ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR: "ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΠΙ"


ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ", ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΤΙ ΛΕΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ...



Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαρτίου, η δημοτική σύμβουλος της "Νέας Πνοής" Κατερίνα Αυγέρη, με αφορμή ανάρτησή μας, σύμφωνα με την οποία την ερχόμενη Τρίτη (17 Μαρτίου) στις 6 μ.μ. πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου με 11 θέματα, συμπεριλαμβανομένου σε αυτά του θέματος της παιδείας και των προβλημάτων της, διαμαρτυρήθηκε ότι τόσο η ίδια όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν λάβει Πρόσκληση, όπως εκ του νόμου ορίζεται.

Επίσης, σχετικό δημοσίευμα υπήρξε και στην εφημερίδα ΒΟΡΕΙΝΗ (πατήστε εδώ   για να το διαβάσετε), ενώ η Πρόσκληση δημοσιεύθηκε στο site του Δήμου Διονύσου αλλά δεν εστάλη σε τοπικά μέσα (τουλάχιστον στο EDIONYSOS.GR και το VOREINI.GR).

Το βράδι του Σαββάτου επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Γιαννουλάτο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Γραμματέας του Δ.Σ. Ανθή Λουκάτου τον ενημέρωσε, πράγματι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι κι εκείνη δεν είχε λάβει Πρόσκληση.Το ίδιο ακριβώς έγινε, όμως, και με τον δημοτικό σύμβουλο τής πλειοψηφίας και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πέτρο Χρονόπουλο...

Αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη, ο κος Γιαννουλάτος επεσήμανε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε μόνο με όσους είχαν ζητήσει να παραλαμβάνουν την Πρόσκληση μέσω email, δηλαδή γύρω στους πέντε δημοτικούς συμβούλους (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής της "Νέας Πνοής" Παναγιώτη Μπιτάκο, στους οποίους η Πρόσκληση εστάλη ιδιοχείρως). Όσο για την εξήγηση, υποστηρίζει ότι ο email έφυγε κανονικά, παραδόθηκε μάλιστα για επιβεβαίωση στο Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών, αλλά για κάποιο λόγο, πιθανότατα τεχνικό, δεν παρελήφθη από τους παραλήπτες εκτός Δήμου.

Ο κος Γιαννουλάτος τόνισε ότι ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για σκόπιμη παράλειψη ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουντελικα ενστάσεις για μη νομότυπη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ρωτησαμε, επίσης, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν είναι στα θέματα της συνεδρίασης η πρόταση για την κατάργηση του ΟΝΑΠ "ΘΕΣΠΙΣ" και μας απάντησε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ

Τέλος, με την ευκαιρία της συνομιλίας μας, ζητήσαμε την τοποθέτηση κου Γιαννουλάτου αναφορικά με μείζον πρόβλημα, όπως εξελίσσεται, με τις λακκύβες στο σύνολο σχεδόν των δρόμων του Δήμου, ένα θέμα για το οποίο η σημερινή διοίκηση όταν ήταν αντιπολίτευση ασκούσε δριμεία κριτική στον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη. 

Ο Πρόεδρος παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι πράγματι έντονο και ακόμη πιο εμφανές στην περιοχή που μένει, τη Δημοτική Ενότητα Σταμάτας. Σύμφωνα με τον κο Γιαννουλάτο, όλο αυτό το διάστημα, λόγω των έντονων βροχών, το κλέισιμο των λακκουβών ήταν σχεδόν αδύνατο και υπογράμμισε ότι, αν και αναρμόδιος, γνωρίζει ότι σε ένα περίπου μήνα θα καταβληθούν προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με όσο το δυνατόν πιο μόνιμο και αποτελεσματικό τρόπο.