ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ" ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Επίσκεψη στα στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Αγίου Στεφάνου, της Άνοιξης, της Δροσιάς, της Ροδόπολης και του Κρυονερίου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Παναγιώτης Μπιτάκος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της δημοτικής κίνησης...



Τα στελέχη της «Νέας Πνοής», αφού αντάλλαξαν ευχές επ’ ευκαιρία των αγίων ημερών του Πάσχα, συζήτησαν με τους επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρουσίασαν το πρόγραμμα και τις προτάσεις τους για την τόνωση και στήριξη της τοπικής αγοράς. 

Οι προτάσεις της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
• μέτρα στήριξης του εμπορικού κλάδου, όπως είναι η μείωση των δημοτικών τελών σε όσους συμμετέχουν στα προγράμματα εκπτωτικής κάρτας κ.α.,
• σύσταση δημοτικής υπηρεσίας με τίτλο «Επιχείρηση και Ανάπτυξη» με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών σε θέματα ΕΣΠΑ, νομοθεσίας κ.α.,
• υποστήριξη από τη δημοτική αρχή για την σύσταση ανεξάρτητου εμπορικού συλλόγου,
• υλοποίηση τεχνικών έργων με στόχο την βελτίωση προσβασιμότητας και αισθητικής των εμπορικών περιοχών (αναπλάσεις κέντρων, πεζοδρομήσεις κ.α.)
• διεξαγωγή στοχευμένων προγραμμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την τόνωση της αγοράς. 

Οι καταστηματάρχες χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του Παναγιώτη Μπιτάκου και ζήτησαν ουσιαστική συνεργασία με το Δήμο, ώστε να λυθούν βασικά προβλήματα, όπως είναι το κυκλοφοριακό, τα υψηλά δημοτικά τέλη, η απουσία πεζόδρομων και η γραφειοκρατία, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και ουσιαστική στήριξη της τοπικής αγοράς.

Τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος, όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο», ως νέοι άνθρωποι και μέλη της παραγωγικής διαδικασίας, αντιλαμβάνονται πλήρως τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Επισήμαναν στους καταστηματάρχες την προσπάθεια που κάνει η νέα δημοτική κίνηση με την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου τοπικής ανάπτυξης του Δήμου και ζήτησαν την κατάθεση επιπλέον προτάσεων από τους καταστηματάρχες.

Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος και αντικατοπτρίζει την θέληση και το όραμα της «Νέας Πνοής για το Διόνυσο».