ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΡΟΥΔΙΑΣ ΣΤΟ EDIONYSOS : "ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"


"ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ" - Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (18/11) ΜΕ ΤΟ ΕΠΠΕΡΑΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ... 



Ο χθεσινοβραδινός διπλός σεισμός 5,1 ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε περιοχή που απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, δημιούργησε όπως είναι φυσικό ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, μη εξαιρουμένων των κατοίκων του Δήμου Διονύσου.

Πριν από λίγο λίγο επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο χωροταξίας και υποδομών Ευάγγελο Λυρούδια και του ζητήσαμε να τοποθετηθεί αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας των σχολείων και δημοσίων κτιρίων του Δήμου Διονύσου.

Ο κος Λυρούδιας ήταν απόλυτα καθησυχαστικός στο ότι σήμερα δεν είναι σε λειτουργία κανένα δημόσιο κτίριο με διαπιστωμένο πρόβλημα, το οποίο δηλαδή να έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Επίσης, επεσήμανε ότι έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό ένα κονδύλι για την   πραγματοποίηση μελετών στατικής επάρκειας σε δημόσια κτίρια κατά προτεραιότητα, δηλαδή ιεραρχώντας τη σοβαρότητα και τις επιπτώσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι λόγω οικονομικής στενότητας δεν είναι εφικτή η κάλυψη του συνόλου των κτιρίων. Ωστόσο, τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος τηρεί τα προβλεπόμενα σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ).

Ο αντιδήμαρχος μας αποκάλυψε, στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας, ότι θα μεταβεί σήμερα (18/11) στο ΥΠΕΚΑ όπου θα έχει εφ'όλης της ύλης συνάντηση για το σημαντικό θέμα του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων, με τους εκπροσώπους του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό πρόγραμμα για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη).

Τέλος ρωτήσαμε τον κο Λυρούδια σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου...

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι εκκρεμεί η κατασκευή ενός κλειστού ερμαρίου το οποίο είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η σύνδεση με τη ΔΕΗ. Ο κος Λυρούδιας προσέθεσε ότι ήδη έχει μπει εργολάβος για το εν λόγω έργο, ενώ ξεκαθάρισε ισχύει το χρονικό διάστημα που είχε προσδιορίσει με προηγούμενη δήλωσή του στο edionysos, δηλαδή, εκτός απροόπτου, παράδοση του Κλειστού το αργότερο έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014.