ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ... ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ !


























"ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ..." ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΜΟΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΑΡΔΑΜΑΝΗ - Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ... 


Συνέντευξη τύπου-ενημέρωση για το μείζον, όπως εξελίσσεται, ζήτημα της παραχώρησης των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων του Δήμου Διονύσου με ενοίκιο, παραχώρησαν το βράδι της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου οι εκπρόσωποι των οχτώ θιγόμενων αθλητικών σωματείων του Δήμου Διονύσου (Α.Γ.Σ. ΟΙΟΝ Αγίου Στεφάνου, Α.Σ. Αγίου Στεφάνου, Α.Σ.Ροδόπολης, ΝΙΚΗ Δροσιάς, Α.Ο.Άνοιξης, Α.Ο.Διονύσου, ABC Άνοιξης, Α.Ο.Κρυονερίου), στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου.

Όπως είχε ήδη διαφανεί από το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος αλλά και από δηλώσεις εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, δεν παραβρέθηκαν τελικά στη συνάντηση ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης και ο ανιδήμαρχος Παιδείας Βασίλης Κοκμοτός.

Ωστόσο, ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Βασίλης Δαρδαμάνης, από τη διοίκηση, ενώ από την αντιπολίτευση ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου και επικεφαλής της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" Γιάννης Καλαφατέλης, ο δημοτικός σύμβουλος της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" Στέφανος Κριεμάδης, η δημοτική σύμβουλος της "Νέας Πνοής" και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Κατερίνα Αυγέρη καθώς και η δημοτική σύμβουλος της "Νέας Πνοής" και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ανθή Λουκάτου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης αρκετά μέλη Δ.Σ. αθλητικών συλλόγων (νυν και πρώην), μέλη σχολικών επιτροπών και εκπρόσωποι τοπικών μέσων ενημέρωσης (Βορεινή, Οδός Διονύσου, edionysos.gr).

Η Πρόεδρος του Α.Γ.Σ.ΟΙΟΝ Αγίου Στεφάνου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, πήρε πρώτη το λόγο από πλευράς της 5μελούς συντονιστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε για το ζήτημα (τα άλλα 4 μέλη ήταν οι: Μάριος Λουκάτος, Περικλής Μπακοδήμος, Μιχάλης Χριστοδούλου και Θεόδωρος Κοκκόσης) και παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης των παραχωρήσεων, που ξεκινάει από το περασμένο καλοκαίρι. Όπως τόνισε, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις τόσο με το κο Ζαμάνη όσο και τον κο Κοκμοτό, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τοποθετήσεις έγιναν και από άλλα μέλη της συντονιστικής επιτροπής καθώς και εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι η Πρόσκληση για τη συνάντηση στάλθηκε κανονικά με αριθμό πρωτοκόλλου προς τη δημοτική αρχή, όπως και προς τους υπόλοιπους συμμετέχοντες (δημοτικές παρατάξεις, ΘΕΣΠΙΣ, Σχολικές Επιτροπές) και ξεκαθάρισαν, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, όπως οι ίδιοι διευκρίνισαν,ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντιπολιτευτική διάθεση σε βάρος της δημοτικής αρχής. 

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Η επιβολή ενοικίου για την παραχώρηση των κλειστών γυμναστηρίων είναι απαγορευτική για τη λειτουργία των συλλόγων, τόνισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, αποκαλύπτοντας ότι εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης υπάρχουν αρκετά μέλη που δεν είναι συνεπή στην καταβολή των συνδρομών τους.

Σε ερώτηση μας για το αν έχει θεσμοθετηθεί η καταβολή ενοικίου για τη χρήση των σχολικών χώρων σε άλλους Δήμους, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κατά κανόνα δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο μοντέλο λειτουργίας (αναφέρθηκε μία ανάλογη πρόσπάθεια που επιχειρήθηκε παλαιότερα στο Δήμο Κηφισιάς, που στέφθηκε όμως από αποτυχία).

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι πουθενά δεν έχει επιχειρηθεί η υποχρεωτική ασφάλιση των αθλητών, όπως επιχειρείται από το Δήμο Διονύσου, ενώ κάτι ανάλογο δεν ισχύει ούτε για τους μαθητές των σχολείων που κανουν χρήση των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων (είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του Γιάννη Ξάνθου από τη Ροδόπολη) συμφωνησαν ότι αν ο Δήμος επιμείνει στην απόφασή του θα αναγκαστούν να...παραδώσουν τις σφραγίδες των συλλόγων τους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την απόγνωσή τους.

"Βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας" επεσήμαναν άλλοι, θίγοντας, μεταξύ άλλων, το υψηλό κόστος των μετακινήσεων των ομάδων, το οποίο είναι άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...

Να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αθλητικών σωματείων, κάτι για το οποίο υποσχέθηκε να βοηθήσει ο πρώην Δημαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Νέας Πνοής" αλλά και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Βασίλης Δαρδαμάνης "παρά το γεγονός ότι η θέση μου είναι δύσκολη" όπως είπε χαρακτηριστικά...

Ο κος Καλαφατέλης τάχθηκε στο πλευρό των συλλόγων και χαρακτήρισε απολύτως δίκαια τα αιτήματά τους, όπως και οι υπόλοιποι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι.

Σύμφωνα με τον κο Καλαφατέλη η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα επιχειρηθεί πιθανότατα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον...