O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΙΤΑΚΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ edionysos.gr ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ !




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ)...


Ο Παναγιώτης Μπιτάκος είναι ο πιο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου.

Δεν είναι από πλούσια οικογένεια και από πολιτικό τζάκι, έχει καταφέρει όμως, από πολύ νέος, να βρίσκεται στο επίκεντρο των δημοτικών πραγμάτων. Επίσης, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πάρα πολλούς νέους ανθρώπους της περιοχής –και όχι μόνο- οι οποίοι τον έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα.

Δεν του λείπει όμως η επαγγελματική αλλά ούτε και η αυτοδιοικητική εμπειρία. Είναι οικονομολόγος και έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Αγίου Στεφάνου, θέση την οποία του εμπιστεύθηκε ο τότε Δήμαρχος κος Παναγιώτης Βορριάς.

Τον συναντήσαμε στα γραφεία της «Νέας Πνοής», όπου μας μίλησε και έδωσε απαντήσεις για όλα, ακόμη και για τα πιο δύσκολα...

Δημοσιεύουμε  τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης, την οποία μπορείτε ολόκληρη να ακούσετε ζωντανά πατώντας πάνω στο βίντεο (ακριβώς από πάνω):

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ»

«Η δική μας δημοτική κίνηση δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία λασπολογίας, ούτε παρασκηνίου και ίντριγκας. Κάτι τέτοιο είναι πέρα από τη φιλοσοφία μας. Ασκήθηκαν, πράγματι, πιέσεις και όχι μόνο από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου... Καλούμε όλους τους συνδυασμούς να κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο μ’εμάς. Δεν προσφέρουμε τίποτα με το να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα...»

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ 2012- ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Ο πιο σημαντικός λόγος της αποχωρησής μου το 2012, μεταξύ άλλων, ήταν ότι δεν με εξέφραζε η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. Παρακολουθούσαμε τραγικές εικόνες στα Δημοτικά Συμβούλια. Θα μπορούσα να παραμείνω δημοτικός σύμβουλος και να μην πατάω καθόλου... Να λέω απλά ότι είμαι δημοτικός σύμβουλος. Δεν το έκανα όμως, γιατί πραγματικά δεν με ενδιαφέρουν οι θέσεις και τα αξιώματα. Τότε έφυγα για συγκεκριμένους λόγους. Ωστόσο, πάντα είχα ενδιαφέρον για τα κοινά. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Θα παραμείνω στο συνδυασμό, δίπλα στους συνεργάτες μου που με στηρίζουν. Να σταματήσει επιτέλους αυτή η καραμέλα ότι ο Μπιτάκος τα παρατάει... Αναλαμβάνω στο ακέραιο τις ευθύνες μου».  

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Η ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ

«Σίγουρα η ηλικία μου δεν είναι μειονέκτημα. Παράλληλα όμως είναι σημαντικό ότι έχω και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Είναι γνωστό ότι, μεταξύ άλλων, έχω διατελέσει αντιδήμαρχος Οικονομικών, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κλπ ενώ έχω εκπροσωπήσει το Δήμο Αγίου Στεφάνου στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων.Η ηλικία από μόνη της δεν είναι προσόν...» 

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ...»

«Στο εξωτερικό είδα πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι με μικρές παρεμβάσεις και χωρίς ιδιαίτερα υψηλό κόστος, μπορούμε να αλλάξουμε τη μίζερη εικόνα της πόλης μας. Όταν έχεις διάθεση βρίσκεις λύσεις».

ΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΟΡΡΙΑ...

«Ο Παναγιώτης Βορριάς είναι ο άνθρωπος που με βοήθησε να ανδρωθώ πολιτικά.Με εμπιστεύθηκε. Ο ίδιος, ως τεχνοκράτης, μας βηθάει και μας συμβουλεύει κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών. Δεν κινεί όμως τα νήματα και δεν παρεμβαίνει ούτε καπελώνει το συνδυασμό. Μπορείτε να ρωτήσετε τα μέλη της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ για να σας πουν ποιος είναι ο ρόλος του σήμερα. Εφόσον εκλεγούμε, ο Παναγιώτης Βορριάς θα εξακολουθεί να μας βοηθάει χωρίς κάποιο επίσημο αξίωμα.  Άλλωστε δεν τα έχει ανάγκη... Έχει κάνει τον κύκλο του στην αυτοδιοίκηση. Αν ήθελε θα μπορούσε να είναι υποψήφιος. Δεν το χρειάζεται...».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»...

«Ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Σε γενικές γραμμές ήταν μία πετυχημένη θητεία. Βέβαια, ο ένας χρόνος ήταν χαμένος καθώς είχαμε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Καταφέραμε πάντως να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου, να αντικαταστήσουμε τους αμιαντοσωλήνες, να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις κλπ. Δημιουργήσαμε  και κοινωνικές  δομές όπως: Δημοτικό Πολυϊατρείο, Δημοτικό Γυμναστήριο, Ψυχολογική υποστήριξη κλπ. Βέβαια κάναμε και λάθη... Είναι επίσης αλήθεια ότι δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε όσο θα έπρεπε το έργο μας».

«ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ...»

«Ο κος Καλαφατέλης ήταν ένας αναποτελεσματικός Δήμαρχος. Σίγουρα η ενοποίηση των 7 δημοτικών ενοτήτων δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Εγώ δεν μπαίνω στη λογική της άρνησης και του όχι σε όλα, είναι γεγονός όμως ότι καμία διαβούλευση δεν προχώρησε με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΡΑΤΑΕΙ...ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ

«Σίγουρα δεν κρατάω...μαγικό ραβδί. Πιστεύω απόλυτα στην έννοια της συμμετοχικής αυτοδιοίκησης. Τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν προγραμματισμό για να λυθούν. Πρέπει να συμμετέχουν όλοι...».

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

«Δεν πιστεύω ότι είναι ουτοπικό.Σήμερα δεν λειτουργούν θεσμοί, όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης και ο Δημοτικός Συμπαραστάτης. Εμείς θέλουμε ο κόσμος να έχει πλήρη ενημέρωση. Αυτό το άτυπο Σώμα, που θα ορίζεται από δημότες, θα ασκεί ουσιαστικό έλεγχο τόσο στο πλαίσιο του απολογισμού της δημοτικής αρχής όσο και πριν από την έγκριση σημαντικών έργων και προγραμμάτων όπως του τεχνικού προγράμματος κλπ.».  

«ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ,ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ...»

«Πριν δημοσιοποιήσουμε το πρόγραμμά μας για διαβούλευση,εκπονήσαμε το επιχειρησιακό σχέδιο. Ξεφύγαμε από τα τετριμμένα. Αντί να βγάζουμε φωτογραφίες των υποψηφίων μας στις γειτονιές, φτιάξαμε πρόγραμμα πενταετίας. Η συμμετοχή έως τώρα στη διαβούλευση είναι πάρα πολύ μεγάλη.Έχουμε λάβει δεκάδες emails από Συλλόγους και δημότες με παρατηρήσεις. Ο κόσμος δείχνει ότι ενδιαφέρεται. Την ερχόμενη Δευτέρα, θα δημοσιοποιηθεί το οριστικό μας πρόγραμμα».

«ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

«Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος. Δεν ζητήσαμε χρίσματα ούτε πρόκειται να το κάνουμε.Τα κόμματα δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην αυτοδιοίκηση.Τα μέλη και οι συνεργάτες μας μπορούν να πιστεύουν ό,τι θέλουν».




«ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ, ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ...»

«Σε περίπτωση που η ΝΕΑ ΠΝΟΗ δεν είναι στον δεύτερο γύρο, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω γραμμή στα μέλη και τους ψηφοφόρους μας για το ποιον θα ψηφίσουν.Πάντως, εάν δεν είμαι στον δεύτερο γύρο, εγώ προσωπικά δεν θα ψηφίσω Καλαφατέλη. Όμως ο κόσμος δεν είναι πρόβατα για να τους μετακινείς από μαντρί σε μαντρί... Ο κόσμος θα επιλέξει τον καταλληλότερο...».

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ...

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω εάν εκλεγώ, είναι να δώσω αρμοδιότητες στις Δημοτικές Ενότητες. Έτσι θα γίνει αποκέντρωση.  Προτεραιότητά μου είναι το ζήτημα της αποχέτευσης όπου υπήρξε ολιγωρία. Θα καταγράψουμε επίσης τις λακκούβες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου είναι εφικτό, θα αναλάβει να τις κλείσει και σε όποιες περιπτώσεις υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικά γραφεία».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...

«Αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος. Όλα δείχνουν όμως ότι η πορεία μας θα είναι νικηφόρα.Ο κόσμος έχει βαρεθει να βλέπει τους ίδιους ανθρώπους.Έχουμε μία νέα ομάδα από δυναμικά πρόσωπα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είμαστε πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα».