ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: "ΛΥΠΗΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ..."





















"ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ"- "ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ" - "ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ" - "ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ" - "ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ...















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ομιλία Προέδρου Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Διονύσου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της παράταξης μας και σας εύχομαι προσωπικά, να έχετε υγεία και δύναμη και η νέα χρονιά να είναι πραγματικά μια χρονιά ελπίδας αλληλεγγύης και προοπτικής.

Σε κοινωνικό επίπεδο το 2014 άφησε πίσω του πληγές. Που δύσκολα θα επουλωθούν. Για το Δήμο μας έφερε μια νέα διοίκηση η οποία με βάση τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής δε μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας, δεν ικανοποιεί κανέναν με τον τρόπο λειτουργίας της και αυτό είναι λυπηρό για τον τόπο μας, ο οποίος έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που οφείλει να αξιοποιήσει προς όφελος των συμπολιτών μας και κυρίως των νέων.

Η νέα διοίκηση έχει εμφανή αδυναμία να κάνει ακόμα και απλή διαχείριση των ζητημάτων του δήμου, να οργανώσει και να προχωρήσει θέματα τα οποία εμείς σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε. Δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τι μέλλον θα είχε ο δήμος μας εάν δεν είχαμε οργανώσει εμείς τον Καλλικρατικό δήμο και δεν είχαμε τη σύνεση και την πρόνοια να τον καταστήσουμε πλεονασματικό με 14 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, αποθεματικό στα ταμεία και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Βέβαια τα πρώτα δείγματα τα μέλη της νέας διοίκησης και ο Δήμαρχος τα έδωσαν πριν ακόμα αναλάβουν τη διοίκηση όταν άλλαξαν αντιδήμαρχο που οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Κανείς δεν περίμενε μετα την κίνηση αυτή, η οποία πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, την συνέχεια η οποία είναι ακόμα χειρότερη.

Δεν έχουν παραδώσει ακόμα το ΕΤΟΙΜΟ κλειστό γυμναστήριο της ΔΕ Διονύσου το οποίο η διοίκηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ολοκλήρωσε και σχεδίαζε να εγκαινιάσει και να παραδώσει τον Οκτώβριο του 2014.

Προφανως είναι σημαντικότερο για αυτούς να παρουσιαστεί ως δικό τους έργο, από το να το παραδώσουν στους νέους και τους μαθητές του Λυκείου Διονύσου.

Αντί αυτού επέβαλαν χαράτσι, σε εποχές ισχνών αγελάδων μάλιστα, στους συλλόγους που χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις της οποίες οι δημότες τις έχουν ήδη πληρώσει και πληρώνουν.

Δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα το Βρεφονηπιακό Σταθμό Κρυονερίου που επίσης είχαμε φτάσει στο τελικό στάδιο, όπως και τον παιδικό σταθμό στη Ροδόπολη.

Ο κος Ζαμάνης και οι σύμβουλοί του προφανώς θεωρούν πως έχουν την πολυτέλεια να αφήνουν 100 και πλέον παιδιά δίχως πρόνοια. Ακόμα ένα παράδειγμα αποτελεί και η ανεξήγητη συμπεριφορά της διοίκησης και ειδικά του κυρίου Υφαντή και του κου Ζαμάνη στο δρομολογημένο έργο την κατασκευής νέου κτιρίου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου, για το οποίο θα δώσουμε μάχη στο αυριανό Δημοτικό συμβούλιο, σας καλώ όλους δίπλα μας να δώσετε το παρών αύριο για να καταλάβει ο κος Ζαμάνης πως εμείς με τα παιδιά μας δεν πάιζουμε.

Εμείς στις πλάτες των παιδιών μας δεν εξοφλούμε προεκλογικές επιταγές. Πρόσφατο παράδειγμα η άνευ λόγου και αιτίας ένσταση του κου Πασιπουλαρίδη για την εκλογή του αντιπροέδρου μας κ.Ίσσαρη με την οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να ξαναέρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κος Ίσσαρης να εκλεγεί παμψηφεί.

Δομές και υπηρεσίες που στηρίζουν τους Δημότες και ειδικά τις πιο ευπαθείς ομάδες των κατοίκων επιχειρούν καθημερινά να τις απαξιώσουν. Έργα που έπρεπε ήδη να τρέχουν έχουν σχεδόν παγώσει, ασφαλτοστρώσεις, συνδέσεις ακαθάρτων Δροσιάς, δημοπρατημένα έργα όπως αυτό της αποχέτευσης ακαθάρτων το οποίο το εγκαινίασαν την προηγούμενη εβδομάδα ως μεγάλη τους επιτυχία.

Τα κατάφεραν σε 6 μήνες και το ξεκίνησαν, σκεφτείτε να χρειαζόταν να κάνουν και κάτι, πόσο θα τους έπαιρνε ; 

Η Ενωτική Πρωτοβουλία δίνει και θα δίνει δυναμικά το παρών καυτηριάζοντας και αναδεικνύοντας τις αδυναμίες και ολιγωρίες της διοίκησης.

Έχουμε την εντολή και οφείλουμε να ασκούμε έλεγχο στη διοίκηση και να αγωνιζόμαστε για την πόλη μας, για τις επόμενες γενιές.

Τιμούμε αυτή την εντολή και συνεχίζουμε.

Φίλες και φίλοι, 

Προτεραιότητα μας ήταν είναι και θα παραμείνει να παρεμβαίνουμε δραστικά και αποτελεσματικά για να απολαμβάνουν οι δημότες μας μια πόλη καθαρή και όμορφη, αξιοποιώντας κάθε ανθρώπινο πόρο και δυνατότητα παρά τη δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες αιχμής. Κάναμε σημαντικά βήματα όσο διοικήσαμε τα οποία δε θέλουμε να ανακοπούν.

Επιβάλλεται μέσα από την αξιοποίηση κάθε μορφής χρηματοδότησης να προχωρήσουμε μπροστά με ευαισθησία και σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον. Με προτεραιότητα στη δημιουργία, την πολύπλευρη ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης την άθληση την παιδεία τη μόρφωση και τον πολιτισμό.

Κατά την προεκλογική περίοδο εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τα έργα υποδομής τα οποία είχαμε προγραμματίσει και θα αλλάξουν την όψη της πόλης μας και τη λειτουργία του Δήμου. Το διεκδικήσαμε και το κερδίσαμε σε μια δύσκολη εποχή. Έχουμε όραμα,εμπειρία,πάθος για την πόλη και αγωνιστική διάθεση.

Στην προσπάθεια να είμαστε πιο χρήσιμοι στον αγώνα που κάνουμε και να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο τέλος της διαδρομής χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί και να μοιραστούμε το όραμα μας με νέους και ενεργούς πολίτες τους οποίους πρέπει να προσελκύσουμε στην Ενωτική Πρωτοβουλία.

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλος και δύσκολος. Λειτουργώντας και δημιουργώντας στο φως της ημέρας και όπως κάναμε πάντα με συνέπεια, είμαι βέβαιος πως στο τέλος του μαραθωνίου θα τα καταφέρουμε.

Είμαστε ικανοποιημένοι που σαν μείζονα αντιπολίτευση έχουμε στο πλευρό μας συστρατευμένες και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που κατανοούν τα σοβαρά θέματα που λιμνάζουν στα ύδατα της απραξίας και της ανικανότητας της διοίκησης. 

Ο δήμος μας φίλες και φίλοι, αξίζει ένα μέλλον ζωντανό και δημιουργικό με όραμα και ελπίδα. Αυτή είναι η πίστη μας, αυτή είναι η γραμμή μας αυτές είναι οι αρχές μας και δε θα παρεκκλίνουμε ποτέ από αυτές.

Αφού σας ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας για τη σημερινή συνάντηση, θέλω να σας ευχαριστήσω και για την εμπιστοσύνη και τη φιλία σας.

Θα ξανασυναντηθούμε σύντομα μέσα στο Μάρτιο με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της ανανέωσης και κατάθεσης του νέου μας καταστατικού.

Μέχρι τότε βοηθήστε να βρούμε το χαμόγελο μας, δώστε το χέρι στο διπλανό σας, προσφέρετε σε όποιον μπορείτε.

Να είστε όλοι καλά και να θυμάστε: H Ενωτική Πρωτοβουλία είστε εσείς, είμαστε όλοι ΜΑΖΙ και είμαστε όλοι ΕΔΩ! 

Εύχομαι υγεία και δύναμη. Καλή χρονιά!

Γιάννης Καλαφατέλης
Επικεφαλής "Ενωτικής Πρωτοβουλίας"
πρώην Δήμαρχος Διονύσου