ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: "Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΑΣΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναμφίβολα, το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν ήταν ποτέ τόσο επίκαιρο όσο είναι σήμερα. Η προάσπιση και περιφρούρηση μέχρι αυτοθυσίας και η πίστη στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, των ατομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων του πολίτη, τονίζει την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας συλλογικότητας, μιας ευθύνης που δεν πρέπει να εγκλωβίζεται στα όρια του ατομικού μας μικρόκοσμου...
Είναι καθήκον όλων μας να ανακτήσουμε την Εθνική μας αξιοπρέπεια και να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη ως πολίτες, στον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, για τον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία.

Πρέπει πρώτα από όλα ο καθένας μας να κάνει την προσωπική του υπέρβαση για χάρη της κοινωνίας στην οποία ζούμε και η οποία αξίζει, για όλους εμάς, να γίνει καλύτερη.

Το Πολυτεχνείο μας δίδαξε, πως οι αλλαγές στην κοινωνία δεν είναι ποτέ υπόθεση ενός, είναι πάντα αγώνας, και σκληρός αγώνας πολλών συνανθρώπων μαζί.

Σκεπτόμενοι την επείγουσα ανάγκη της νέας αυτής συλλογικότητας, τιμούμε σήμερα τη μνήμη των νεκρών της λαϊκής εξέγερσης του 1973.

Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου