ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4,5 ΩΡΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ !




Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΙΣΣΑΡΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ... ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-"ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ" ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΑΤΤΙΚΗΣ-ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ...


Χρειάστηκαν ούτε μία, ούτε δύο αλλά... 4,5 ολόκληρες ώρες για να τελειώσει η νέα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, που είχε ως αντικείμενο την εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου (τόσο ο Πρόεδρος Σπύρος Γιαννουλάτος όσο και η Γραμματέας Ανθή Λουκάτου είχαν εκλεγεί από την προηγούμενη Κυριακή), Μελών στις Επιτροπές του Δήμου (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής) καθώς και εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο προεδρεύων Αβραάμ Πασιπουλαρίδης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια με την υπ'αριθμόν 53838/38156 απόφασή της, από 12/9/2014, ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την μη εκλογή του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. (που είχε ληφθεί με το σκεπτικό της μη επίτευξης απόλυτης πλειοψηφίας). Όπως υπογράμμισε, η απόφαση αυτή παρά το γεγονός ότι έρχεται σε αντίθεση με τον ισχύοντα Νόμο, είναι άμεσα εκτελεστή.

Κατόπιν των πιο πάνω, ο Γρηγόρης Ίσσαρης, δημοτικός σύμβουλος της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας", ανακηρύχθηκε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς στην τρίτη ψηφοφορία της πρώτης ειδικής συνεδρίασης είχε λάβει 17 ψήφους.

"ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ"

Στη συνέχεια το νέο Προεδρείο ανέλαβε τη διεκπεραίωση της συνεδρίασης, σύμφωνα με τον Κανονισμό.

Ο Πρόεδρος Σπύρος Γιαννουλάτος τόνισε με έμφαση ότι θα είναι Πρόεδρος όχι μόνο της πλειοψηφίας αλλά όλων των παρατάξεων, ενώ επεσήμανε ότι θα προσπαθήσει να πείσει για τις καλές του προθέσεις και εκείνους τους συμβούλους που δεν τον ψήφισαν (δείτε βίντεο με απόπασμα της δήλωσής του στην αρχή της ανάρτησης)...

Ο Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Ίσσαρης, υποσχέθηκε από την πλευρά του να βοηθήσει με την εμπειρία του στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και ευχήθηκε ο νέος Πρόεδρος να είναι πραγματικά Πρόεδρος όλων των παρατάξεων.

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ...

Μετά από διαδοχικές ψηφοφορίες, κυρίως κατά την εκλογή των τακτικών μελών των Επιτροπών, εξελέγησαν τα νέα μέλη τους ως εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (έως 5/3/2017)

Τακτικά Μέλη

Δημήτρης Αλεξανδρής, Στέλλα-Σοφία Μαγγίνα, Χρυσούλα Ντούντα-Πολυχρονοπούλου, Θεόδωρος Στάικος, Δημήτρης Κωστάκης (Ανοιχτοί Ορίζοντες), Γιάννης Καλαφατέλης, Κυριάκος Κοντάκης (Ενωτική Πρωτοβουλία), Κατερίνα Αυγέρη-Βουκλαρή (Νέα Πνοή).

Αναπληρωματικά Μέλη

Ελπίδα Καγιαλή, Παρασκευή (Παρή) Αγγέλικα, Θανάσης Κρητικός (Ανοιχτοί Ορίζοντες), Στέφανος Κριεμάδης (Ενωτική Πρωτοβουλία), Παναγιώτης Μπιτάκος (Νέα Πνοή).

Σημειώνεται ότι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής θα είναι ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ (έως 5/3/2017)

Τακτικά Μέλη

Αναστασία Στασινοπούλου, Καλλιόπη Ταουξή-Χριστιανίδη, Βασιλική (Βάνα) Ζώτου, Δημήτρης Ράικος, Θανάσης Κρητικός (Ανοιχτοί Ορίζοντες), Γιάννης Κανατσούλης, Μιχάλης Τσιλιγκίρης (Ενωτική Πρωτοβουλία), Γιάννης Φωτάκης (Νέα Πνοή).

Αναπληρωματικά Μέλη

Πέτρος Χρονόπουλος, Αγγελική Πέππα, Βασίλης Κοκμοτός (Ανοιχτοί Ορίζοντες), Γιάννης Καλαφατέλης (Ενωτική Πρωτοβουλία), Ανθή Λουκάτου (Νέα Πνοή).

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευάγγελος Λυρούδιας.  

ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ (για όλη τη θητεία της διοίκησης Ζαμάνη)

Εκπρόσωποι στην Γενικη Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής εξελέγησαν οι πιο κάτω:

Τακτικά Μέλη

Θανάσης Κρητικός (Ανοιχτοί Ορίζοντες)
Γιάννης Καλαφατέλης (Ενωτική Πρωτοβουλία)

Αναπληρωματικά Μέλη

Αβραάμ Πασιπουλαρίδης (Ανοιχτοί Ορίζοντες)

Ευχόμαστε σε όλους, καλή επιτυχία στο έργο τους.

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ...

*** Σαν το...σκύλο με τη γάτα τα πηγαίνουν στα Συμβούλια Καλαφατέλης και Πασιπουλαρίδης... Ο πρώην Δήμαρχος, διαμαρτυρήθηκε αυτή τη φορά στον προεδρεύοντα για τη μη έγκαιρη ενημέρωση των συμβούλων αναφορικά με την επιστολή της Περιφέρειας, που ακύρωνε την απόφαση μη εκλογής του Γρηγόρη Ίσσαρη στη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, ο Αβραάμ παραδέχθηκε ότι αν και η επιστολή έφθασε στα γραφεία του Δήμου Παρασκευή απόγευμα, ήταν λάθος που δεν ενημερώθηκαν τουλάχιστον οι επικεφαλής των συνδυασμών. Επί της ουσίας τώρα, η απόφαση της Περιφέρειας, που έρχεται σε ευθεία αναντιστοιχία με τον ισχύοντα Νόμο, έκανε πολλούς να θυμηθούν τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάση Ροΐδη, ο οποίος έστω και εκ των υστέρων φαίνεται ότι δικαιώθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα...

*** Για το "θεαθήναι" ήταν κάποιες ψηφοφορίες για τα μέλη των Επιτροπών, καθώς οι αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί και αργά ή γρήγορα θα επικυρώνονταν. Έτσι κάποιοι, κυρίως από την αντιπολίτευση, θέλησαν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα... Το αποτέλεσμα ήταν περιττός κόπος και καθυστέρηση για το σύνολο των δημοτικών συμβούλων αλλά και των υπαλλήλων του Δήμου που διεκπεραίωναν και μάλιστα... Κυριακάτικα τη βαρετή διαδικασία. Δηλαδή πολύ κακό για το τίποτα και το χειρότερο, χωρίς πολιτική ουσία.

*** Στην τήρηση της ώρας προσέλευσης κατά τα Δημοτικά Συμβούλια αναφέρθηκε ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας μια πρώτη γέυση περί...πειθαρχίας. Πρώην μαυροσκούφης γαρ...

*** Δεν είμαι μόνο εθελόντρια αλλά και παιδαγωγός μας επεσήμανε ευγενικά η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ανθή Λουκάτου, αναφερόμενη σε προηγούμενο τίτλο μας. Ορθή η επισήμανσή της και την καταγράφουμε.

*** Εκτός επιτροπών έμειναν, όπως άλλωστε αναμενόταν, η "Δημοκρατική Ανατροπή" και η "Λαϊκή Συσπείρωση". Η Ζωή Σώκου μάλιστα ζήτησε να λαμβάνει τουλάχιστον πρόσκληση συμμετοχής στις επιτροπές, χωρίς δικαίωμα ψήφου αλλά με επισύναψη των υπό συζήτηση θεμάτων.Την πρότασή της αποδέχθηκε ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι θα ισχύσει για όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών.

*** Για ανάγκη εκ βάθρων αλλαγής του Καλλικράτη έκανε λόγο ο Γιώργος Ζυγούνας. Γιατί, έχει άδικο ;

*** Με το ζόρι υπέμεναν τη βαρετή διαδικασία των ψηφοφοριών οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι. Ένας απ'αυτούς ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Βασίλης Κοκμοτός, που ειδικά αυτή την περίοδο τρέχει και δε φτάνει για να τακτοποιήσει τα επείγοντα ζητήματα των Σχολείων. Ε, σίγουρα οι 4,5 ώρες του Συμβουλίου ήταν γι'αυτόν χάσιμο πολύτιμου χρόνου,

*** Επίκειται μέσα στο προσεχές διάστημα η δημοσιοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου του Δήμου... Την είδηση αλιεύσαμε από τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης Ηλία Υφαντή. Το περιμένουμε με ενδιαφέρον.

*** Πολλά οχήματα του Δήμου αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα και πρέπει να επισκευαστούν, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μπάση.Το πρόβλημα οφείλεται στο ότι καθυστέρησε ο σχετικός διαγωνισμός. Κατά τα άλλη ο κος Μπάσης επεσήμανε ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, επί ημερών Κυριάκου Κοντάκη, ενώ επαίνεσε την άριστη οργάνωση των εθελοντών δασοπυροσβεστών αλλά και τη διάθεσή τους για προσφορά στο Δήμο και τους πολίτες.

*** Τρία στα τρία για το θανάση Κρητικό, ο οποίος μπορεί να μην κατέλαβε θέση Αντιδημάρχου, για αυτά τα πρώτα 2,5 χρόνια, εκλέχθηκε όμως ως εκπρόσωπος του Δήμου Διονύσου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, τακτικό  Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αναπληρωματικό Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Καλό κουράγιο...

*** Τακτική ενημέρωση προς τα τοπικά μέσα, ακόμη και ανά δεκαπενθήμερο, υποσχέθηκε ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευάγγελος Λυρούδιας. Πολύ θετική η πρωτοβουλία του και ελπίζουμε να μπορέσει να τηρηθεί,  θεού θέλοντος αλλά και... Δημάρχου επιτρέποντος...

Π.Π.