ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΤΟ EDIONYSOS.GR ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΑΣΟ ΜΠΑΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ...



Ομαλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση στο Δήμο Διονύσου, ο οποίος επλήγη από την ξαφνική νεροποντή, μαζί με άλλους γειτονικούς Δήμους των Βορείων Προαστίων, όπως είχαμε γράψει πριν από λίγη ώρα.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας Τάσος Μπάσης. Σύμφωνα με όσα μας είπε, εκτός από δημοτικές υπηρεσίες και κτίρια πλημμύρισαν και αρκετά σπίτια σε όλες σχεδόν τις δημοτικές κοινότητες, ενώ οδηγοί οχημάτων που είχαν εγκλωβιστεί προσωρινά λόγω της υψηλής στάθμης του νερού, αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ο κος Μπάσης είπε ότι έπεσαν κάποια δέντρα, ενώ μετέφερε με επιφύλαξη την πληροφορία -έως την ώρα που μιλήσαμε μαζί του και κατευθυνόταν προς την περιοχή της Σταμάτας- ότι ένα δέντρο είχε πέσει πάνω σε αυτοκίνητο στη λεωφόρο Κρυονερίου. Επίσης έκανε λόγο για μια μάντρα που έπεσε (στην οδό Λαμίας στον Άγιο Στέφανο όπως μάθαμε από αυτόπτη μάρτυρα).

Το edionysos.gr μίλησε και με τον πρώην Δήμαρχο Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλη, ο οποίος επεσήμανε ότι η βροχόπτωση και χαλαζόπτωση ήταν πολύ έντονη αν και διήρκεσε σχετικά λίγο. Από την πλευρά του ο κος Καλαφατέλης υπογράμμισε ότι πολλά σπίτια πλημμύρισαν και  αρκετά δέντρα έπεσαν. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην περιοχή του Κρυονερίου, όπου βρισκόταν την ώρα που μιλήσαμε. Σε ό,τι αφορά τις πλημμύρες στους δρόμους, είπε ότι μάλλον βούλωσαν κάποια φρεάτια, παρά το γεγονός ότι είχαν καθαριστεί από το καλοκαίρι.

Πάντως, το πρώτο τεστ αντανακλαστικών για τη νέα δημοτική αρχή ήρθε αρκετά νωρίς και οι πολίτες -αλλά και ο χρόνος- θα κρίνουν το εάν ήταν πετυχημένο.