ΔΙΟΝΥΣΗ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΠΡΟΩΡΑ !






















ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR...


Η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή των «Ανοιχτών Οριζόντων», ύστερα από πέντε μόλις μήνες στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου Διονύσου, όχι μόνο δεν έχει βρει ακόμη το βηματισμό της -κάτι το οποίο θα μπορούσε, εν μέρει, να δικαιολογηθεί λόγω της απειρίας της- αλλά, ακόμη χειρότερα, κινδυνεύει να χάσει οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα της συννενόησης και συνεργασίας , κάτι που κράδαινε ως σημαία στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να υπερισχύσει οριακά των αντιπάλων της...

Δεν θα αναφερθούμε σήμερα στην επιεικώς... ηγεμονική συμπεριφορά της πλειοψηφίας απέναντι στις παρατάξεις της μειοψηφίας,μείζονος και ελάσσονος, στις οποίες ενώ είχε τάξει συναίνεση με το... τσουβάλι, ομόφωνες αποφάσεις, συμπαραστάτες του δημότη και εν τέλει... φούμαρα, ο θησαυρός αποδείχθηκε... άνθρακες ! Μέχρι στιγμής τουλάχιστον...

Θα χαρακτηρίσουμε τη συνολική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απέναντι στους απλούς δημότες αλλά και τις οργανωμένες ομάδες δημοτών (Συλλόγους, Αθλητικά Σωματεία κλπ), η οποία δυστυχώς δείχνει να είναι επιεικώς ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ.

Κι αυτό το λέμε μετά λόγου γνώσεως, έχοντας κάνει ρεπορτάζ, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου...

Είναι γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα ενεργών δημοτών, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και φίλα προσκείμενων στη δημοτική αρχή, αισθάνεται ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ από το ύφος και στυλ διοίκησης, που δεν απέχει σε κάποιες περιπτώσεις από το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Το τελευταίο διάστημα, τα κρούσματα σνομπισμού, μεγαλοϊδεατισμού (για τον... εαυτό τους, τρομάρα τους), αλαζονείας αλλά και... ανοησίας, κυρίως από ορισμένους συνεργάτες του Δημάρχου και υπογραμμίζουμε ευτυχώς όχι από το Διονύση Ζαμάνη, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Δεν θα ξύσουμε άλλες πληγές και δεν θα αναφερθούμε αυτή τη στιγμή σε συγκεκριμένα πρόσωπα.Ο νοών νοείτω...

Θα πούμε όμως ότι η μεγάλη ευθύνη τελικά βαραίνει τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος οφείλει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρει θέση, όσο κι αν κάποιοι από τους δημοτικούς του συμβούλους επιλέγουν είτε να σιωπούν επιδεικτικά, αποφεύγοντας να λογοδοτήσουν, είτε κάποιοι άλλοι αρέσκονται στο να ανοίγουν με περισσή αφέλεια μέτωπα και επικίνδυνες «βεντέτες» με ομάδες πολιτών, για ένα καπρίτσιο χωρίς ουσιαστικό όφελος...

Διονύση Ζαμάνη, θελουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνεις κάτι ΤΩΡΑ, όσο δεν είναι ακόμη αργά, όσο το καράβι του Δήμου Διονύσου είναι ακόμη εντός πορείας.

Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. 

Αν χρειαστεί άλλαξε συνεργάτες, ίσως ορισμένοι να θέλουν αλλά ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ...

Ξαναγύρισε στις αρχές που διακήρυττες προεκλογικά. Ζήτα τη συνεργασία και της αντιπολίτευσης αν χρειαστεί. Θα είναι στα θετικά σου.

Σημασία έχει να μην βουλιάξει το καράβι ! 

Προχώρα συλλογικά και θα βρεις πολλούς πρόθυμους και ικανούς συμμάχους. Διαφορετικά ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ είναι κοντά, κάτι που όλοι απευχόμαστε και ελπίζουμε βέβαια να μη συμβεί.

ΥΓ: Διονύση, κάποιοι «δικοί σου» θα σου πουν ότι δήθεν σε "χτυπάμε" κι ότι κάνουμε αντιπολίτευση, επειδή αποφασίσαμε να σου μεταφέρουμε το πραγματικά βαρύ κλίμα που υπάρχει σήμερα στην τοπική κοινωνία για τους πρώτους μήνες της διοίκησης σου. Στο χέρι σου είναι να το αλλάξεις.Άλλωστε υπάρχουν ακόμη άλλα 4,5 χρόνια. Εσύ θέλεις να το αλλάξεις ; Και κυρίως, μπορείς ; Πάντως αν το αλλάξεις, εμείς πρώτοι θα το επικροτήσουμε ! Να είσαι σίγουρος...

EDIONYSOS.GR 

Για την αντιγραφή
Πέτρος Πετρόπουλος