ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ


ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ...



ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Δεν είναι δυνατό το 2014, ολόκληρες περιοχές της Αττικής μεταξύ αυτών και η συντριπτική πλειοψηφία του Δήμου μας, να είναι με βόθρους.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί για τη Λαϊκή Συσπείρωση τόσο από την άποψη της υγιεινής όσο και από την άποψη της προστασίας του περιβάλλοντος, μείζον σοβαρό και κατ’ επείγον θέμα.

Αν και τα έργα έχουν ξεκινήσει εδώ και 8 χρόνια, στην περιοχή που καλύπτει ο σημερινός Δήμος Διονύσου, δεν φαίνεται να ολοκληρώνονται ούτε στην επόμενη δεκαετία.

Παρ’ ότι το έργο της αποχέτευσης είναι χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, τα τελευταία 4 χρόνια αντί να αντιμετωπιστεί ενιαία και ολοκληρωμένα, και για τις επτά δημοτικές κοινότητες, παραμένει ο κατακερματισμός.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη συνέχιση της διενέργειας πληθώρας μελετών ανά περιοχή, σε ημέτερους, σπαταλώντας χρηματικά ποσά που θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν το έργο χωρίς τη συμμετοχή των κατοίκων.

Σήμερα η συμμετοχή των κατοίκων για την σύνδεση, όπου ολοκληρώνεται αυτή, είναι 1000 ευρώ προκαταβολή.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης για το πόσο θα είναι το τελικό ποσό, η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να απαντήσει. Γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι δυσβάσταχτο το τελικό κόστος της σύνδεσης για τους δημότες, οι οποίοι στη συνέχεια θα έχουν να πληρώνουν τέλη αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ, που ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο θα είναι.

Αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ είναι στο πρόγραμμα για ιδιωτικοποίηση, τα τέλη αυτά θα αυξάνονται συνεχώς αφού ο ιδιώτης θα στοχεύει στο απόλυτό κέρδος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης των εθνικών δρόμων, των διοδίων και των συνεχών αυξήσεων. Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει και παλεύει:

1. Ενιαία μελέτη για το ΣΥΝΟΛΟ του δήμου η οποία θα καθορίζει και τα αντλιοστάσια όπου υπάρχει ανάγκη με σαφή χρονοδιαγράμματα τα οποία πρέπει και να τηρηθούν.
2. Η ολοκλήρωση του έργου και η σύνδεση με τις κατοικίες πρέπει να είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους του δήμου μας.
3. Η συντήρηση του δικτύου να γίνεται δωρεάν από την ΕΥΔΑΠ χωρίς τέλος αποχέτευσης.

 Όλα αυτά για να γίνουν πράξη χρειάζεται συνολικός και συλλογικός αγώνας, γιατί η ποιότητα ζωής και το περιβάλλον είναι δικαίωμα και δεν προσφέρονται για παζάρια μεταξύ αιρετών και εργολάβων. Το δυνάμωμα της Λαϊκή Συσπείρωσης είναι εγγύηση στην κατεύθυνση αυτή.

Φίλες και φίλοι σας καλούμε να ενισχύσετε τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο με τη Ζωή Σώκου και στη Περιφέρεια με τον Θανάση Παφίλη για να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί αυτή τη πολιτική.