Γ.ΖΥΓΟΥΝΑΣ: "ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ... 



ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Για την Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, το μορφωτικό αγαθό της παιδείας, αποτελεί βασική προυπόθεση για την χειραφέτηση των μελών της κοινωνίας μας και την εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Είναι ανάγκη να γίνει μία μεταρρύθμιση που να εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόρφωση, σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρέαν εκπαιδευτικό σύστημα.

Αυτό που απαιτείται να γίνει στην «Παιδεία – Εμπόρευμα» της ελεύθερης αγοράς είναι να αντιπαραθέσουμε την «Παιδεία – Αγαθό».

Σε μία εποχή διαρκών αλλαγών και απαιτήσεων, για την Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, η διαρκής επιμόρφωση των πολιτών αποτελεί μία διαρκή προτεραιότητα.

Είναι απαίτηση ο Δήμος να αξιοποιήσει τα προγράμματα « Δια Βίου Μάθησης», όχι με τυπικό τρόπο, «ως καθήκον», αλλά ως μία κοινωνική αναγκαιότητα.

Η ανάγκη αυτήκαλύπτει τόσο την επιμόρφωση και επαγγελματική εξειδίκευση, όσο και την προσωπική ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων.

 Μέλημα μας ο έλεγχος και η καταγραφή των αναγκών των Σχολείων μας, με την προοπτική να καλυφθούν μακροπρόθεσμα οι ανάγκες κτιριακής υποδομής.
 Χρηματοδοτούμε τις σχολικές μονάδες λαμβάνοντας υπ΄όψιν την παλαιότητα των σχολείων, τον άριθμο των αιθουσών και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν.
 Στοχεύουμε στην μέγιστη απορρόφηση κονδυλιών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, καθώς και για την την δημιουργία βιοκλιματικών σχολικών μονάδων.
 Σύμφωνα με την πάγια θέση μας, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, σε συνεργασία με την πολιτεία για την επαναλειτουργία του θεσμού σχολικών φυλάκων , με στόχο την στελέχωση των σχολικών μονάδων μας τόσο με σχολικούς φύλακες, όσο και με βοηθητικό προσωπικό.
 Καθιέρωση στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, ετησίου φεστιβάλ δημιουργικών δράσεων των σχολείων μας.
 Κινούμε εκείνες τις διαδικασίες που χρειάζονται, ώστε μέσω των Νομικών Προσώπων και της Διαδημοτικής Επιχείρησης, να ιδρυθούν Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καθ΄όλη την διάρκεια του σχολικού έτους. Με την προοπτική αυτή οι Σύλλογοι Γονέων δεν θα επωμίζονται την φροντίδα των παραπάνω τμημάτων, αλλά θα μπορούν να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου με την εμπειρία που ήδη διαθέτουν.
 Σε συννενόηση με τους εκλεγμένους φορείς εκπροσώπησης δασκάλων, καθηγητών και της Ενώσης Γονέων, επιδιώκουμε την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν την σύγχρονη ελληνική οικογένεια και κατ΄ επέκταση τα παιδιά μας.
 Στόχος μας είναι μέσω της υπηρεσίας Ψυχολογικής Υποστήριξης να δημιουργηθεί και μία κινητή ομάδα Ψυχικής Υγείας για την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων, λειτουργώντας παράλληλα Σχολές Συμβουλευτικής Γονέων.

Αναπόσπαστο κομμάτι των Θέσεων μας για την Παιδεία αποτελούν και Θέσεις του Προγράμματος Κοινωνικών Δομών όπως :
  Προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
 Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
 Προγράμματα επαγγελματικής Κατάρτησης.
 Υποστήριξη σε άτομα-μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και σε παιδιά παλιννοστούντων.