ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ "ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"


Οικισμός "Πλατύ Χωράφι Διονύσου" 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ίδρυση του μη κερδοσκοπικού "Σωματείου Οικισμού "Πλατύ Χωράφι Διονύσου" και η δραστηριοποίηση των μελών του πραγματοποιήθηκε για δύο στόχους:
1. την κοινοποίηση του ιστορικού της περιοχής και του αγώνα για την άρση της αδικίας...
έτσι ώστε να ενταχθούν οι ιδιοκτησίες του οικισμού στο σχέδιο πόλεως και.
2. τη διαφύλαξη, αξιοποίηση και ανάδειξη, σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου, του οριοθετημένου και περιφραγμένου Αρχαιολογικού χώρου που ευρίσκεται εντός της περιοχής του οικισμού "Πλατύ Χωράφι".

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Παντελής Παραμάνης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Πασιπουλαρίδης, γραμματέας ο Χρήστος Γιαννικάκης, ταμίας η Ιωάννα Ποντίκη-Τασούδη και μέλος ο Βασίλης Τασούδης.

To παρακάτω σκαρίφημα είναι της αγροτικής περιοχής "ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ" Διονύσου και είναι αδιάψευτο στοιχείο ότι εδώ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ! (πατήστε πάνω για μεγέθυνση).



















Το τοπωνύμιο "Πλατύ Χωράφι", από τα παλαιότερα στην περιοχή Διονύσου, δηλώνει μόνο του τον χαρακτηρισμό της έκτασης.

Το ίδιο δηλώνει και ο κτηματολογικός πίνακας (σελίδα 12), όπως και η άδεια κατάτμησης (1967 και 1972) από το Νομάρχη και το Υπουργείο Γεωργίας.

Η αγροτική αυτή έκταση διατέμνεται από την οδό "Βωμού Διονύσου" και "Μικρών Διονυσίων" και καταλήγει στον οικισμό της "Ραπεντώσας.

Είναι η ΜΟΝΗ αγροτική έκταση που υπήρχε στο δημοτικό διαμέρισμα Διονύσου ενώ ΟΛΟ το πολεοδομικό σχέδιο του Διονύσου προέρχεται από ΔΑΣΙΚΕΣ εκτάσεις που εντάχθηκαν στο σχέδιο.

Τα αγροτεμάχια αγοράσθηκαν το 1971 με έγκυρους τίτλους και ακριβό τίμημα γιατί ήταν άρτια και οικοδομήσιμα.

Όσοι είχαν οικονομική άνεση, έχτισαν νόμιμα. Το Π.Δ. 755/1988 ενέταξε και την περιοχή αυτή στη ζώνη προστασίας Πεντελικού.

Το διάταγμα αυτό απαξίωσε τις ιδιοκτησίες 25 οικογενειών που κατά την αγορά η πολιτεία έδινε το δικαίωμα να χτίσουν. 

Με τον αγώνα μας δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτό που μας εκλάπη ! 

Αυτό που μας στέρησε αδίκως η κρατική μηχανή. Αυτά για ενημέρωση. Θα ακολουθήσει και ιστορικό αγώνων και αποφάσεων κοινοτικών συμβουλίων επί κοινοταρχών Στρατή Καρρά και Σακελλάριου Σωτηρίου, που αίτημά τους ήταν η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο Πόλεως.

O πρόεδρος και το Δ.Σ. του οικισμού.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη νέα σελίδα του Οικισμού "Πλατύ Χωράφι Διονύσου" στο Facebook, πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/pages/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%8D-%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B9-%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85/385726541607933