ΝΕΑ ΠΝΟΗ: "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η Τοπική Σύμβουλος της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» στη Σταμάτα Γεωργία Χρήστου, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης, επισκέφτηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου το Δημοτικό Πολυϊατρείο του Δήμου Διονύσου προκειμένου να ενημερωθεί από την Υπεύθυνη Οργάνωσης και Λειτουργίας κα Δρακούλη Βάσω, για τη λειτουργία της πολύ σημαντικής δομής κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου. Το Πολυϊατρείο ξεκίνησε...
επίσημα τη λειτουργία του το Μάιο του 2010, στον τότε Δήμο Αγ. Στεφάνου και στα 5 χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 14850 ραντεβού και 370 μαστογραφίες.

Ο τίτλος που του έχει αποδοθεί «ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ» είναι ο πραγματικός, δεδομένου ότι στελεχώνεται και απαρτίζεται από καθαρά εθελοντικό προσωπικό. Το Ιατρικό, Παραϊατρικό, Νοσηλευτικό και Βοηθητικό Διοικητικό προσωπικό είναι εξολοκλήρου εθελοντές.

Ο Δήμος Διονύσου παρέχει τη στέγαση, το βασικό απαραίτητο υλικό και μια δημοτική υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη. Σκοπός της ύπαρξής του και χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες, ειδικά στους ανασφάλιστους και άνεργους συμπολίτες μας, καθώς επίσης και η παροχή προληπτικής, συμβουλευτικής και υποστηρικτικής ιατρικής.

Απαραίτητη είναι επιπλέον, η περαιτέρω αξιοποίηση και διοργάνωση δράσεων που έχουν σαν στόχο την ενημέρωση των δημοτών μας σε θέματα πρόληψης.

Θέση της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούσε και αποτελεί το σύνδεσμο όλων των φορέων με όραμα μια κοινωνία αλληλοϋποστήριξης, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης εθελοντικής συνείδησης, με απόλυτο σεβασμό προς τους δημότες.

Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης του θεσμού αυτού από την δημοτική αρχή, με την εξασφάλιση και κατοχύρωση της νομικής του υπόστασης καθώς επίσης και την υλική και οικονομική του ενίσχυση.

Η «Νέα Πνοή», στέκεται αρωγός σε κάθε παρόμοια δράση και πρωτοβουλία, επαναφέροντας για μια ακόμα φορά την πρότασή της για τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επιπλέον και ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και επιβράβευσης της εθελοντικής προσφοράς, καταθέτουμε την προγραμματική μας πρόταση για την έκδοση της «Εκπτωτικής Κάρτας Εθελοντή» από πλευράς Δήμου για όλους τους εθελοντές που προσφέρουν δημοτικές υπηρεσίες. (πολιτική προστασία, πολυιατρείο, δημοτικό σπουδαστήριο κτλ)

Γραφείο Τύπου «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»