ΖΩΗ ΣΩΚΟΥ: "ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΘΕΣΠΙ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ..."


"ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ"...




ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ

Ο Αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα και πρέπει να προσφέρεται δωρεάν σε όλες και όλους που έχουν το ενδιαφέρον και το επιθυμούν, με κρατική χρηματοδότηση. H άσκηση και o αθλητισμός όμως, αντί να είναι δωρεάν, γίνονται πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες με την εκμετάλλευση τόσο του έμψυχου δυναμικού (Αθλητές, Εργαζόμενοι) όσο και των υποδομών, που έγιναν από χρήματα του λαού μέσα από τη βαριά φορολογία.

Η πολιτιστική δραστηριότητα και η ερασιτεχνική δημιουργία που είναι το μοναδικό αντίδοτο στην υποκουλτούρα, που προσφέρει απλόχερα το σύστημα και μέσω των ΜΜΕ ως τρόπο ψυχαγωγίας των νέων, αντί να είναι δωρεάν γίνεται ακριβό εμπόρευμα με διάφορους κερδοσκόπους αμφίβολου ποιότητας.

Αυτή την κεντρική πολιτική θέση των κυβερνήσεων η δημοτική αρχή, η προηγούμενη αλλά και η σημερινή, την υλοποιεί με ευλάβεια χωρίς να ξεφεύγει στο ελάχιστο. Μέσα από την υποβαθμισμένη δραστηριότητα, που την πληρώνει για άλλη μια φορά ο δημότης, το μόνο που προσφέρουν μέσα από «ημέτερους» κερδοσκόπους είναι αποσπασματικά κάποιες δραστηριότητες με πληρωμή.

Η όλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες αν ο ΘΕΣΠΙΣ θα είναι αυτόνομος ή θα ενσωματωθεί στο Δήμο είναι αποπροσανατολιστική γιατί κρύβει τα πραγματικά προβλήματα και τις ευθύνες της Διοίκησης. Δεν μιλάει κανείς για την ουσία που είναι, τι υπηρεσίες θα προσφέρει ο ΘΕΣΠΙΣ, το περιεχόμενο τους, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, που πρέπει να είναι ποιότητα και πολυποικιλότητα δραστηριοτήτων δωρεάν για όλους. Δεν μιλάει κανείς για το πώς θα κινητοποιηθούν και θα συνεργαστούν όλες οι ζωντανές δυνάμεις που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην περιοχή του Δήμου μας ώστε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς σπατάλες. Δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή διοίκηση ως αντιπολίτευση συνηγόρησε σε αυτή την πορεία του ΘΕΣΠΙ και για τις δραστηριότητες και για τα οικονομικά του. Άλλωστε έβλεπαν και βλέπουν το ΘΕΣΠΙ σαν μέσο προσωπικής τους προβολής, δημοσίων σχέσεων, συλλογή ψήφων και όχι ως ουσιαστική, ποιοτική, πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα που θα ανεβάζει το επίπεδο των δημοτών.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο κόσμος βιώνει με τον πιο βάρβαρο τρόπο το αποτελέσματα μιας αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής που δεν έχει τέλος.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα εμπλακούμε σε μια τέτοια αποπροσανατολιστική συζήτηση για το αν ο ΘΕΣΠΙΣ θα είναι αυτόνομος ή ενταγμένος στο Δήμο αλλά θα επιμείνουμε να βγάλουμε στην επιφάνεια και να συζητήσουμε τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν και είναι πολλά. Θα συζητήσουμε για τον προσανατολισμό, τι πρέπει να γίνει και με ποιο τρόπο οι Δημότες θα απολαμβάνουν πολιτιστικές και αθλητικές υπηρεσίες από το Δήμο μέσω του ΘΕΣΠΙ και έχουμε πλούτο σκέψεων να καταθέσουμε αρκεί να υπάρχουν «ανοιχτά αυτιά».

Ένα θετικό βήμα θα ήταν να πάρει απόφαση ο ΘΕΣΠΙΣ για την ενίσχυση των υποδομών και ίδρυση νέων όπως κλειστών αθλητικών χώρων, κλειστού κολυμβητηρίου, δημοτικών γυμναστηρίων δωρεάν για όλους. Να λειτουργήσει τα καλοκαιρινά camp στα σχολεία δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Διόνυσος 18 Μαρτίου 2015