Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΓΟΜΙΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ - ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ...





Αγαπητό ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Διονύσου, 

Επί της πρόσφατης επιστολής σας, σας ενημερώνω για τα κάτωθι: Οι Σχολικές Επιτροπές είναι Ν.Π.Δ.Δ. κι όχι Σύλλογοι ή Σωματεία.

Συνεπώς, έχουν ανάγκη της μηχανογραφικής και γραμματειακής υποστήριξης από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες, ως γνωστόν, παρέχονται τις πρωινές ώρες κι όχι απογευματινές ή βραδινές.

Πρωινές ώρες δε λειτουργούν οι τράπεζες και λοιπές υπηρεσίες του Ι.Τ., πχ οι προμηθευτές μας, που ενδεχομένως να χρειαστούμε παρά των ως άνω ενημέρωση επί των θεμάτων που πιθανόν να ανακύψουν από τις συζητήσεις μας στη Σχολική Επιτροπή Α’/θμιας Εκπαίδευσης (κι όχι Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής, όπως πιθανόν από αβλεψία αναγράφετε).

Επίσης γνωρίζετε, πως ο χώρος που μας έχει παραχωρηθεί για τις συνεδριάσεις μας εν πολλοίς χρησιμοποιείται τις απογευματινές ώρες από συλλόγους κτλ για διάφορες δραστηριότητές τους, επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως με τις απογευματινές συνεδριάσεις υπάρχει κίνδυνος αλληλοεπικαλύψεων και περιορισμένου –προκαθορισμένου χρόνου συζητήσεων.

Κατά τα λοιπά, στη συνεδρίαση που διεξήχθη σήμερα (28/11), υπήρξε υπερ-απαρτία, καθώς παρέστησαν 11 από τα 13 τακτικά μέλη και φυσικά αρκετοί εκ των αναπληρωματικών, καθώς είχαν άπαντες προσκληθεί.

Και φυσικά δε συζητήθηκε ζήτημα παραχώρησης σχολικών χώρων, όπως στην επιστολή σας ισχυρίζεστε και μάλιστα εκτός ημερησίας διάταξης, προφανώς έχοντας παρερμηνεύσει λεχθέντα.

Το γεγονός δε πως η αντίστοιχη επιτροπή Β’/θμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε, όπως αναφέρετε, να συνεδριάζει απογευματινές ώρες, δεν αποτελεί προφανώς «δεδικασμένο».

Άλλωστε ο όγκος δουλειάς της, λόγω του σαφώς μικρότερου αριθμού σχολικών μονάδων που περιλαμβάνει, είναι αρκετά πιο περιορισμένος από τον δικό μας.

Έχοντας υπ’όψιν πως οι τακτικές συνεδριάσεις είναι μόλις μία (1) ανά μήνα, εκτιμώ πως με τον κατάλληλο προγραμματισμό και με τον προκαθορισμό ημερομηνιών συνεδριάσεων, που θα προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας της Σχολικής μας Επιτροπής, ο οποίος θα καταρτιστεί, θα υπάρχει η δυνατότητα παράστασης και του εκπροσώπου σας, γεγονός το οποίο προσδοκούμε. 

Παρακαλώ όπως κοινοποιείσετε επιμελεία σας την παρούσα στα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας

Αναμένοντας πως η προσφορά σας στην κοινή προσπάθεια θα είναι ουσιαστική και εποικοδομητική, 

Με εκτίμηση, 
Νίκος Λαγομιτζής