ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΜΕΤΡΗΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ !























ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ... ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR...


Πριν από δύο ημέρες, συνεργείο... άγνωστης προέλευσης, τοποθέτησε μετρητή διέλευσης οχημάτων επί της Λεωφόρου Κρυονερίου στον Άγιο Στέφανο (στο ύψος της επιχείρησης AUTO ΜΑΛΤΑ), μερικές δεκάδες μέτρα από τον κόμβο Κρυονερίου, εκείνο δηλαδή το σημείο στο οποίο προβλέπεται η τοποθέτηση πλευρικών διοδίων !

Ο εν λόγω μετρητής, όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, αποτελείται  από δύο καλώδια που έχουν τοποθετηθεί κάθετα στη λεωφόρο, καταλαμβάνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και τα οποία ενώνονται με ένα σιδερένιο κουτί.

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι μετρητές αυτού του τύπου καταγράφουν τον αριθμό των οχημάτων που περνούν από το σημείο τοποθέτησης, τον τύπο τους ανάλογα με το βάρος (δηλαδή μοτοποδήλατα ,ΙΧ οχήματα, βαριά οχήματα) και, υπό προϋποθέσεις, την ταχύτητά τους.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι:

Ποιος, ιδιωτικός ή δημόσιος φορέας,με ποια άδεια και για ποιο συγκεκριμένο  λόγο τοποθέτησε τον μετρητή διέλευσης οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο ; 

Δύο είναι οι πιο πιθανές απαντήσεις και τις αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη :

1)  η εταιρία στην οποία έχει παραχωρηθεί η δυνατότητα παραχώρησης και εκμετάλλευσης των διοδίων, καθώς έχει άμεσο ενδιαφέρον και θα επιθυμούσε να γνωρίζει τον αριθμό των διερχόμενων οχημάτων άρα και τα δυνητικά (ή και... διαφυγόντα) έσοδα για κάθε διέλευση...

2)  η Τροχαία, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για να ρυθμίζει πιο αποτελεσματικά την κυκλοφορία, δεδομένου ότι οι λεωφόροι Χελμού και Κρυονερίου σε καθημερινή βάση, όπως έχουμε γράψει κατ'επανάληψη, παρουσιάζουν πολύ αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

Να σημειώσουμε ότι το edionysos.gr ήρθε σε επαφή με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά στο σημείο που μπήκαν τα καλώδια και ο μετρητής αλλά κανείς δεν γνώριζε ποιος φορέας ήταν εκείνος που έκανε την τοποθέτηση.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως πληροφορηθήκαμε από αυτόπτη μάρτυρα, είναι η πρόσφατη τοποθέτηση αντίστοιχου μετρητή διέλευσης οχημάτων, τους προηγούμενους δύο με τρεις μήνες, σε ένα άλλο κοντινό σημείο, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, μεταξύ των επιχειρήσεων "Χωριάτικο" (πρώην Goody's) και "Lidl". Ο μετρητής δεν υπάρχει σήμερα εκεί, καθώς, αφού βοήθησε ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα δεδομένα, στη συνέχεια απομακρύνθηκε...

Εμείς αναδεικνύουμε δημοσιογραφικά το γεγονός και το επισημαίνουμε καταρχήν στη δημοτική αρχή, προκειμένου από την πλευρά της να το διερευνήσει και να πληροφορήσει σχετικά τους δημότες αλλά και προς τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και βέβαια κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η επικείμενη τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στο Δήμο Διονύσου.

ΠΠ