ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ-ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR
Παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Αγίου Στεφάνου και εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου Αττικής, με το συνδυασμό "Δύναμη Ζωής", προκάλεσε δημοσίευμά μας, το οποίο αναφερόταν στην κοινή ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας των αθλητικών συλλόγων ΑΓΣ "ΤΟ ΟΙΟΝ" και ΑΟ (Βόλλευ) Αγίου Στεφάνου...
με την οποία εξέφραζαν τη διαφωνία τους με την εισήγηση της δημοτικής αρχής για μείωση ωρών στο Κλειστό Γυμναστήριο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και άλλοι σύλλογοι.

Ο κος Κοροβέσης έγραψε (μέσω Facebook) τα εξής:

"Το κλειστό Αγ. Στεφάνου κερδήθηκε - και έγινε - με πολύ κόπο από την δημοτική αρχή, στην οποία είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής, με τη συνδρομή του τότε 15μελούς του Λυκείου, με αλλεπάλληλες προσπάθειες και επαφές με την τότε πολιτική ηγεσία. Αν μη τι άλλο, φαντάζομαι ότι οι αθλητικές δυνάμεις της πόλης, για τις οποίες άλλωστε και έγινε, δικαιούνται να υποστηρίζουν να το χρησιμοποιούν κατά προτεραιότητα. ΄Αλλωστε το ίδιο δεν συμβαίνει με τα γήπεδα ποδοσφαίρου?"

Επικοινωνήσαμε πριν από λίγο τηλεφωνικά με τον κο Κοροβέση, ο οποίος μας διευκρίνισε ότι:

  1. Η παρέμβασή του σχετίζεται όχι με την ιδιότητά του ως περιφερειακού συμβούλου αλλά ως κατοίκου Αγίου Στεφάνου και, κυρίως, πρώην Δημάρχου της πόλης επί 12 χρόνια, καθώς επί ημερών του και με ενέργειές του, μεταξύ άλλων, κατασκευάστηκε και λειτούργησε το Κλειστό Γυμναστήριο.
  2. Όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι του ενιαίου Δήμου Διονύσου έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το Κλειστό του Αγίου Στεφάνου αλλά και τα άλλα διαθέσιμα Κλειστά των υπολοίπων περιοχών.
  3. Θα πρέπει, ωστόσο, να υπάρχει σεβασμός και προτεραιότητα στις ανάγκες των συλλόγων που επί πολλά χρόνια χρησιμοποιούν τα γήπεδα και έχουν προσαρμόσει τις ανάγκες τους και τα προγράμματά τους.
  4. Η δημοτική αρχή αλλά και οι εκπρόσωποι των συλλόγων οφείλουν να συνεχίσουν το διάλογο και να βρουν λύση για το κοινό συμφέρον όλων, καθώς στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.