ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ:"ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 μετά από πρόσκληση της Ένωσης Γονέων Διονύσου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα ΔΣ των...

Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία με πρώτο τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Η πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων για τα τεράστια κενά που υπάρχουν και στις δύο βαθμίδες Εκπαίδευσης ,τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ,παρά τις καταργήσεις σχολείων, τις συμπτύξεις τμημάτων ,την υπολειτουργία των ολοήμερων τμημάτων, την εγκατάλειψη της Ειδικής Αγωγής, τις δεύτερες αναθέσεις στους εκπαιδευτικούς κλπ.

Ενημέρωσε για τις ενέργειες που έκανε το ΔΣ της Ένωσης τόσο προς τους Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας (Δ/νσεις Εκπαίδευσης Αν. Αττικής και Περιφερειακή Δ/νση Αττικής και Υπουργείο) όσο και προς το Δήμο για συζήτηση του θέματος προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10/11/2014 που δεν έγινε δεκτή με τη δέσμευση από τον Δήμαρχο για άμεση συζήτηση με όλους τους φορείς της Εκπαίδευσης και στη συνέχεια λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακόμη για την παρέμβαση του ΔΣ της Ένωσης με τους Συλλόγους των Νηπιαγωγείων Αγ Στεφάνου για να αποτραπεί η αναστολή για δεύτερη χρονιά (4ο Αγ Στεφάνου,3ο Κρυονερίου) με παρεμβάσεις στη Δ/νση αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο που και πάλι δεν συζητήθηκε το θέμα της προσχολικής Αγωγής που κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν τα νήπια του Δήμου μας μένοντας απέξω από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας και παιδικών σταθμών.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και από την πρωτοφανή δήλωση του Υπουργού Παιδείας που κάλεσε τους άνεργους εκπαιδευτικούς να εργαστούν τζάμπα στα σχολεία με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά για διορισμούς για να καλύψουν τα 1500 κενά σε όλη τη Ελλάδα.

Σε μια περίοδο που η περισσότερες οικογένειες στερούνται και τα απαραίτητα με την πολλαπλή οικονομική αφαίμαξη από την κυβέρνηση, τα παιδιά μας είναι τα θύματα αυτής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας ειδικά στο Λύκειο με την Τράπεζα θεμάτων.

Μετά από πλούσια συζήτηση των παρευρισκομένων και αφού τέθηκαν και άλλα θέματα όπως το κτιριακό, η έλλειψη βιβλίων και της μεταφοράς των μαθητών κύρια στο ΕΠΑΛ και άλλες δράσεις της Ένωσης καταλήξαμε στις παρακάτω δράσεις:

1. Να συμμετάσχουμε συλλογικά στη συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο για ζητήματα Παιδείας με Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους που έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος . Το ΔΣ της Ένωσης να πιέσει να διεξαχθεί το συντομότερο.

2. Συμμετοχή όλων των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων του Δήμου μας σε κεντρική διαμαρτυρία που θα αποφασίσει το ΔΣ της Ένωσης με σκοπό να σταλεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η υπομονή των Γονέων έχει εξαντληθεί και αν δεν συμπληρωθούν άμεσα τα κενά οι γονείς θα προχωρήσουν και σε ανώτερες μορφές πάλης προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα των παιδιών του για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

3. Συντονισμός με Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και με Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας.

ΤΟ ΔΣ