ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΕΛ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ: ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2014-2019


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Γ.Ε.Λ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 
Προς:
1. Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου
Κοιν.:
2. Δ/ντή ΓΕΛ Κρυονερίου
3. Δ/ντρια Γυμνασίου Κρυονερίου...



4. Δ/ντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου
5. Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου
6. Μέλη μας

Κρυονέρι, 27/11/2014

Απαντώντας στο ΑΠ 36358/14-11-2014 έγγραφό σας με το οποίο μας ζητούσατε την άποψη μας σε ότι αφορά την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος (2014-2019) του Δήμου Διονύσου σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας για έργα.

Αυτές αφορούν τόσο το σχολείο μας όσο και τους μαθητές της Δημοτικής μας κοινότητας και παρατίθενται παρακάτω με σειρά κατάταξης ως προς την προτεραιότητα και άμεση αναγκαιότητά τους.

1. Κατεδάφιση του παλιού ακατάλληλου κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου το οποίο εγκατέλειψαν οι μαθητές του τον Σεπτέμβρη του 2010 για να συστεγαστούν προσωρινά με το Γυμνάσιο.

Ανέγερση του νέου κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου την οποία οι μαθητές του αναμένουν μέχρι σήμερα. Δυστυχώς στεγάζονται πάλι προσωρινά από τον Σεπτέμβρη του 2013 στο κτήριο του Λυκείου Κρυονερίου. Συνέπεια αυτού οι μαθητές του Λυκείου να στεγάζονται – προσωρινά πάντα- στο Γυμνάσιο Κρυονερίου με τις σοβαρές συνεπείς και τα πολλά προβλήματα που σας έχουμε πολλές φορές εκθέσει.

Συνεπώς θεωρούμε την ανέγερση του Σχολείου υψίστης σημασίας και αναγκαιότητας για την κοινότητά μας καθώς θα εξυπηρετήσει όπως καταλαβαίνετε όλους τους μαθητές όλων των βαθμίδων.

2. Στέκι Νεότητας. 

Δεν υπάρχει κανένας κατάλληλος χώρος στην κοινότητά μας στον οποίο θα συγκεντρώνονται οι μαθητές μας , οι νέοι μας. Ένας χώρος τον οποίο θα θεωρούν δικό τους και εκεί θα μοιράζονται τα ενδιαφέροντά τους θα δραστηριοποιούνται, θα αλληλεπιδρούν, θα κοινωνικοποιούνται και κυρίως θα τα ελκύσει να μένουν στην κοινότητα μας μακριά από κακοτοπιές, αλκοόλ κλπ.

3. Κλειστό Γυμναστήριο καθώς δεν υπάρχει στην δημοτική μας κοινότητα και για τους λόγους που αναφέραμε και παραπάνω. Να μπορούν τα παιδιά μας να αθλούνται και να βρίσκουν διέξοδο για ψυχαγωγία.

4. Δημοτική Συγκοινωνία που θα εξυπηρετεί τους μαθητές μας σε δρομολόγια προς και από το Σχολείο αλλά και προς τις άλλες δημοτικές κοινότητες καθώς υπάρχει ένα μόνο δημόσιο δρομολόγιο Λεωφορείου από και προς το Κρυονέρι.

5. Να επισκευαστούν και να καλλωπιστούν οι παιδικές χαρές και τα πάρκα/πλατείες μας για να προσελκύουν παιδιά και να δραστηριοποιούνται με ασφάλεια σε αυτά

Για τον ίδιο λόγο να φωταγωγηθούν τα Γήπεδα των σχολείων μας (πχ. με φωτοκύτταρα) για να μπορούν οι μαθητές να τα χρησιμοποιούν.

6. Μέριμνα για τα αδέσποτα σκυλιά που ολοένα πληθαίνουν στην κοινότητά μας καθώς πολλοί ασυνείδητοι τα εγκαταλείπουν.

Να εμβολιαστούν, να στειρωθούν για να μην αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και να υιοθετηθούν από την κοινότητά μας η οποία θα τα παρακολουθεί και θα τα φροντίζει ή θα φροντίζει να υιοθετούνται από συμπολίτες μας.

Η Πρόεδρος
Αναστασία Μυλωνά
Ο Γραμματέας
Δημήτρης Βάτσος