Αγροτικός Συνεταιρισμός Σταμάτας: "Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την επίλυση της αντιδικίας με το Δήμο Διονύσου"


Επιστολή
Αναφορικά με διάφορες φήμες που διαχέονται στην πόλη σχετικά με την εξέλιξη της αντιδικίας ανάμεσα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό και το Δήμο Διονύσου, για τη δημιουργία και μόνο εντυπώσεων, ενόψει προεκλογικής περιόδου, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:...

Στις 12 Φεβρουαρίου, με πρωτοκολλημένο έγγραφό μας ζητήσαμε τη σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας, ώστε να συζητηθεί επιτέλους η συνεχιζόμενη παράνομη χρήση του κτιρίου μας από το Δήμο Διονύσου.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 15 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Βαγγέλης Πέππας, μας ενημέρωσε εγγράφως ότι του δόθηκε προφορική διαβεβαίωση από το Δήμαρχο Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη πως το πρόβλημα “βαίνει προς επίλυση του συμφωνηθέντος από τις δυο πλευρές”.

Την ίδια ημέρα ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Γιώργος Κόκκαλης, ανταποκρινόμενος σε τηλεφωνική πρόσκληση, συναντήθηκε με τον κ. Ζαμάνη στο Δημαρχείο, παρουσία και του νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Γιάννη Βασιλείου.

Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος προέβη σε προτάσεις για την απελευθέρωση του κτιρίου, ιδιοκτησίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού, το οποίο ο Δήμος Διονύσου χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα παρανόμως για αποθήκη.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, όπως άλλωστε ήταν επιβεβλημένο, επιφυλάχθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις αυτές στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού.

Από τα παραπάνω συνάγεται πως οι δυο πλευρές καθόλου δεν έχουν συμφωνήσει σε οποιαδήποτε επίλυση του προβλήματος.

Με το επιπλέον, μάλιστα, δεδομένο πως οι προτάσεις του Δημάρχου δεν έχουν κατατεθεί εγγράφως και επισήμως στο Συνεταιρισμό, όπως η Διοίκηση του Δήμου όφειλε να είχε κάνει μετά από την εξώδική δήλωση διαμαρτυρίας μας στις 20.11.2018.

Βεβαίως, θεωρούμε ότι κάθε προσπάθεια από πλευράς Δήμου άρσης της παράνομης κατάστασης, που έχει δημιουργήσει, είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αρκεί να μη μείνει μόνο σε "έπεα πτερόεντα", αλλά να αποτυπωθεί και εγγράφως.

Αρ.Πρωτ. 18 Ημερ. 20.2.2019

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ
(πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ)

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ