Δ. Ζαμάνης: "Καταγγέλω προσωπικά το Γ.Καλαφατέλη ως ενορχηστρωτή αντιδημοκρατικών πρακτικών..."


ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ  ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΣΑΡΛΗ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ...





Αισθάνομαι την ανάγκη να καταγγείλω προσωπικά, ενώπιον των συνδημοτών μου, την αντιδημοκρατική και βαθύτατα προσβλητική για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριφορά του κ. Καλαφατέλη και των εναπομεινάντων συνοδοιπόρων του.

Θα ήθελα να ενημερώσω όλους σας, ότι με προσωπική εμπλοκή του κ. Καλαφατέλη και όσων επιλέγουν να τον ακολουθούν στις αντιδημοκρατικές πρακτικές του, στον Δήμο μας βρίσκεται σε εξέλιξη μία πρωτοφανής για την πόλη μας μεθόδευση: Πριν λίγες ημέρες, ο προερχόμενος από τον συνδυασμό του κ. Καλαφατέλη, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Καρασαρλής, προεξοφλώντας το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στον Διόνυσο, παραιτήθηκε από τη θέση του προκειμένου να κατέλθει στις εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου Αντιπροέδρου από το συνδυασμό του κ. Καλαφατέλη. Άλλωστε χωρίς αυτή τη ειδική διαδικασία, το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ μπορεί να συνεδριάσει εκ νέου και να λάβει οποιαδήποτε απόφαση.

Οι αξιότιμοι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης, με ενορχηστρωτή τον κ. Καλαφατέλη, επέλεξαν να απέχουν αδικαιολόγητα από τη διαδικασία, χωρίς να προτείνουν νέο υποψήφιο, προκειμένου να θέσουν υπό την ομηρία τους το Δημοτικό Συμβούλιο και ολόκληρo τον δήμο μας.

Κάποιοι από αυτούς εθεάθησαν λίγο αργότερα, περιχαρείς σε κοπή πίτας Συλλόγου. Αγαπητοί συνδημότες, θέλω να καταγγείλω ενώπιον σας ότι αυτή η απαράδεκτη τακτική, δεν επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει καμία απόφαση για τις ανάγκες της πόλης όσο επείγουσες και άμεσες μπορεί να είναι ή και απαραίτητες τυπικές, ακόμα πιθανόν και για οφειλόμενα από δικαστικές αποφάσεις σε εργαζόμενους του Δήμου, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας με αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών.

Καλώ τον κ. Καλαφατέλη προσωπικά να υπερβεί τον εαυτό του και να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα. Τον θέτω προ των ευθυνών του για οτιδήποτε προκύψει για όσο καιρό αφήνει την πόλη μας χωρίς Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δημότες μας αξίζουν σεβασμού. Και αν το πάθημα του 2014 δεν ήταν αρκετά διδακτικό, ας κάνει υπομονή μέχρι τον Μάιο.

Διονύσης Ζαμάνης
Δήμαρχος Διονύσου