Η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ !


Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τη συζήτηση του 13ου και τελευταίου θέματος, του αιτήματος δηλαδή 353 δημοτών για δωρεάν παραχώρηση των αθλητικών, σχολικών και πολιτιστικών χώρων του Δήμου Διονύσου, η δημοτική αρχή καλείται να αποδείξει έμπρακτα ότι και θέλει και επιδιώκει τη συναίνεση.
Μετά από μία μακρά περίοδο στείρων και αδιέξοδων διαξιφισμών μεταξύ διοίκησης και παραγόντων (και όχι μόνο)...
των αθλητικών σωματείων του Δήμου Διονύσου, ήρθε η ώρα για μια νέα σελίδα στο... σήριαλ των παραχωρήσεων, που πρέπει επιτέλους να κατεβάσει αυλαία...  

Ο Δήμαρχος, με τη συναίνεση του αρμόδιου αντιδημάρχου παιδείας και αλληλεγγύης αλλά και σύσσωμης της δημοτικής ομάδας των "Ανοιχτών Οριζόντων", οφείλει να επιδείξει διαλλακτικότητα αλλά και γενναιότητα και να αναλάβει πρωτοβουλία, έτσι ώστε να δοθεί οριστικό τέλος σην ανώφελη κόντρα.

Κατά την άποψή μας, ο Διονύσης Ζαμάνης έχει μία ασφαλή επιλογή, που ίσως αποδειχθεί χρυσή ευκαιρία για το μέλλον, μέσα δηλαδή από την καθιέρωση ενός νέου ύφους και ήθους διοίκησης.

Να αναστείλει, μέχρι νεωτέρας, την απόφασή του αναφορικά με τους όρους παραχώρησης και ειδικά αυτούς που αποτελούν σημείο διαμάχης με τους αθλητικούς συλλόγους (όπως για παράδειγμα το ενοίκιο και τα ασφάλιστρα) και να συστήσει άμεσα μία θεματική Επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, η οποία μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (ίσως λίγων μηνών) θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, έτσι ώστε στο τέλος να υποβάλλει μία συναινετική αλλά και αξιόπιστη πρόταση.

Μια πρόταση όμως που θα είναι τεκμηριωμένη με λογικά επιχειρήματα και αληθινά παραδείγματα από το τι συμβαίνει σε άλλους Δήμους με κοινά χαρακτηριστικά και όχι διανθισμένη από πολιτικές θέσεις ή εμμονές... 

Που από τη μια θα βάζει τάξη στο καθεστώς των παραχωρήσεων, αποδίδοντας "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" κόντρα στη λογική των "μαγαζιών", εφόσον υπάρχουν τέτοια, από την άλλη όμως θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες λειτουργίας των αθλητικών συλλόγων μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Δεν θέλουμε να διανοηθούμε ότι τη Δευτέρα η δημοτική αρχή θα παραμείνει αμετακίνητη. Οι όποιες πληγές δημιουργήθηκαν, ήρθε η ώρα να κλείσουν.

Να σταματήσει, επιτέλους, να υπάρχει η αίσθηση ότι οι πολίτες αντιπολιτεύονται τη δημοτική αρχή και το αντίστροφο. Οι πολίτες και οι φορείς δεν πρέπει να ταυτίζονται ή να συγχέονται με τις δημοτικές παρατάξεις.

Δήμαρχε, γύρισε σελίδα. Μπορείς.

ΠΠ