ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ
Ευαισθητοποίηση σε θέματα διαφορετικότητας, ρατσισμού και σχολικής βίας
Στις 24 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της τρίτης Γυμνασίου που είχαν ήδη παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση της νεανικής εφηβικής σκηνής του Εθνικού «Το κύμα», είχαν...
την ευκαιρία να ζήσουν μία υπέροχη βιωματική δράση. Δύο εμψυχωτές από το Εθνικό Θέατρο προσπάθησαν με βιωματικές ασκήσεις να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά μας σε θέματα διαφορετικότητας, ρατσισμού και σχολικής βίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών η εμπειρία αυτή θα τους μείνει αξέχαστη και το κυριότερο τους έφερε πιο κοντά. Όταν οι επιλογές των καθηγητών αγγίζουν τις ψυχές των μαθητών, τα αποτελέσματα είναι πάντα υπέροχα.



Χίλια καπάκια... ένα
Για άλλη μία φορά οι μαθητές του σχολείου μας, με την προτροπή των καθηγητών τους, συμμετέχουν σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Φέτος, από την αρχή της χρονιάς, μαζεύουν ασταμάτητα πλαστικά καπάκια. Κάθε φορά που συμπληρώνουν 1000 καπάκια τα στέλνουν στο Σύλλογο Παραπληγικών Ν. Πέλλας για να αγοράσουν ένα αναπηρικό καρότσι. Μπράβο στους μαθητές μας!!!




Πρόγραμμα διατροφής
Τα παιδιά του Α3 συμμετείχαν σε βιωματική εργασία όπου με την καθοδήγηση της κας Χρυσοφάκη ενημερώθηκαν για τη μεσογειακή διατροφή, για τη σημασία του πρωινού γεύματος, για τη νηστεία. Ίσως ήταν το πιο…. νόστιμο πρόγραμμα.










ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 
ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ