ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ"



"ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΙΩΝ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ" ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ...




ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

Έδρα: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου
enosigoneondionisou@gmail.com
www.enosigoneondionisou.gr 

Αγ. Στέφανος 25 Απριλίου 2014 

Προς : 

• Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Διονύσου 
• Διευθυντές και Συλλόγους Διδασκόντων όλων των Σχολικών Μονάδων Δήμου Διονύσου
• ΔΣ Συλλόγων Γονέων Δήμου Διονύσου 

To ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Διονύσου πραγματοποίησε την Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 έκτακτη σύσκεψη με θέμα: αλλαγή Ορίων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στις 10 Απριλίου 2014 η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Σαραντάκη ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι πριν το Πάσχα θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με το παραπάνω θέμα.

Το ζήτημα προέκυψε μετά από αίτηση Δ/τριας Σχολικής Μονάδας της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας που ζητά την αλλαγή των σχολικών ορίων.

Ακολούθησε επιστολή της Αντιδημάρχου Παιδείας προς στον Δ/ντη Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής και αυτός με τη σειρά του έστειλε σχετικό έγγραφο προς όλες τις σχολικές μονάδες της Β/μιας του Δήμου Διονύσου να απαντήσουν εγγράφως εμπεριστατωμένα τη γνώμη τους .

Όταν ολοκληρωθεί η απάντηση όλων των Δ/ντων των σχολικών μονάδων της Β/θμιας θα συγκληθεί και η Επιτροπή Παιδείας. Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας συμμετέχει εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων με δικαίωμα ψήφου και γι αυτό το λόγο το ΔΣ κάλεσε σε σύσκεψη όλα τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων της Β/θμιας για να διαμορφώσουν από κοινού θέση .

Στην Σύσκεψη είχαν προσκληθεί να συμμετέχουν τα ΔΣ όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου ανεξάρτητα αν είναι μέλη της Ένωσης. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος ,εκφράστηκαν προβληματισμοί και συμφωνήθηκαν :

• Η αλλαγή των ορίων των σχολείων πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και όχι την τελευταία στιγμή .
• Να γίνεται κατόπιν μελέτης στοιχείων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας.
• Να διασφαλιστεί αποδοχή από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να μην επανέρχεται το θέμα όπως γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια.
• Τα σχολεία του Δήμου μας είναι ισότιμα, δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός και ενόψει της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδα που τα φαινόμενα θα ενταθούν εμείς οι γονείς πρέπει να διαφυλάξουμε την ύπαρξη όλων των σχολικών μονάδων γιατί όλες είναι απαραίτητες.

Θεωρούμε λοιπόν ότι στη δεδομένη στιγμή δεν συντρέχει λόγος αλλαγής ορίων σύμφωνα και με τα παραπάνω.

Αποφασίστηκε να γραφεί επιστολή με την απόφαση μας αυτή για να ενημερωθούν όλα τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων αλλά και οι σχολικές μονάδες της Β/θμιας.

ΤΟ ΔΣ