ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ: "ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ"


"ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ"-ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ν.ΜΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 












Τις τελευταίες ημέρες , οι δημότες των περιοχών Δροσιάς και Σταμάτας βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι μ’ ένα σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα που σχετίζεται με τις εργασίες κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων υδάτων της Δ.Ε Δροσιάς.

Στην ομολογούμενη καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου της αποχέτευσης (ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» του Δήμου Διονύσου), έρχεται να προστεθεί και η αντικοινωνική πρακτική εκτέλεσης του, που ακολουθείται από τη νέα δημοτική αρχή.

Η Δημοτική Κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» επισημαίνει την παντελή έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων που διέρχονται καθημερινά από τη Λεωφόρο Σταμάτας, αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλά και των απαραίτητων παρεμβάσεων και ρυθμίσεων που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου.

Συνέπεια των ανωτέρω είναι η μη ασφαλής μετακίνηση και η καθημερινή ταλαιπωρία των διερχόμενων, καθώς και η σοβαρή επαγγελματική ζημιά που υφίστανται οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Βασική μέριμνα της εκάστοτε δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι, αφενός η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής και αφετέρου η επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ο Δήμος , με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, να αποτελεί ο ίδιος φορέα ταλαιπωρίας. Αυτονόητη διαδικασία και δείγμα αξιοπρεπούς αντιμετώπισης και σεβασμού του δημότη αποτελεί η ενημέρωση του, ως ενέργεια συμμετοχής και συναντίληψης, για την αποφυγή κοινωνικών αντιδράσεων.

Η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου από το Δήμο προς τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής θα ήταν μια απλή λύση. Ομοίως και η ιστοσελίδα του Δήμου, που αυτή την περίοδο φροντίζει να ενημερώνει τους κατοίκους για διάφορα άλλα θέματα, καθώς και οι ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων, θα μπορούσαν να αναφέρουν σύντομα και επιγραμματικά κάποιες οδηγίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας καθώς και για τις παρακάμψεις που έχουν σχεδιαστεί για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.

Απλές και αυτονόητες λύσεις, που όμως κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας και πείθουν για τη σοβαρότητα μιας σύγχρονης δημοτικής αρχής που σέβεται και προνοεί για τους δημότες της.

Νίκος Μπενόπουλος
Μέλος της ΔΚ «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»

Γραφείο Τύπου
«ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ»