ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR: "ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ..."


"...ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ" ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Το edionysos.gr είχε συνομιλία με τον αντιδήμαρχο παιδείας του Δήμου Διονύσου Βασίλη Κοκμοτό, με κύριο θέμα τη διάσταση απόψεων (κάποιοι το χαρακτηρίζουν -και όχι άδικα- ανοιχτή κόντρα) με τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής και ειδικότερα για το θέμα...
της παραχώρησης των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων, με αντίτιμο 3 ευρώ ανά ώρα.

Ο κος Κοκμοτός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτα εναντίον των αθλητικών συλλόγων της περιοχής, αντίθετα μάλιστα, επιδιώκει τη συνεργασία μαζί τους για το κοινό καλό.

Παραδέχθηκε ότι έγιναν και επικοινωνιακά λάθη στη διαχείριση του ζητήματος από πλευράς της δημοτικής αρχής, υπογράμμισε όμως ότι το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ένα: η αντικειμενική οικονομική δυσπραγία αναφορικά με τη συντήρηση των κλειστών σχολικών χώρων.

Κι αυτό την ίδια στιγμή που σε άλλους Δήμους (έφερε το παράδειγμα του Δήμου Αχαρνών) έχουν παραχωρηθεί συνολικά λιγότερες ώρες στα αθλητικά σωματεία.

Ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου επεσήμανε ότι τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών είναι περιορισμένα και δεν μπορεί να γίνει υπέρβαση των κονδυλίων, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον Επίτροπο.

Ο κος Κοκμοτός παραδέχθηκε ότι ακόμη και εάν καταβάλλουν μίσθωμα οι αθλητικοί σύλλογοι, η οικονομική τρύπα δεν καλύπτεται, ωστόσο καλύπτεται ένα τμήμα του κόστους συντήρησης.

Ο αντιδήμαρχος παιδείας εκφράζει κι ένα παράπονο, λέγοντας ότι τα προβλήματα συντήρησης δεν δημιουργήθηκαν από τη σημερινή αρχή αλλά προϋπήρχαν και για αυτό θα περίμενε μια πιο διαλλακτική αντιμετώπιση και ειδικά από τις δημοτικές παρατάξεις.

Για την επίλυση των προβλημάτων συντήρησης ο κος Κοκμοτός είπε ότι έχει πραγματοποιηθεί ιεράρχηση των προβλημάτων, με προτεραιότητα τη συντήρηση των σχολικών αιθουσών, ενώ το σύνολο των προβλημάτων θα αντιμετωπιστεί μέσω του τεχνικού προγράμματος της επόμενης χρονιάς.

Για το θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης των αθλητών, είπε ότι είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε μόνοι τους ο αθλητικοί σύλλογοι να το δρομολογήσουν, δεδομένου ότι οι τραυματισμοί είναι ένα συχνό φαινόμενο κατά την πραγματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και για αυτό θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος παιδείας τόνισε ότι θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους αθλητικούς συλλόγους, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η πολιτική απόφαση να μπει τάξη στο καθεστώς παραχώρησης των σχολικών χώρων, μέσω καταγραφής του αθλητικού δυναμικού κάθε συλλόγου, παραμένει ενεργή και θα υλοποιηθεί.