3 μερη αποκριάτικη εκδρομή του "Χορεύρεσις" στο Σοχό Θεσσαλονίκης


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...













"ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2019"
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ ΣΟΧΟΥ 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΟΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1η Ημέρα: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Ξενάγηση)
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Επόμενη στάση ο Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπο στο Λιτόχωρο Πιερίας. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο Λιτόχωρο για το μεσημεριανό μας φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Αναχώρηση και άφιξη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας από τον Άγιο Δημήτριο για να προσκυνήσουμε τα Λείψανα του Αγίου, να θαυμάσουμε τα ψηφιδωτά της εκκλησίας, αλλά και να δούμε και το σημείο όπου μαρτύρησε ο Άγιος. Συνεχίζουμε με το Λευκό Πύργο και τα Κάστρα (Άνω πόλη), για να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το Φρούριο του Επταπυργίου, είναι γνωστό και με την οθωμανική ονομασία Γεντί Κουλέ. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΟΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σοχό Θεσσαλονίκης, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία, αρχίζουν οι εκδηλώσεις με χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων της γύρω περιοχής, και στη συνέχεια ξεκινά η μεγαλειώδης πομπή του γάμου με τη νύφη, μέχρι το πάρκο Αθανασιάδη, για να πάρουν το γαμπρό. Εκεί θα υπάρχουν άφθονα εδέσματα για να κεραστεί ο κόσμος, να γλεντήσει και να χορέψει. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΟΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κούλουμα στο Σοχό Θεσσαλονίκης. Μετά το μοίρασμα της παραδοσιακής φασολάδας και των σαρακοστιανών εδεσμάτων στις 02:00 μ.μ., αναβιώνει το έθιμο της συγχώρεσης που ονομάζεται Προστάβανι. Οι μεγαλύτεροι δίνουν άφεση αμαρτιών στους μικρότερους, οι οποίοι τους φιλούν το χέρι και τους προσφέρουν ένα πορτοκάλι. Λίγο αργότερα έρχεται η ώρα της κορύφωσης του εθίμου στους πρόποδες του Βερτίσκου. Στις 04:00 μ.μ. της Καθαρής Δευτέρας, πέφτει η αυλαία για φέτος, με τη μεγάλη παρέλαση μικρών και μεγάλων Κουδουνοφόρων που με περηφάνια και καμάρι θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν. Φίλοι και συγγενείς συγκεντρώνονται στο σπίτι του κάθε Κουδουνοφόρου, τον χτυπούν στην πλάτη και του εύχονται υγεία και καλή σοδιά. Κάποιος από την οικογένεια τον ραίνει με νερό και εύχεται να είναι ο δρόμος του ελεύθερος. Οι γειτονιές του Σοχού γεμίζουν πολύ γρήγορα με ομάδες Κουδουνοφόρων που χτυπούν έντονα τα κουδούνια τους, ενώ συνοδεύονται από οργανοπαίχτες με νταούλια και πίπιζες. Οι επισκέπτες χορεύουν μαζί τους και διασκεδάζουν μέχρι τα ξημερώματα. Χρόνος ελεύθερος για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση για τον απογευματινό μας καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στις 07.00 πμ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Η μεταφορά των εκδρομέων με ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονική, στο ξενοδοχείο Capsis Hotel 4*  με πρωινό - www.capsishotels.gr
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
Διόδια.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής: 2108140327 - 6974644474
E-mail: xoreuresis@gmail.com