ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"


ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ...


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η Λαϊκή Συσπείρωση , τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στο Δήμο Διονύσου δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί συνδέεται άμεσα με τους όρους διαβίωσης του συνόλου των κατοίκων.

Τα απορρίμματα αποτελούν περιουσία των κατοίκων και η σωστή διαχείρισή τους μπορεί να αποτελέσει παράγοντα μείωσης των δημοτικών τελών.

Σήμερα είναι πιο ορατές από κάθε άλλη φορά οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στον τομέα αυτό. Πλήττεται η δημόσια Υγεία, υποβαθμίζεται το περιβάλλον συνολικά, γίνεται χρόνια αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, όσο πια έχει απομείνει. Σταθερά μεθοδεύεται ένα επικίνδυνο αδιέξοδο στην υγειονομική ταφή των απορριμμάτων στην Αττική.

Η μη προετοιμασία έγκαιρα εναλλακτικής λύσης αντιμετώπισης του κορεσμού του ΧΥΤΑ Φυλής πραγματοποιείται με στόχο να εκβιάσουν την λαϊκή θέληση και συμμετοχή στους σχεδιασμούς τους, που δεν είναι άλλοι από την παράδοση της κερδοφόρας δραστηριότητας σε ιδιώτες.

Φυσικά επιχειρούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν το πραγματικό κόστος του όλου εγχειρήματος ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα το φορτωθούν όλα τα νοικοκυριά.

Στο Δήμο μας προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόχειρο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή της Άνοιξης. Η άμεση αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε σαν αποτέλεσμα να καταψηφιστεί. 

Βασικό στοιχείο της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), για τη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι η ενιαία αντιμετώπιση σε όλη τη χώρα.

Να διαμορφωθεί ένας νέος Κεντρικός Σχεδιασμός και με βάση αυτόν να καταρτιστούν νέα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης, που θα υλοποιηθούν με κεντρικούς δημόσιους πόρους και με προτεραιότητες:
1. Τον αποκλεισμό της ιδιωτικοποίησης σε διαχείριση και αποκομιδή.
2. Την απόλυτη διασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας όλων των εργαζομένων σε αυτή , με πλήρη δικαιώματα.
3. Τη μείωση του παραγόμενου όγκου των Αστικών Στερεών Αποβλήτων .
4. Την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή περιλαμβανομένης και της κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος, σε συνδυασμό με δραστικό περιορισμό των σύμμεικτων απορριμμάτων.
5. Την ορθολογική μεταφορά των Αστικών Στερεών Αποβλήτων , μέσω σταθμών μεταφόρτωσης.
6. Την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών και όχι την απλή επιχωμάτωσή τους, όπως έχει γίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, τη δίκαιη και τεκμηριωμένη χωροθέτηση των σχετικών υποδομών. Ειδικότερα στην Αττική πρέπει να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής και οι χωροθετήσεις των νέων μονάδων να αναζητηθούν εκτός του Θριασίου. Να αναζητηθούν και σε εκτός Αττικής περιοχές στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας.
7. Τη δίκαιη και τεκμηριωμένη χωροθέτηση των σχετικών υποδομών με γνωστά από πριν κριτήρια, που θα παίρνουν υπόψη την ισόρροπη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
8. Διαχείριση των επικίνδυνων βιομηχανικών και των ιατρικών αποβλήτων ξεχωριστά από τα αστικά απορρίμματα. Εκπόνηση και άμεση υλοποίηση ολοκληρωμένου κεντρικού σχεδιασμού για τα επικίνδυνα απόβλητα. Με χωροθέτηση και επιλογή μεθόδων για τις μονάδες επεξεργασίας και τελικής διάθεσής τους με κριτήριο την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος και του λαϊκού εισοδήματος και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΩΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ.