ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΣΗΣ: «ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΜΙΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ»


«ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ 30ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ 7 ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΩΝ - 3 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ - ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ...




«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πολιτική προστασία, ο καιρός θα επιδεινωθεί με έντονες χιονοπτώσεις κατά διαστήματα, τουλάχιστον έως και τη νύχτα της 30ης Δεκεμβρίου. Από εκεί και ύστερα δεν υπάρχει ασφαλής και ακριβής μετερωλογική πρόγνωση, εμείς όμως προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο. Ο μηχανισμός του Δήμου Διονύσου είναι σε πλήρη ετοιμότητα και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου. Παλεύουμε για να μείνουν ανοιχτοί τουλάχιστον οι κεντρικοί και ημικεντρικοί δρόμοι, όπως η Διονύσου, η Μαραθώνος,η Κρυονερίου κ.α. Είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουμε να καθαρίσουμε άμεσα το σύνολο των δρόμων μέσα στις γειτονιές, για παράδειγμα εντός του Αγίου Στεφάνου, και είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξουν παράπονα από τον κόσμο. Ειδικά μάλιστα σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιδείνωση του χιονιά...»

Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, στο edionysos.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Διονύσου για την πολιτική προστασία Τάσος Μπάσης. Επίσης, ο κος Μπάσης υπογραμμίζει ότι τουλάχιστον τρία μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής θα διατεθούν για τη διάνοιξη και τον καθαρισμό δρόμων εντός του Δήμου Διονύσου ενώ, εφόσον χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθούν και τα δημοτικά οχήματα. Aκόμη, είναι ήδη σε επιφυλακή μηχανήματα ιδιωτών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κι αυτά, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ώρες η κακοκαιρία. Ο Δήμος έχει προμηθευτεί και επαρκείς ποσότητες αλατιού, για εκείνα τα σημεία που κριθούν επικίνδυνα για παγετό.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ

Ο κος Μπάσης μας ενημερώνει ότι το τηλέφωνο του Δήμου 213 2030600 μετά τις 3:30 το απόγευμα θα κάνει εκτροπή στο δικό του κινητό με αριθμό 6932 458769  (προς τιμήν του μας ζήτησε να το δημοσιοποιήσουμε) ενώ θα λειτουργεί και το τηλέφωνο 210 8144450 του γραφείου του.

Ο αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε έκτακτα περιστατικά, όπως για παράδειγμα σε αποκλεισμούς ηλικιωμένων ατόμων που χρειάζονται φάρμακα κλπ.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΣΚΟΠΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τέλος έκανε έκκληση στους πολίτες, μέσω του edionysos.gr, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους και στις δύο κατευθύνσεις των δρόμων, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των μηχανημάτων που θα επιχειρούν τη διάνοιξη και τον καθαρισμό από το χιόνι.