ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ Δ.ΖΑΜΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ" !




















ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΥΖΥΓΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΩΝ "ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...



Αναδημοσιεύουμε, χωρίς περαιτέρω σχόλια, άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της "Κίνησης Πολιτών Κρυονερίου" (http://kryoneri-info.blogspot.gr), λίγες ώρες πριν την απόπειρα εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη από το Δημοτικό Συμβούλιο...


«ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ» Να είναι και νόμιμη και ηθική η επιλογή του… 

Λήγει τη Δευτέρα 15/12/2014 η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη (Καλλικρατική πρόβλεψη και κατά τη γνώμη μας ιδιαίτερα θετική αν κι εφόσον λειτουργεί με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο νομοθέτης).

Διαβάζοντας λοιπόν και -κυρίως- ακούγοντας για τις υποψηφιότητες, αναρωτιόμαστε αν ο υποψήφιος για τη θέση αυτή μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με αιρετό του Δήμου.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη θέση είναι έμμισθη με περίπου 720 ευρω μηνιαίως (άρθρο 77/ν. 3852 /2010 -Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. )

Διαβάζουμε στην προκήρυξη του Δήμου Διονύσου ξεκάθαρα:

«Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής.»

Ερώτημα:

Μπορεί όμως να επιλεγεί σύζυγος αιρετού του Δήμου και μάλιστα των «Ανοιχτών Οριζόντων»; 

Προφανώς ναι με βάση το νόμο. Με βάση την ηθική όμως… ; 

Εμείς ισχυριζόμαστε ότι και με βάση το πνεύμα του νόμου η απάντηση εικάζεται ΟΧΙ αφού στο ίδιο άρθρο του νόμου αναφέρεται ότι «…Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.»
Για να τελειώνουμε λοιπόν με χαλκευμένα διλήμματα τέτοιου τύπου:

Κατά τη γνώμη μας η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου θα πρέπει να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από οποιαδήποτε σχέση άμεση ή έμμεση με αιρετό ή υποψήφιο αιρετό των πρόσφατων δημοτικών εκλογών από οποιαδήποτε παράταξη πολύ περισσότερο δε της παρούσης Δημ. Αρχής.

Τότε και μόνο τότε μπορεί να πειστεί ο Δημότης για την ειλικρινή διάθεση του Δήμου να βρίσκεται δίπλα του και όχι να χρησιμοποιεί το θεσμό προσχηματικά.

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη στάση που θα κρατήσει επί του θέματος ο Διονύσης Ζαμάνης".