ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
"Είμαι σίγουρος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι όλοι μας, ανταποκρινόμενοι στις ευθύνες μας και ανεξαρτήτως παρατάξεων, θα πούμε σήμερα ΟΧΙ στη τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στη Κηφισιά (περιοχή Καλυφτάκη), στον Άγιο Στέφανο και στο δήμο Ωρωπού. Ότι θα πούμε ΟΧΙ σε όποια νέα διόδια επιχειρηθούν στο μέλλον να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής. Δυστυχώς όμως το όνειδος...

της αυτοδιοίκησης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (αλλά και το ΥΠΕΚΑ), φοβάμαι ότι για άλλη μία φορά θα πουν ΟΧΙ στις αποφάσεις μας.

Ότι θα πουν και οι δύο ΝΑΙ στους παραχωρησιούχους και στους εθνικούς εργολάβους που με βουλιμία και χωρίς καμμία έστω ανταποδοτικότητα (κακή ποιότητα οδοστρωμάτων, ανυπαρξία παραδρόμων στον Αγ. Στέφανο και στη Κηφισιά, ελλιπείς μελέτες και τόσα άλλα) απαιτούν να εκχωρηθούν και να αφαιρεθούν ζωτικά δικαιώματα που ανήκουν στους πολίτες και στις πόλεις μας.

Τα ανέπτυξαν οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των κινημάτων που μίλησαν. Σαν πολίτης που έχει άμεση και καθημερινή σχέση και με τους τρεις πιο πάνω δήμους είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τουλάχιστον κατά 40% θα αυξηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος της εσωτερικής κίνησης (κυρίως σε Κηφισιά και Άγ. Στέφανο), επειδή οι πάντες θα θέλουν να αποφύγουν τα διόδια.

Ότι η ήδη ανύπαρκτη - λόγω και της κρίσης - εμπορικότητα και των τριών πόλεων θα μειωθεί ακόμα περισσότερο εξ αιτίας του ότι κανείς δεν θα ήθελε να πάει σε μία αγορά, σε μία ταβέρνα, για μπάνιο ή για ένα ούζο σε πόλεις που θα πληρώσει διόδια και τέλος ότι το σύνολο των πολιτών θα νιώσει απέραντη οργή από το νέο χαράτσι που θα του επιβληθεί για τις μετακινήσεις του.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι σε δρόμους καρμανιόλες, κυματοειδείς και ποτισμένες και με δικό μας αίμα, σε εποχές που οι πάντες στενάζουν, που η ποιότητα της ζωής μας κάθε μέρα υποβαθμίζεται είμαστε υποχρεωμένοι να συνταχθούμε με τις θέσεις των δήμων και με τους πολίτες, με όλους δηλαδή που υπερασπίζονται και τα δικά μας δικαιώματα.

Στις κινητοποιήσεις τους και στις νομικές τους περιπέτειες δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους.

Αυτή μας η απόφαση ας είναι η αρχή μίας έμπρακτης και ειλικρινούς συνεργασίας.