ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 7 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ


Οι υποψήφιοι σύμβουλοι Αγίου Στεφάνου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ -
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ»...



Ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 28 Απριλίου οι συναντήσεις του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και των στελεχών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας» με κατοίκους και των 7 δημοτικών ενοτήτων του Δήμου.

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στον Άγιο Στέφανο, όπου παρουσία εκατοντάδων κατοίκων ο Δήμαρχος προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό, ενημερώνοντας τους πολίτες για το έργο που πραγματοποιήθηκε στα περίπου 3,5 χρόνια της θητείας του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Καλαφατέλης, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και την αυστηρή λιτότητα που επέβαλαν τα τρία μνημόνια, χάρη στη σκληρή δουλειά και τις επίπονες προσπάθειες και διεκδικήσεις της διοίκησης, έγιναν πολλά και σημαντικά έργα και τέθηκαν οι βάσεις του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου για την επόμενη δεκαετία. 

Ειδικότερα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε:

Στην εκ του μηδενός οργάνωση των υπηρεσιών του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου κάτω από τις αυστηρές επιταγές και χρονοδιαγράμματα του «Καλλικράτη» αλλά και ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Στο πλήθος και την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται ή δρομολογήθηκαν με κορυφαίο όλων αυτό της αποχέτευσης, το οποίο χρόνιζε στα συρτάρια των άλυτων προβλημάτων της περιοχής.

Στα σημαντικά οικονομικά διαθέσιμα του Δήμου, που προήλθαν μέσα από την χρηστή διοίκηση και οικονομίες κλίμακος χωρίς να υπάρξουν εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό κ.ά.

Στη συγκρότηση και λειτουργία ισχυρού δικτύου κοινωνικών δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το γραφείο διαμεσολάβησης, η τράπεζα χρόνου, η συμβουλευτική υπηρεσία κλπ.

Στην στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση προϋπαρχόντων κοινωνικών δομών όπως είναι το Δημοτικό Πολυϊατρείο, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» όπου διπλασιάστηκαν οι ωφελούμενες εργαζόμενες μητέρες που έχουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.ά.

Στην μέριμνα και φροντίδα σε όλα τα σχολεία του Δήμου, όπου έγιναν έργα συντήρησης και ανακατασκευής, αλλά και στην ενοικίαση των σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων (πρώην εκπαιδευτήρια Καργάκου), όπου στεγάζονται τέσσερα σχολεία του Δήμου.

Στον Πολιτισμό και το μεγάλο έργο που έγινε μέσα από την διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, με κορυφαία τα «Διονύσια» στα οποία τα δύο τελευταία χρόνια δόθηκε διεθνής χαρακτήρας.

Στον Αθλητισμό, όπου έγιναν συντηρήσεις και ανακατασκευές αθλητικών χώρων, εφαρμόστηκαν αθλητικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες και για ΑΜΕΑ, έγιναν αθλητικά camp και αγωνιστικές εκδηλώσεις, ενώ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών Ελλάδας, έγιναν επισκέψεις Ελλήνων Ολυμπιονικών σε Σχολεία του Δήμου με στόχο την μεταλαμπάδευση του αθλητικού ιδεώδους.

Στη στήριξη όλων των συλλόγων και φορέων του Δήμου και στην ειλικρινή και άψογη συνεργασία που έχει οικοδομηθεί μαζί τους.

Στην Πολιτική Προστασία, όπου υπήρξε άριστη οργάνωση και άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των συμβάντων που σημειώθηκαν, κάτι που απέφερε τιμητικές διακρίσεις για τους καλά εκπαιδευμένους εθελοντές πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Στην ανακύκλωση όπου ο Δήμος βραβεύτηκε από την εταιρία ανακύκλωσης με ένα ολοκαίνουργιο όχημα, για την υψηλή ποιότητα αλλά και ποσότητα του ανακυκλώσιμου υλικού.

Στη βράβευση του Δήμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «πόλη 12 αστέρων» για την άψογη διοργάνωση της ευρωπαϊκής εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας.

Στις δεκάδες δράσεις για τον καθαρισμό, τη δεντροφύτευση και γενικά την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην πολύπλευρη στήριξη της τοπικής αγοράς και επιχειρηματικότητας.

Στη διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων και την αξιοποίηση προγραμμάτων με στόχο την υποστήριξη των νέων και ανέργων της περιοχής.

«Παρά τις δυσκολίες θεωρώ ότι αποδείξαμε ως Διοίκηση στην πράξη, ότι είχαμε την εμπειρία, την ικανότητα και κυρίως την βούληση να πάμε τον Δήμο μας, ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά. Μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων και σωστού σχεδιασμού έγιναν και δρομολογήθηκαν έργα που δεν επιβάρυναν ούτε μισό ευρώ στους συνδημότες μας» τόνισε ο Δήμαρχος Διονύσου και πρόσθεσε: «Όλα όσα έγιναν, αλλά κυρίως τα όσα δρομολογήθηκαν δημιουργούν μία νέα δυναμική προς τα εμπρός, που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ακόμη περισσότερο για το μέλλον» υπογράμμισε κλείνοντας το μίνι απολογιστικό του λόγο ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης.

Ο Δήμαρχος Διονύσου αναφέρθηκε επίσης στην στήριξη των εργαζομένων του Δήμου στα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και στις κινητοποιήσεις ενάντια στην τοποθέτηση σταθμών διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη όπου ζήτησε από τους συμπολίτες να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Διονύσου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την επόμενη θητεία λέγοντας: «Στόχος μας είναι μέσα από την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας, να πάμε τον Δήμο Διονύσου πιο ψηλά και πιο μακριά. Η επόμενη θητεία πέρα από την ολοκλήρωση μεγάλων έργων πνοής, την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου, την διαρκή βελτίωση των σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, θα είναι η πενταετία των έργων στην κάθε γειτονιά, του εθελοντισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του περιβάλλοντος και της οικολογίας.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Δήμαρχος απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις δημοτών, με σημαντικότερες αυτές για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα όρια των οικισμών, την αποχέτευση, το σχέδιο πόλης αλλά και τις λακκούβες.

Ο κος Καλαφατέλης επεσήμανε ότι όλα αυτά τα προβλήματα παρουσιάζουν ιδιομορφίες και δυσκολίες αλλά τόνισε ότι στο σύνολό τους έχουν δρομολογηθεί και είναι εφικτό να επιλυθούν μέσα στην επόμενη πενταετία. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι το έργο της δημοτικής αρχής δεν επικοινωνήθηκε όπως έπρεπε προς τους πολίτες.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κος Καλαφατέλης παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, μέσα από τις συναντήσεις της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" με κατοίκους και των 7 Δημοτικών Ενοτήτων, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογο με τους πολίτες, με σκοπό την καταγραφή απόψεων, προτάσεων και ιδεών, οι οποίες θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού εν’ όψει της διεκδίκησης της επόμενης διοικητικής θητείας.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από όλες τις συναντήσεις του Δημάρχου με κατοίκους των 7 Δημοτικών Ενοτήτων.

Συνάντηση στον Άγιο Στέφανο (1)

Συνάντηση στον Άγιο Στέφανο (2)

Συνάντηση στην Άνοιξη (1)

Συνάντηση στην Άνοιξη (2)

Συνάντηση στον Διόνυσο (1)

Συνάντηση στον Διόνυσο (2)

Συνάντηση στην Δροσιά (1)

Συνάντηση στην Δροσιά (2)

Συνάντηση στο Κρυονέρι (1)

Συνάντηση στο Κρυονέρι  (2)

Συνάντηση στην Σταμάτα (1)

Συνάντηση στην Σταμάτα (2)

Συνάντηση στην Ροδόπολη (1)

Συνάντηση στην Ροδόπολη (2)