ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ: "ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΠΙ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Για τη δημοτική κίνηση “Νέα Πνοή για τον Διόνυσο”, η απόφαση της δημοτικής ομάδας του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη...
για κατάργηση του ΝΠΔΔ “ONAΠ ΘΕΣΠΙΣ”, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, με αφορμή την τότε «φημολογούμενη» πρόθεση της νέας διοίκησης για κατάργηση του Νομικού Προσώπου και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στις υπηρεσίες του Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας της «Νέας Πνοής» Μάριος Λουκάτος, με το άρθρο του «ΝΠΔΔ Δήμου Διονύσου: Κατάργηση ή μη;» http://thessi.gr/index.php/-mainmenu-70/2012-05-29-07-22-18/25997--q-q , είχε αναλυτικά παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα, την ευελιξία και την αποφυγή των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που προσφέρει ένα ΝΠΔΔ έναντι της κεντρικής διοίκησης και του συγκεντρωτισμού, καταλήγοντας σε μια σειρά ερωτήματα και προβληματισμούς, όπως :

«α. Η φιλοσοφία της αποκέντρωσης και διάχυσης εξουσιών ανατρέπεται τελικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στις υπηρεσίες του Δήμου και υπό την πολιτική εποπτεία και τον έλεγχο ενός ανθρώπου;
β. Η απόφαση για αλλαγή των δομών του Δήμου είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης και σχεδιασμού της λειτουργίας των υφιστάμενων δομών;
γ. Υπάρχει άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο από τον νέο Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού κο Υφαντή; δ. Είναι στις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής να ελεγχθεί η οικονομική διαχείριση στο ΘΕΣΠΙ, τόσο της πρώτης περιόδου, υπό την προεδρεία του κου Ποτίδη, μετά τα όσα έχει υπαινιχθεί κατά καιρούς ο κος Πασιπουλαρίδης (καταγεγραμμένα πρακτικά του ΔΣ), όσο και της τρέχουσας περιόδου, υπό την προεδρεία του κου Καρυστινού; Πολλά και εύλογα τα ερωτήματα…..»

Στα ως άνω ερωτήματα – που προφανώς έμειναν αναπάντητα- ήρθαν να προστεθούν κι άλλα, δια του εκπροσώπου της «Νέας Πνοής» στο ΔΣ του ΝΠΔΔ, Γιώργου Κομνηνάκη, με την υποβολή σχετικού υπομνήματος 11 σημείων-ερωτημάτων http://www.edionysos.gr/2015/03/blog-post_8.html , μετά από τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της διοίκησης, η οποία κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να απαξιώσει έναν οργανισμό με 400.000€ προϋπολογισμό, έχοντας απλήρωτους τους εργαζομένους, παρεμβαίνοντας εξωθεσμικά στο Διοικητικό Συμβούλιο και ταλαιπωρώντας εκατοντάδες ωφελημένους δημότες και παιδιά.

Προγραμματική θέση της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» παραμένει η οργάνωση, εξυγίανση και αξιοποίηση του ΝΠΔΔ, με την έκδοση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ΟΕΥ, την αναθεώρηση του Κανονισμού Λειτουργίας και την διασφάλιση αυτόνομης και ανεξάρτητης λειτουργίας του οργάνου από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , δημοτικές παρατάξεις, δημοτικούς συμβούλους, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, για να αποτρέψουμε την περαιτέρω διαδικασία αποδόμησης , απαξίωσης και τελικά κατάργησης του ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ.

Το αυταρχικό και συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης που οραματίζεται και σχεδιάζει ο κύριος Ζαμάνης και η ηγετική του ομάδα για το Δήμο Διονύσου, είναι πλέον ορατό, παραπέμπει σε άλλες εποχές, επηρεάζει την καθημερινότητά μας και αποκλείει την ανάπτυξη και την ευημερία της πόλης μας.

Γραφείο Τύπου «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»