείνο που δεν συζητήσαμε και ούτε πρόκειται να διαπραγματευθούμε ποτέ είναι ο τρόπος που πρέπει να δράσει ο Δήμος. Κάθε τι πέρα από την απαιτούμενη διαφάνεια και αξιοκρατία είναι ξένο προς εμάς. Είμαστε αντίθετοι στο Δήμο των κολλητών. Επιθυμούμε το Δήμο των πολιτών, που δεν θα σπαταλούνται τα χρήματα σε προσωπικές επιλογές ή για συντήρηση προσωπικών μηχανισμών. 

Κάθε ευρώ που μπαίνει στα ταμεία του Δήμου από το υστέρημα των δημοτών έχει και πρέπει να έχει αξία. Πρέπει να επιστρέφει στο δημότη στο μεγαλύτερο μέρος του και γιατί όχι πολλαπλασιαστικά. Βεβαίως πρέπει να διεκδικήσουμε αύξηση των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χρειαζόμαστε αυξημένες αρμοδιότητες, μεγαλύτερη αποκέντρωση, αλλά όχι, χωρίς τους αναγκαίους πόρους. Η κεντρική διοίκηση δεν μπορεί να κρατά τα κάθε είδους έσοδα για τις μνημονιακές της υποχρεώσεις και απλώς να μεταφέρει αρμοδιότητες, που οι δήμοι δεν μπορούν να στηρίξουν και να αξιοποιήσουν.

Θα ανατρέψουμε την απάθεια των τελευταίων χρόνων. Θα καλύψουμε το κενό, θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Ναι, η ποιότητα ζωής και η αξιοπρέπεια μπορούν να δώσουν χρώμα στη μαύρη καθημερινότητα των μνημονιακών πολιτικών. Δεν γίνεται αλλιώς. Αυτός είναι και ο λόγος της βασικής διαφωνίας ορισμένων από εμάς με την απελθούσα δημοτική αρχή.

Τους πιστέψαμε πριν από 3,5 χρόνια και μας γέλασαν. Προσπαθήσαμε να ακουστούμε και μας αγνόησαν. Είχαν άλλα στο μυαλό τους. Δεν μπορούσαμε παρά να χωρίσουμε τους δρόμους μας. Ιδιαίτερη ντροπή μας προκαλεί σαν δημότες η κατάσταση του οδικού δικτύου σε ολόκληρο το Δήμο. Ακόμη και οι κεντρικές αρτηρίες που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας ή του Υπουργείου Υποδομών έμειναν ασυντήρητες, απειλώντας αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και ταλαιπωρώντας καθημερινά τους πολίτες, προκαλώντας βλάβες στα οχήματά τους και οδηγώντας ακόμη και σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα. 

Τι κι αν εμφανίζει πλεόνασμα η Περιφέρεια; Δουλειά της είναι να διαθέτει τα κονδύλια σε όφελος των πολιτών και όχι να τα συσσωρεύει, αφήνοντας ακόμη και αυτονόητα στην τύχη τους. Από το δήμο μας όμως δεν τους ενόχλησε, δεν τους πίεσε, δεν τους έλεγξε για την αδιαφορία που επιδεικνύουν.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή επέλεξε να κάνει δημόσιες σχέσεις και ότι έργα. Δεν γίνεται όμως έτσι. Οι μεγάλες αρτηρίες του δήμου δεν έχουν κόστος για να φτιαχτούν αλλά θέλει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Μόλις τον τελευταίο μήνα ο κ. Σγουρός θυμήθηκε ότι ζουν άνθρωποι και εδώ επάνω και ενέκρινε ένα κονδύλι για να στρωθούν κάποια μπαλώματα στον άξονα Κηφισιάς-Κρυονερίου. Αν το ξέραμε ότι έπρεπε να φθάσουν οι εκλογές για να πέσει λίγη άσφαλτος, θα ζητούσαμε εκλογές κάθε έξι μήνες! 

Και οι δρόμοι όμως που είναι ευθύνη του Δήμου είναι σε άθλια κατάσταση. Μόνο τώρα τελευταία ο δήμος γυρίζει με ένα φορτηγάκι και προσπαθεί να κλείσει τις λακκούβες, που προκαλούν πραγματική οργή στους πολίτες. Οι δρόμοι είναι όμως σε τόσο κακή κατάσταση που το δίκτυο δεν βελτιώνεται με μπαλώματα. Οι περισσότεροι δρόμοι θέλουν ξαναστρώσιμο και βεβαίως συντήρηση για να είναι σε καλή κατάσταση.

Σε δημοτικά διαμερίσματα, όπως εδώ στον Αγ. Στέφανο και την Άνοιξη υπάρχει πρόβλημα με τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Είναι περιοχές που δέχονται πίεση. Χρειαζόμαστε χώρους στάθμευσης και θα τους εξασφαλίσουμε. Ο φωτισμός παραμένει προβληματικός. Ζούμε σε έναν «σκοτεινό» Δήμο. Η εγκληματικότητα «θρέφεται» από το σκοτάδι. Πρέπει ο Δήμος Διονύσου να φωτιστεί με βάση ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φωτισμού, που με την κατάλληλη τεχνολογία δεν θα αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες. 

Η καθαριότητα είναι σημαντική για κάθε δήμο. Ειδικά στο Δήμο Διονύσου με τα δάση και τις εκτός σχεδίου εκτάσεις δεν αρκεί η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις κατοικημένες περιοχές. Πρέπει το φυσικό περιβάλλον να μην μετατρέπεται σε χωματερή. Και στις αστικές περιοχές του Δήμου μας όμως πρέπει να υπάρχει πιο πυκνό πρόγραμμα αποκομιδής των σκουπιδιών, να πλυθούν επιτέλους οι κάδοι και να καθαριστούν οι γύρω από αυτούς περιοχές. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας αποκομιδής των σκουπιδιών. Η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας και προσφορά του έργου σε ιδιώτες μόνο προβλήματα και αυξημένα κόστη θα σημάνει για τους δημότες. Αυτό δεν πρέπει να γίνει. Αντίθετα πρέπει και θα προωθήσουμε την ανακύκλωση αλλά και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, που μπορούμε να εγκαταστήσουμε και να αναπτύξουμε στο Δήμο Διονύσου.

Παράλληλα, έχουμε προβλήματα ύδρευσης. Σε συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού. Εκεί πρέπει να παρέμβουμε χωρίς καθυστέρηση. Όπου είναι αναγκαίο το δίκτυο πρέπει να αντικατασταθεί και βεβαίως να επεκταθεί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. 

Οι χρήσεις γης είναι μεγάλο θέμα. Η επέκταση των σχεδίων πόλης πρέπει να γίνει επιτέλους, αλλά συντεταγμένα με σχέδιο και διαφάνεια. Ο Δήμος μας έχει μεγάλες δημόσιες εκτάσεις. Παραμένουν όμως αναξιοποίητες. Πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε σπιθαμή τους σε όφελος του πολίτη και του συνόλου.

Είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε για να αντιμετωπιστεί και η ενεργειακή φτώχεια στο δήμο μας. Ζούμε στην πιο ορεινή περιοχή της Αττικής και τα σπίτια είναι παγωμένα το χειμώνα. Πρέπει να υπάρχουν δράσεις του Δήμου αλλά και συνδυαστικές με άλλους φορείς για να ανατραπεί και αυτή η ζοφερή κατάσταση. Μπορούμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας και θα το επιχειρήσουμε.

Η Διαδημοτική συγκοινωνία πρέπει να γίνει πιο πυκνή και λειτουργική. Ζούμε σε μια περιοχή απομονωμένη συγκοινωνιακά. Αν εφαρμοστούν και τα συμπληρωματικά διόδια, η κατάσταση θα γίνει τραγική. Το κόστος μετακίνησης των δημοτών απαγορευτικό. Το μεροκάματο ακόμη πιο δύσκολο. Σε επίπεδο υποδομών και έργων λοιπόν έχουμε αποφασίσει ειδικά για τον Άγιο Στέφανο να υλοποιήσουμε:

 Καθορισμός Ορίων Οικισμού
 Κατασκευή δύο νέων Νηπιαγωγείων και του 3ου Δημοτικού Σχολείου
 Αξιοποίηση χώρου ΤΥΠΕΤ
 Απομάκρυνση κεραίας ΕΡΤ & κινητής τηλεφωνίας
 Έργα Βελτίωσης Κυκλοφορίας

 για την Άνοιξη 

 Καθορισμός Ορίων Οικισμού
 Έργα Βελτίωσης Κυκλοφορίας
 Κατασκευή 2ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου
 Ανάπλαση Άλσους Μπογιατίου
 Τσιμεντόστρωση τμήματος οδού Αγίας Παρασκευής (Πανσέδων)

για το Κρυονέρι 

 Ανέγερση eπιτέλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου
 Ανακαίνιση κτιρίου ΕΠΑΛ
 Απομάκρυνση Κεραιών
 Υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα του Κτήματος Τατοϊου
 Κατασκευή σταθμού ΟΣΕ

Ανάλογες δράσεις υπάρχουν και για τα άλλα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου που παρουσιάστηκαν στην ανοικτή εκδήλωση που έγινε στην πλατεία της Δροσιάς, πριν από μια εβδομάδα.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε αυτή τη μάχη.

Εμείς δεν υποσχόμαστε έναν καλύτερο δήμο. Πιστεύουμε σε έναν καλύτερο δήμο. Μπορούμε έναν καλύτερο δήμο.

Την Κυριακή αλλάζετε το Δήμο, γιατί, αν όχι τώρα, πότε; Ευχαριστούμε από την καρδιά μας για τη στήριξη και το κουράγιο που μας δίνετε. Θα συνεχίσουμε με στόχο το καλύτερο δυνατόν αδιαφορώντας για τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΗΧΗΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στο τέλος της ομιλίας του ο Γιώργος Ζυγούνας παρουσίασε τους υποψήφιους συμβούλους της "Δημοκρατικής Ανατροπής",  ενώ ακολούθησε συναυλία με τον Άρη Γραικούση και τη Μαίρη Έσπερ. 

Στη συγκέντρωση, έδωσαν μεταξύ άλλων το "παρών" οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Πάντζας, o πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος  Στέλιος Κοροβέσης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Διακριτική ήταν η παρουσία της Ζανέτ και του Δημήτρη Τσίπρα, των δύο αδελφών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι ως Διονυσιώτες (και κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου) παραβρέθηκαν στην ομιλία του Γιώργου Ζυγούνα.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου".