"ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΚΑΙ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ;













ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR...


Είναι αρκετά πιθανή η εκλογή συμπαραστάτη του δημότη για το Δήμο Διονύσου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου και μάλιστα με ψήφους δημοτικών συμβούλων της διοικούσας παράταξης των "Ανοιχτών Οριζόντων" αλλά και της μείζονος μειοψηφίας, της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" ! Άλλωστε οι δύο παρατάξεις, εφόσον καταλήξουν τελικά σε κοινό υποψήφιο, υπερκαλύπτουν με άνεση τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων που απαιτούνται.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του edionysos.gr, τα έως σήμερα δεδομένα έχουν ως εξής:

Η "Δημοκρατική Ανατροπή", με επικεφαλής τον Γιώργο Ζυγούνα, ήταν η παράταξη που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί με τους "Ανοιχτούς Ορίζοντες", σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση σε μια  διαφαινόμενη υποψηφιότητα με ειδικό βάρος και αναμφισβήτητη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, αυτή του πρώην Δημάρχου Άνοιξης Γιάννη Νικητόπουλου.

Αυτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας, απομακρύνεται οριστικά ενώ υπάρχει απόφαση της παράταξης να μην στηρίξει καμία από τις υποψηφιότητες (3 έως τώρα αλλά δεν αποκλείεται να υποβληθούν κι άλλες μέχρι τη Δευτέρα) με το πολιτικό σκεπτικό ότι ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που έχει εφαρμοστεί, έχει αποτύχει...

Σέ ότι αφορά τη "Νέα Πνοή" και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανοίξει επίσημα τα χαρτιά τους τόσο ο Παναγιώτης Μπιτάκος όσο και η Ζωή Σώκου, το ενδεχόμενο να στηρίξουν κάποια από τις υποψηφιότητες θα αποτελέσει έκπληξη.  Όμως ποτέ μη λες ποτέ...

Από την πλευρά του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη και των "Ανοιχτών Οριζόντων", όπως έχουμε πληροφορηθεί, εξακολουθεί και ισχύει η εκπεφρασμένη άποψη ότι στο όνομα της πολυπόθητης συναίνεσης δεν θα προταθεί από τη δημοτική αρχή συγκεκριμένο πρόσωπο για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη, ενώ το πρόσωπο θα μπορούσε να είναι μόνο της αποδοχής των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Και ερχόμαστε τώρα στην "Ενωτική πρωτοβουλία", η στάση της οποίας θα είναι, απ'ότι φαίνεται, καθοριστική για τις εξελίξεις και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα βγει τελικά "λευκός καπνός" στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδι της Δευτέρας...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, εφόσον ισχύσει έως τέλος η θέση του Διονύση Ζαμάνη ότι δεν θα προτείνει συγκεκριμένη υποψηφιότητα (θυμίζουμε ότι αυτή τη θέση την είχε επαναλάβει σε προεκλογική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Βορεινής, μιλώντας σε τρία τοπικά μέσα: τη Βορεινή, την "Οδός Διονύσου" και το edionysos.gr) ο ίδιος θα είναι συναινετικός και θα πει το ναι στο θεσμό του συμπαραστάτη.

Αναφορικά με το πρόσωπο του συμπαραστάτη, όπως τουλάχιστον εξελίσσεται η διαδικασία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του edionysos.gr, φαίνεται να περνάει σε... δεύτερη μοίρα.

Επειδή όμως στην πολιτική όλα μπορούν να αλλάξουν, ας κάνουμε υπομονή για λίγες μέρες ακόμα...

Π.Π.