ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ ΑΛΛΑ... ΛΑΒΩΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ !























ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 48 ΠΟΛΙΤΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ – ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ – ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΓΓΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΡΟΥΔΙΑΣ...

Επεισοδιακό, πολύωρο και τελικά απρόβλεπτο ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Η δημοτική αρχή εν μέσω διαμαρτυριών, λεκτικών αντιπαραθέσεων, ακόμη και φόβων για σύρραξη μεταξύ κάποιων... θερμόαιμων δημοτών που αποδοκίμασαν δημοτικούς συμβούλους, ήρθε αντιμέτωπη, εκτός από το σύνολο της αντιπολίτευσης, με ομάδες πολιτών που υπέβαλλαν βροχή προτάσεων για να συζητηθούν εκτός ημερησίας διάταξης θέματα.

Το πρώτο -και ιδιαίτερο φλέγον- ζήτημα είχε να κάνει με το κύριο αίτημα των εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων, το οποίο συνόδευαν εκατοντάδες υπογραφές πολιτών, προκειμένου να ανακληθεί το έγγραφο-«τελεσίγραφο» του Δήμου, σύμφωνα με το οποίο εάν δεν καταβληθεί έως την Τετάρτη 11/2 το αντίτιμο των 3 ευρώ για κάθε ώρα ώρα παραχώρησης στα κλειστά γυμναστήρια, θα απαγορευθεί η είσοδος στους αθλητές των σωματείων.

Ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης δεν αποδέχθηκε την πρόταση για προσωρινή ανάκληση του εγγράφου, πρότεινε όμως στους αθλητικούς συλλόγους να συναντηθούν μαζί του εντός της επόμενης ημέρας (δηλαδή τηνΤρίτη 10 Φεβρουαρίου) σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 9/2 κι έτσι η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απορριπτική ήταν η εισήγηση της δημοτικής αρχής, και τελικά της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στις προτάσεις να πραγματοποιηθεί αυθημερόν, εκτός ημερησίας διάταξης, συζήτηση: α) για τα προβλήματα της παιδείας, με πρόταση της Ένωσης Γονέων Δήμου Διονύσου και β) για τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας με πρόταση της ΟΓΕ Διονύσου.

Και τα δύο θέματα αποφασίστηκε να συζητηθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εισήγηση περί ακύρωσης προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία είχε ανατεθεί σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο η εκπόνηση μελέτης στατικότητας και επανάχρησης αναφορικά με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου.

Το αίτημα υπέγραψαν 48 γονείς παιδιών και κάτοικοι Κρυονερίου, υπό τον Παντελή Βαλλιάνο, ενώ το στήριξε και η Δημοτική Ενότητα Κρυονερίου, όπως έγκαιρα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Δημήτρης Χριστόπουλος.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, κατοίκων και δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι ναι μεν συμφώνησαν με τη δημοτική αρχή στο ότι προτεραιότητα είναι η ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Κρυονέρι με χρηματοδότηση του ΟΣΚ (ο Διονύσης Ζαμάνης είπε ότι έχει ζητήσει παράλληλα την χρηματοδότηση του έργου και από την Περιφέρεια Αττικής) , διαφώνησαν όμως στην αναγκαιότητα της μελέτης στατικότητας και επανάχρησης του Σχολείου, έστω και ως εναλλακτικό σχέδιο (στην παρούσα φάση τουλάχιστον), υπογραμμίζοντας ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση του νέου Σχολείου.

Κι ενώ διαφαινόταν ότι κατά πάσα πιθανότητα η πλειοψηφία θα απέρριπτε το αίτημα των κατοίκων, η ψηφοφορία έδειξε άλλα...

Συγκεκριμένα 17 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ναι και 17 ψήφισαν όχι, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Γιαννουλάτο να δίνει τελικά τη λύση, προσμετρώντας τα «παρών» υπέρ των κατοίκων.

Μετά την εν λόγω απόφαση, που αναμφίβολα αποτελεί μία ήττα στα σημεία για τη δημοτική αρχή, εγείρεται θέμα αναφορικά με την πληρωμή της μελέτης (κόστους 20.000 ευρώ) δεδομένου ότι όπως είπε ο κος Ζαμάνης η μελετητική εταιρία στην οποία ανατέθηκε είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του έργου...

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ «ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ»

Σε ζητήματα ηθικής τάξης που τους αφορούσαν αναφέρθηκαν τρεις αντιδήμαρχοι της Διοίκησης.

Ο αντιδήμαρχος στρατηγικού σχεδιασμού Ηλίας Υφαντής αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Διονύσου, κατόπιν δημοσιευμάτων εφημερίδων, που έκαναν αναφορά σε ζήτημα «προνομιακού» καθαρισμού οικοπέδου της οικίας του από συνεργεία του Δήμου, το πόρισμα ήταν απαλλακτικό για αυτόν. Τόνισε επίσης θα λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και υπόληψή του απέναντι σε συκοφαντίες.

Η αντιδήμαρχος οικονομικών Στέλλα Μαγγίνα, αναφέρθηκε στην προσφυγή της «Νέας Πνοής» κατά του προσώπου της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λόγω της παρουσίας της ως μέλους της Οικονομικής Επιτροπής σε συζήτηση για την ανάθεση προμήθειας κρέατος σε συγγενικό της πρόσωπο. Η κα Μαγγίνα διευκρίνισε ότι αφενός η απόφαση αφορούσε σε ανανέωση υφιστάμενης σύμβασης και όχι στη σύναψη νέας και αφετέρου ότι ο πατέρας της δεν έχει καμία μετοχική σχέση στην εν λόγω εταιρία. Η αντιδήμαρχος επιτέθηκε μάλιστα στον επικεφαλής της «Νέας Πνοής» Παναγιώτη Μπιτάκο, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση και πολιτική εκμετάλλευση(κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε) ενώ επιφυλάχθηκε των δικαιωμάτων της κατά παντός υπευθύνου.

Τέλος ο αντιδήμαρχος χωροταξίας και υποδομών Ευάγγελος Λυρούδιας, αναφερόμενος σε επίμαχη επιστολή του προς τους μαθητές της Γ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης, το περιεχόμενο της οποίας είχε ξεσηκώσει πλήθος διαμαρτυριών, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος του η εκ παραδρομής αποστολή του συγκεκριμένου ανυπόγραφου αποσπάσματος, ενώ προσέθεσε ότι υπήρξε και δεύτερη επιστολή με την οποία απάντησε πιο αναλυτικά στα αιτήματα των παιδιών.