ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ Ν.ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Γ.ΝΤΑΣΚΑ


Η Ένωση Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία», σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς», μας προσκαλούν στην εκδήλωση-αφιέρωμα για τη Μικρασιατική καταστροφή και για τα Σεπτεμβριανά, την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014 & ώρα 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 3)...
Κεντρικοί ομιλητές:
- Νικόλαος Ουζούνογλου, Καθηγητής ΕΜΠ & Πρόεδρος Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, με θέμα: «Οι περιπέτειες του Ελληνισμού τον 20ο αιώνα ως παράγοντας που επηρεάζει το μέλλον του τις επόμενες δεκαετίες»
- Γιάννης Ντάσκας, Δημοσιογράφος, με θέμα: «Η Νεοθωμανική στροφή, οι επιπτώσεις της και η θέση του Ελληνισμού στη νέα Τουρκία»

Θα γίνει προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους «Διπλή Μνήμη» και και έκθεση φωτογραφίας από την τελευταία φάση της εκρίζωσης του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, σε παραγωγή-σκηνοθεσία των Γ. Μουτεβελλή και Ν. Τσιλικίρογλου και έκθεση φωτογραφίας από την τελευταία φάση της εκρίζωσης του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.