ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ: «ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ....»


«...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ...» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟ EDIONYSOS Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 
Στο Μιχάλη Κασαπάκη, Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου, της μεγαλύτερης του ενιαίου Δήμου, από ιδιοσυγκρασία δεν ταιριάζουν τα μεγάλα λόγια... Αντίθετα, όπως ο ίδιος δηλώνει στο edionysos, είναι άνθρωπος πρακτικός, που τον ενδιαφέρει κυρίως η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του...
και όχι η ανάληψη βαρύγδουπων αρμοδιοτήτων, κενών περιεχομένου αλλά και πόρων...  «Τα τελευταία χρόνια ο Άγιος Στέφανος εγκαταλείφθηκε, δεν πρέπει να αφήσουμε να ξανασυμβεί αυτό» υπογραμμίζει, δείχνοντας με το καλημέρα ποια θα είναι η προτεραιότητά του.

Στο ερώτημά μας ποιες θα είναι οι πρώτες παρεμβάσεις του τοπικού συμβουλίου στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας του, ο κος Κασαπάκης επισημαίνει ότι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη αλλά και την αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλο Καλλιόπη Ταουξή, θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν με τα λίγα μέσα που διαθέτουν τη σημερινή όχι καλή εικόνα, μέσα από μικρά στοχευμένα έργα (κυρίως αντιπλημμυρικά και οδοποιίας) των οποίων η καταγραφή έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο κος Κασαπάκης αναφέρει ενδεικτικά τα προβλήματα που παρατηρούνται σε κάθε έντονη βροχόπτωση στις οδούς Πιπεροπούλου, Χανίων και Αφροδίτης. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για την επίλυσή τους, ενώ υπογραμμίζει ότι έχει ήδη λάβει σχετική υπόσχεση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο χωροταξίας Ευάγγελο Λυρούδια, με τον οποίο διατηρεί μία πολύ καλή συνεργασία.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις αρμοδιότητες που διεκδικούν ορισμένες τοπικές ενότητες, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου τονίζει ότι για τον ίδιο είναι σημαντική η παραχώρηση της αρμοδιότητας συντήρησης του τοπικού οδικού δικτύου, μαζί όμως με τα απαραίτητα κονδύλια αλλά και την ενεργή συνεισφορά των εργαζομένων του Δήμου...

Ο κος Κασαπάκης επισημαίνει ακόμη ότι έχει εξασφαλίσει ένα πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Τάσο Μπάση, τους άλλους αντιδημάρχους για θέματα των αρμοδιοτήτων τους, όπως και το Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί για τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Στεφάνου.

Τέλος, σε ερώτημά μας για το αν έχει εντοπίσει δυσλειτουργίες σε ότι αφορά τη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, απαντάει θετικά, δηλώνει όμως αισιόδοξος ότι σταδιακά θα αντιμετωπιστούν, καθώς έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει καλή θέληση.