ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ: "ΑΝ ΗΘΕΛΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΞΕΛΕΓΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ..."


Του Στέλιου Κοροβέση
πρώην Δημάρχου Αγίου Στεφάνου, περιφερειακού συμβούλου Αττικής 
Δεν μπορεί, κανένας από τους εθελοντές υποψήφιους συμπαραστάτες του πολίτη και της επιχείρησης, στη πρόσφατη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην ήταν ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις αυτού του θεσμού. Δεν μπορεί επίσης στην αντίστοιχη προηγούμενη διαδικασία, επί δημαρχίας Καλαφατέλη, να ήταν όλοι οι υποψήφιοι, ανεπαρκείς και ελάχιστοι γιαυτό το ρόλο...

 Δεν έχουν την πολυτέλεια οι δημοτικές μας αρχές να αποστερούν ένα σύμμαχο του πολίτη και της επιχείρησης και εν δυνάμει και δικό τους συνεργάτη, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες, ούτε και να οχυρώνονται στις δυσκολίες του νόμου και της αυξημένης πλειοψηφίας.

Αν μία δημοτική αρχή θέλει, μπορεί.

Αν όμως δεν θέλει, ας μην κινεί διαδικασίες και συμβούλια μόνο για τους τύπους.

Αν δεν θέλει ας μην ακυρώνει αβασάνιστα ένα θεσμό, που δεν θέλει παραταξιακούς υπολογισμούς και ζαβολιές αλλά καθαρές διαδικασίες, συνθέσεις, κότσια και εμπιστοσύνη για να αναπτυχθεί.

Αν θέλει, ας μην εκθέτει πρόσωπα που μπορεί να είναι πολύτιμα για το δήμο. Επειδή τη προηγούμενη φορά ήμουν ένας εκ των υποψήφιων, δεν τα αναφέρω αυτά επειδή το δημοτικό μας συμβούλιο έκρινε ότι δεν είχα τα απαραίτητα προσόντα για Συμπαραστάτης του Πολίτη αλλά γιατί πάλι τώρα - όπως και τότε - αποφάσισε ότι κανένας από τους τόσους υποψήφιους δεν τα είχε.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αφού δεν θέλατε να βρείτε λύση, ας μην μπαίνατε σε αυτή τη διαδικασία.

Από αυτή την εξέλιξη οι πιο χαμένοι είστε εσείς.