Ο Ελύτης ένωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου με το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του Λονδίνου !


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ...











Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας (9 Φεβρουαρίου), το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11/2/2019 τηλεδιάσκεψη με το επίσημο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του Λονδίνου...

Θέμα της εκπαιδευτικής τηλεδιάσκεψης ήταν ο μεγάλος Έλληνας ποιητής, Οδυσσέας Ελύτης, ο οποίος προσεγγίστηκε διαθεματικά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ´τάξης του Σχολείου, μαζί με τις δασκάλες τους, τον καθηγητή πληροφορικής, κ. Φωτιάδη και τη Μουσικό κα Φλώρου, επιδόθηκαν από κοινού με τα παιδιά του ελληνικού σχολείου του Λονδίνου σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες: τραγούδησαν με συνοδεία πιάνου και βιολιού,το μελωποιημένο ποιήμα «Το κορίτσι» και στη συνέχεια δημιούργησαν καλλιτεχνικές κατασκευές, σε τεχνική του ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη, την οποία δίδαξε στα παιδιά η εικαστικός κα Κυριακού.

Τα παιδιά εμπνεύστηκαν τα έργα τους από τις εικόνες του ποιήματος και δημιούργησαν ευφάνταστα κολάζ, τεχνική που αγαπούσε ιδιαίτερα και ο ποιητής.

Την επιμέλεια διεξαγωγής της δράσης, είχε η Υποδιευθύντρια του 2ου ΔΣ Αγίου Στεφάνου, η οποία έλαβε χώρα, ύστερα από πρωτοβουλία της Διευθύντριας Μπρις Αικατερίνης.