Βόμβα από τον Στέφανο Κριεμάδη: "Έχω αμφιβολίες αν ο διαγωνισμός για το δημοτικό φωτισμό με Led έγινε με νόμιμο και διαφανή τρόπο" !


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΡΙΕΜΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΑΙΚΟ. Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΟΤΙ 4 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΩ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΤΕΛΟΣ, ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ DEBATE ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ... 


«Να μιλήσουν ο κ.Ζαμάνης και ο κ.Ράικος με ονόματα, όπως μιλάμε εμείς !»
Δεν ξέρω ποιους εννοεί ο αντιδήμαρχος Δ. Ράικος όταν μιλά (και γράφει) για «όψιμους σκανδαλοθήρες», «βαποράκια», (άτομα που) «διαδίδουν άκριτα συκοφαντίες και κουτσομπολιά» και «συμπλέοντες με επιχειρηματικά συμφέροντα».
Ούτε καταλαβαίνω ποιος νομίζει πως είναι και ειρωνεύεται τους έχοντες αντίθετη άποψη στο θέμα των LED, ως «όψιμα ευαισθητοποιημένους για την οικονομική διαχείρηση του δήμου» (σημ.: η ορθογραφία είναι του ίδιου). Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς υπεύθυνος δημοτικός αξιωματούχος δεν θα απαξίωνε με τέτοιες φράσεις όσους θέτουν επωνύμως βάσιμα ερωτήματα και ασκούν τεκμηριωμένη κριτική προς όφελος των δημοτών.
Γιατί δεν μας λέει σε ποιους αναφέρεται; Μπορεί να μιλήσει καθαρά για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Για να τον διευκολύνω, απευθύνομαι σε αυτόν και του λέω δημοσίως: Εγώ, προσωπικά, έχω βάσιμες αμφιβολίες κατά πόσο «ο διαγωνισμός για τον φωτισμό του Δήμου με δίκτυο LED έγινε με απολύτως νόμιμο και διαφανή τρόπο», όπως ισχυρίζεται. Είμαι κάτι από τα παραπάνω;
Επιπλέον δε, προσωπικά αμφισβητώ έντονα την ωφελιμότητα, όχι του έργου των LED, αλλά του τρόπου με τον οποίο μεθοδεύτηκε και γίνεται η χρηματοδότησή του. Δεν χρειάζομαι την μαρτυρία των 4 εταιρειών για αυτό. Έχω ήδη προσκομίσει στο Δ.Σ. τα αποτελέσματα της μελέτης του ΕΜΠ για το ποια είναι η συμφερότερη μέθοδος, που ο ίδιος (και ο δήμαρχος) κάνει πως αγνοεί. Απλώς, οι εταιρείες επαλήθευσαν αυτό που είχαμε καταλάβει όλοι: ότι πρόκειται για μια κακοστημένη παράσταση για ιθαγενείς με τίμημα τα λεφτά των δημοτών, όπως έχω άλλωστε αποκαλύψει.
Αν έχουν τα κότσια ο κ. δήμαρχος και ο κ. αντιδήμαρχος, ας μιλήσουν στα ίσια. Ας μας καλέσουν για να αντιπαρατεθούμε. Και άμα τολμάνε, ας μεταδοθεί το debate ζωντανά για να το δουν οι δημότες!
Για την Ενωτική Πρωτοβουλία

Στέφανος Κριεμάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτας