ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ...



ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Για την Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, η πρόσβαση στον μαζικό αθλητισμό αποτελεί βασικό αγαθό και δικαίωμα για τους κατοίκους του Δήμου μας. Η χώρα μας κατέχει μία θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη καθώς τα ελληνόπουλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατέχουν την πρώτη θέση στην παχυσαρκία, (37% του ελληνικού πληθυσμού είναι υπέρβαροι και 22% παχύσαρκοι).

Αυτό πέρα από την κακή διατροφή συμβαίνει, γιατί ο μαζικός αθλητισμός δεν ήταν ποτέ πρώτη επιλογή των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά oύτε και των δημοτικών αρχών. Ο αθλητισμός είναι μία διαδικασία που αντικαθιστά το παιχνίδι μίας εποχής που στις γειτονιές υπήρχαν αλάνες. Σήμερα που δεν υπάρχει πια χώρος και ασφάλεια και η απομόνωση των ανθρώπων κυριαρχεί στην κοινωνία μας, ο Αθλητισμός για όλους, αποτελεί απάντηση στα αδιέξοδα του νέου τρόπου ζωής.

Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών, των αθλητικών συλλόγων και των αθλημάτων, που ο Δήμος μπορεί να εξασφαλίσει στους δημότες, στην περιοχή του Δήμου μας, όπου κυριαρχούν αντιθέσεις που σχετίζονται με τη δόμηση, τη μορφολογία εδάφους και τους χώρους πρασίνου.

Για αυτό και Στόχοι μας είναι:

 Η δημιουργία υποδομών για μαζικό αθλητισμό ,
 Η καλλιέργεια και ανάπτυξη αθλητικής κουλτούρας ,
 Η δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, προσβάσιμων σε όλους,
 Η κατασκευή ποδηλατοδρόμων, χώρων περιπάτου – αναψυχής και πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό.
 Η στελέχωση του δημοτικού γυμναστήριου Άγιου Στέφανου, με μόνιμους γυμναστές του Δήμου.  Η δημιουργία νέας αίθουσας με πλήρη εξοπλισμό αθλητικών οργάνων
 Εξοπλισμός των δημοτικών σταδίων με αθλητικά όργανα εξωτερικού χώρου.
 Η κατασκευή ταρτάν στο γήπεδο Διονύσου είναι στόχος της Δημοτικής μας Παράταξης καθώς κανένα άλλο γήπεδο αυτή τη στιγμή στο δήμο μας δεν έχει τις προϋποθέσεις κατασκευής .

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην προσβασιμότητα όλων των χώρων άθλησης και αναψυχής, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, για όλους τους κατοίκους και με προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων τρίτης ηλικίας και των ανθρώπων με ειδικές ικανότητες. Η σύνδεση της δημοτικής συγκοινωνίας με τους χώρους άθλησης είναι αναγκαία προϋπόθεση και υλοποιήσιμη. Η συνεργασία των δημοτικών πολυϊατρείων με τα αθλητικά σωματεία είναι στόχος εφικτός και απαραίτητος.

Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό κανονισμό, είναι υποχρεωτική η κατασκευή χώρου πρώτων βοηθειών και η παρουσία ιατρού σε όλα τα γήπεδα 

Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου αναγνωρίζοντας την σημασία του Αθλητισμού στη ζωή μας αλλά και του έργου που προσφέρουν τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης μας,δεσμεύεται ότι οι οικονομικές επιχορηγήσεις θα δίνονται ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών, την παρουσία και συμμετοχή σε πρωταθλήματα και τον αριθμό αθλημάτων που έχει κάθε σύλλογος. 

Η υλικοτεχνική υποδομή, οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και προπονητές θα είναι βασικοί άξονες για το ύψος της επιχορήγησης κάθε σωματείου.

Επιδίωξη μας η ελαχιστοποίηση της οικονομικής επιβάρυνσης των αθλητών.

Στόχος μας η δια βίου άθληση των δημοτών μας.