ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !


ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΓΓΙΝΑ - ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 500.000 ΕΥΡΩ...
 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

"Να επαινείς με θράσος τον εαυτό σου. Όλο και κάτι θα μείνει." (Βάκων) 
Η Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου και ο επικεφαλής της Γιάννης Καλαφατέλης, εύχεται στους εργαζόμενους του Δήμου και στις οικογένειες τους υγεία ευημερία αλλά και δύναμη για το 2015.Η εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες σας αλλά και στις υπηρεσίες που προσφέρετε, ήταν είναι και θα παραμείνει μεγάλη. Λυπούμαστε που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουμε δια ζώσης και ζητούμε συγγνώμη εκ μέρους... του δημάρχου κ. Ζαμάνη ο οποίος προφανώς αμέλησε να μας προσκαλέσει στην εκδήλωση όπως και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου άλλωστε.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να μην έφυγε ποτέ πρόσκληση, από αμέλεια του αρμόδιου υπαλλήλου οπότε οφείλουμε να περιμένουμε το πόρισμα της "ΕΔΕ" που ίσως διαταχθεί.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία έχει τονίσει από νωρίς, πως είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα κάνει η δημοτική αρχή για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και της πόλης μας, της πρόνοιας και της κοινωνικής μέριμνας αλλά και της εξοικονόμησης πόρων δίχως να επιβαρύνονται στο ελάχιστο οι δημότες.

Σε αυτά τα πλαίσια επιθυμούμε να συγχαρούμε την Διοίκηση για την εξοικονόμηση 10000 lt το Δεκέμβριο του 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Για λόγους διαφάνειας έχει νόημα να αναφερθεί πώς προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα και πόσο θα είναι η συνολική ετήσια εξοικονόμηση σε λίτρα, έστω κατ’ εκτίμηση . 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας η εξοικονόμηση προέκυψε λόγω του ότι:

1.Το Δεκέμβριο του 2014 τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων μειώθηκαν περισσότερο από 60% σε όλες τις ΔΕ, έχοντας σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση σκουπιδιών για ημέρες στους δρόμους.

2. Το Δεκέμβριο του 2014 εκτελούσε δρομολόγια 1 Δημοτικό λεωφορείο αντί των 5 που εκτελούσαν το Δεκέμβριο του 2013.

3.Το Δεκέμβριο του 2014 ακυρώθηκε η μετακίνηση των παιδιών των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων με τα λεωφορεία του Δήμου.

4. Το Δεκέμβριο του 2014 τα φορτηγά αποκομιδής κλαδιών, ο βιοθρυμματιστής (κλαδοφάγος) και τα σκαπτικά μηχανήματα (JCB) παρέμειναν στο μηχανοστάσιο του δήμου (περίπου 15 οχήματα). Το Δεκέμβριο του 2013 ήταν στους δρόμους προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι δημότες πτώσεις κλαδιών και δέντρων σε ενδεχόμενη κακοκαιρία και να μην χρειαστεί να αποθέτουμε βουνά κλαδιών σε οικόπεδα εντός της πόλης.

5.Ο στόλος οχημάτων που παραλάβατε ήταν πράγματι καταπονημένος. Θυμάστε κύριε Ζαμάνη πότε ήταν η τελευταία φορά, προεκλογικά ή έστω μετεκλογικά, που υπερψηφίσατε την επισκευή και συντήρηση του συγκεκριμένου στόλου ; Τα 10000lt (περίπου 10 χιλιάδες ευρώ) που εξοικονομήσατε εις βάρος της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των δημοτών και των περιουσιών τους, τα προσαυξήσατε κατά 5 χιλιάδες ευρώ και τα αναθέσατε απευθείας σε εργολάβο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία, αφού δεν φροντίσατε ούτε ως διοίκηση να συντηρήσετε τα οχήματα που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο το δήμο.

Ελπίζουμε τη θερινή περίοδο κύριε Ζαμάνη να μην επιδείξετε τον ίδιο ζήλο για εξοικονόμηση καυσίμων στα οχήματα που χρησιμοποιούν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας γιατί εκεί εργολάβο δεν έχει!

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας κάνουμε μια ερώτηση κύριε Ζαμάνη που προέκυψε παρακολουθώντας τις διευκρινήσεις που έδωσε η κα Μαγγίνα για την προμήθεια κρέατος από την ‘’Ν.Μαγγίνας Ο.Ε’’.

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ; 

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας στα πλαίσια της αποτελεσματικής διοίκησης, της διαφάνειας και της ουσιαστικής λογοδοσίας.

Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Διονύσου.