Απάντηση της Αγγελικής Πέππα στο Δημήτρη Ζαρρή για την ανακύκλωση


"ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΥΣ" ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ...











Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 2η ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ο κ. Δημήτρης Ζαρρής (Πολιτικός Μηχανικός -Υδρολόγος και Στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης «ΕΥΠΟΛΙΣ») σχολιάζοντας την Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για την ανακύκλωση στο Δήμο μας αναφέρει ότι η ανακύκλωση που πετύχαμε ήταν μόνο για τα κηπαία.
Ευτυχώς όμως παραδέχεται ότι αυτά ήταν σε μεγάλες ποσότητες...
Ο κ. Ζαρρής προφανώς δεν λαμβάνει υπόψη του ότι και η εργασία αυτή απαιτεί πολλές ανθρωποώρες προσωπικού καθαριότητας το οποίο δίνει καθημερινό αγώνα ώστε να ξεχωρίζει από τα βιοαποδομήσιμα απορρίμματα όλα τα ξένα σώματα (μικροέπιπλα, στρώματα, πλαστικά κ.α.) που απορρίπτονται μαζί τους προκειμένου να επιτρέπεται η απόρριψη (καθαρών κλαδιών και κηπαίων) στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης.
Η ενημέρωση των πολιτών για την ανακύκλωση γίνεται τακτικά από τον Δήμο με κάθε πρόσφορο μέσο όπως π.χ. έκδοση και διανομή φυλλαδίου Κανονισμού Καθαριότητας, Δράσεις Ευαισθητοποίησης συμπεριλαμβανομένου της διανομής μικρών μπλε (75 λίτρων) και κίτρινων (για χαρτί) κάδων ανακύκλωσης σε σχολεία, γραφεία, δημότες κ.λ.π..
Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ανόητους που αναπαράγουν ανοησίες του Facebook, σε αντίθεση με άλλους που μάλλον θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ έξυπνους.
Θεωρούμε ότι εργαζόμαστε εντατικά όλοι μαζί για μια καθαρότερη πόλη με ευαισθησία για το περιβάλλον και την πολιτική προστασία.
Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη συναντήσει στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) και έχει υποβάλλει και γραπτά αιτήματα ενίσχυσης του Δήμου μας με:
1ον) 150 καινούργιους κάδους ανακύκλωσης για (αντικατάσταση ελαττωματικών και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων),
2ον) επτά (7) Press Container Ανακύκλωσης για τις κεντρικές πλατείες των ισάριθμων Δημοτικών Ενοτήτων και
3ον) τέσσερα (4) συστήματα Υπόγειων Κάδων Ανακύκλωσης σε συνδυασμό με εγκατάσταση του κατάλληλου γερανού, επί υπάρχοντος απορριμματοφόρου οχήματος ανακύκλωσης.
Δυστυχώς η Ε.Ε.Α.Α. δεν δύναται να ενισχύσει άμεσα τον Δήμο μας με τα ανωτέρω και για το λόγο αυτό η διαχείριση της ανακύκλωσης στο Δήμο μας γίνεται με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή για την οποία όμως η Δημοτική Αρχή φροντίζει για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή της.
Σε κάθε όμως περίπτωση το πραγματικό γεγονός είναι ότι τόσο το 2017 όσο και το 2018 η Ανακύκλωση στο Δήμο μας (μπλε κάδοι) εμφανίζει σταθερό έργο και πλήρη αξιοποίηση της δυναμικότητας των οχημάτων με 4 τόνους φορτίο ανά δρομολόγιο κάτι που οι τεχνικοί και τα στελέχη της Ε.Ε.Α.Α. θεωρούν ως άριστη πρακτική.
Ειδικότερα το Α’ οκτάμηνο του 2018 σε σχέση με το Α’ οκτάμηνο του 2017 το έργο της ανακύκλωσης στο Δήμο μας ήταν αυξημένο αφού έγιναν 453 αντί 392 δρομολόγια.
Κλείνοντας αναφέρουμε ότι το έργο αυτό και η υψηλή επίδοση της ανακύκλωσης στο Δήμο μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνεργασία όλων των Δημοτών με τη βοήθεια των οποίων κατακτήσαμε την 2η θέση στους 66 Δήμους της Αττικής.
Συνεχίζουμε το ίδιο εντατικά και με ακόμη υψηλότερους στόχους για το 2019.
Αγγελική Πέππα
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κου ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΡΗ