Η ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το ανανεωτικό Συνέδριο της παράταξης μας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου, ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κύριος Γιάννης Καλαφατέλης, απηύθυνε χαιρετισμό...
τονίζοντας την ανάγκη για ανανέωση, συσπείρωση και εξωστρέφεια εντός της παράταξης, καθώς και τις προσπάθειες που ήδη έχουν τελεσφορήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, έδωσε τη σκυτάλη στους επόμενους εισηγητές του Συνεδρίου και μέλη της παράταξης, κυρίους Στέφανο Κριεμάδη, Κυριάκο Κοντάκη και Γιάννη Ναστούλη, οι οποίοι ανέπτυξαν περαιτέρω την κεντρική θεματική της εκδήλωσης, η οποία κινήθηκε γύρω από το τρίπτυχο «Ανανέωση – Συσπείρωση – Εξωστρέφεια».

Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν η νέα ιστοσελίδα, η νέα οργανωτική δομή και το νέο καταστατικό της παράταξης, το οποίο μάλιστα τέθηκε σε τρίμηνη διαβούλευση, από τα μέλη της παράταξης κύριο Αλέξανδρο Κοκκόλα, κυρία Μαργαρίτα Μπάμπη και κυρία Έλενα Ριτσάτου, αντιστοίχως.

Το συντονισμό του Συνεδρίου ανέλαβε ο κύριος Δημήτρης Σταθόπουλος, μέλος της ομάδας επικοινωνίας.

Το Συνέδριο χαιρέτισαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης κύριος Ηλίας Υφαντής, εκπροσωπώντας τη νέα Διοίκηση του Δήμου, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη» κύριος Αντώνης Σαρρής. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πνοή για το Διόνυσο» κύριος Παναγιώτης Μπιτάκος, δεν παραβρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά απέστειλε χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε ο κύριος Σταθόπουλος.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κυρία Ζωή Σώκου, όπως δήλωσε η ίδια στους διοργανωτές.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, ακολούθησε ανοιχτός διάλογος και πολλοί από τους παραβρισκόμενους είχαν τη δυνατότητα να σχολιάσουν τις τοποθετήσεις των εισηγητών του Συνεδρίου, καθώς και να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις, προτάσεις και ενστάσεις, όπως έκαναν -μεταξύ άλλων
- ο κύριος Τάσος Καρασαρλής και ο κύριος Μανώλης Γαρεφαλάκης, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Εστία», αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, όπως αποτυπώθηκαν από μέλη της παράταξης, συνοψίζονται στο παρακάτω μήνυμα:

«Το συνέδριο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 σηματοδοτεί μια καινοτομία στα δημοτικά δρώμενα. Η κατά γενική ομολογία άρτια και πέρα από κάθε προσδοκία οργάνωση του συνεδρίου, το υψηλό επίπεδο προβληματισμού και πολιτικού λόγου, η γόνιμη αντιπαράθεση, έδειξε το σφρίγος της παράταξής μας, το εύρος και το βάθος του στελεχιακού της δυναμικού.

Η μεγάλη και ουσιαστική συμμετοχή των μελών και φίλων, οι τοποθετήσεις των κεντρικών ομιλητών, η παρουσία και ενεργός συμμετοχή στο συνέδριο στελεχών άλλων παρατάξεων, κατέδειξαν περίτρανα τη δημοκρατική υπόσταση της παράταξης, τη διάθεση της να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση αλλά και την πρόθεση της να θέσει γερές βάσεις για τα μελλοντικά της βήματα.

Η πενταετία προβάλλει πια ως η ευκαιρία της παράταξης για την ανανέωση. Η νέα οργανωτική δομή που παρουσιάστηκε, οι προτάσεις βελτίωσης των καταστατικών αρχών και του νέου τρόπου λειτουργίας της παράταξης, η δημιουργία της νέας ιστοσελίδας της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν συμβατά με τους τρεις άξονες που αφορούν στην ανανέωση, στη συσπείρωση και εξωστρέφεια.

Ο εποικοδομητικός διάλογος κατά το κλείσιμο του συνεδρίου μεταξύ των στελεχών της παράταξης και η διαφορετικότητα των απόψεων που ακούστηκαν, καθώς και το γεγονός ότι το ανανεωμένο καταστατικό θα παραμείνει σε διαβούλευση μέχρι το Μάρτιο, πιστοποιούν περίτρανα ότι η Ενωτική Πρωτοβουλία δίνει βήμα και φωνή σε όλους, στοχεύοντας στην υιοθέτηση της καλύτερης δυνατής άποψης.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα του συνέδριου και σε πνεύμα ανανέωσης, συσπείρωσης και εξωστρέφειας η παράταξη θα εργαστεί για την ισχυροποίηση του συλλογικού της τρόπου λειτουργίας, τη θέσπιση ξεκάθαρων και ανοικτών διαδικασιών, τον συνεχή και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες.

Οι τρεις αυτοί άξονες θα αποτελούν τους πυλώνες της πολιτικής μας δράσης για τα επόμενα χρόνια με ομόφωνο στόχο τη βελτίωσης της καθημερινότητας του δημότη και την επίλυση των θεμάτων του Δήμου.»

Η ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

Προέδρος Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας
Γιάννης Καλαφατέλης

Γραμματέας Συντονισμού
Ευάγγελος Κριεμάδης
Μέλη συντονιστικού
Γιούλα Λακαφώση
Περικλής Μπακοδήμος
Μαργαρίτα Μπάμπη - Ιατρίδου
Πόπη Οικονομάκου

Ομάδα Επικοινωνίας
Αλέξανδρος Κοκκόλας
Γιάννης Ναστούλης
Έλενα Ριτσάτου
Δημήτρης Σταθόπουλος

Τομέας Τεχνικών Έργων & Υποδομών
Στέφανος Κριεμάδης

Τομέας Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας
Κυριάκος Κοντάκης
Δημήτρης Χιώτης

Τομέας Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού
Χαράλαμπος Ιωαννίδης

Τομέας Χωροταξίας & Ποιότητας Ζωής
Γιάννης Κανατσούλης

Τομέας Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Μιχάλης Τσιλιγκίρης

Τομέας Οικονομικών Υπηρεσιών
Γιάννης Τσουδερός

Τομέας Αθλητισμού & Πολιτισμού
Γρηγόρης Ίσσαρης

Επιτροπή Αγίου Στεφάνου
Δημήτρης Τσάμης
Βέρα Καλογερά
Παντελής Κυπραίος
Έλενα Ριτσάτου

Επιτροπή Άνοιξης
Δημήτρης Κυριάκης
Ιωακείμ Αμπαρτζίδης
Γιούλα Λακαφώση
Γωγώ Νεστωριάδη

Επιτροπή Διονύσου
Πόπη Οικονομάκου
Αλέξανδρος Κοκκόλας
Μαρία Μιχαήλ
Αλεξάνδρα Τόκα

Επιτροπή Δροσιάς
Μαργαρίτα Μπάμπη - Ιατρίδου
Αντώνης Ασκητής
Μιχάλης Ρέπουλης

Επιτροπή Κρυονερίου
Ηρακλής Χιώτης
Χαρά Βάσκα
Νικόλαος Παπαδόπουλος
Δημήτρης Σταθόπουλος

Επιτροπή Ροδόπολης
Βασίλης Κλεφτάκης
Γιάννης Ξανθός
Πόπη Παπαβασιλείου
Μαρία Τρίμμη

Επιτροπή Σταμάτας
Γιώργος Κόκκαλης
Δανάη Αλιφραγκή
Κάτια Κολοκυθά
Ευάγγελος Κριεμάδης


Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Διονύσου