ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ !



















Ο ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΑΝΘΗ ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ-ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-4 ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ...


Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου,  έβγαλε Πρόεδρο και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου όχι όμως Αντιπρόεδρο και μέλη Επιτροπών (Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής) καθώς και αντιπροσώπων στην Κεντρική Επιτροπή Δήμων (ΚΕΔ) Αττικής.

Αυτοί αναμένεται να εκλεγούν την επόμενη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, σε νέα ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το πρωί,γύρω στις 11 με 11:30, όπως ανέφερε ο Προεδρεύων της διαδικασίας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Δροσιάς Αβραάμ Πασιπουλαρίδης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία ο πρώην στρατιωτικός των τεθωρακισμένων, δημοτικός σύμβουλος των "Ανοιχτών Οριζόντων" Σπύρος Γιαννουλάτος (έλαβε 21 ψήφους έναντι 19 λευκών και ενός άκυρου), ο οποίος προτάθηκε από την πλειοψηφία και το Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη. Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 4 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ψήφισαν τον κο Γιαννουλάτο.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη, επίσης από την πρώτη ψηφοφορία, η εθελόντρια και δημοτική σύμβουλος της "Νέας Πνοής για το Διόνυσο" Ανθή Λουκάτου (έλαβε 21 ψήφους έναντι 20 λευκών),που ήταν πρόταση του Παναγιώτη Μπιτάκου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο στον κο Γιαννουλάτου όσο και στην κα Λουκάτου, οι οποίοι αν και προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες, καλούνται να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά (πιστεύουμε ειλικρινά ότι θα τα καταφέρουν) για το καλό του Δήμου.

Δεν πέρασε ο Γρηγόρης Ίσσαρης

Σε ότι αφορά τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρόταση του Γιάννη Καλαφατέλη και της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" ήταν ο Γρηγόρης Ίσσαρης, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί και στις τρεις ψηφοφορίες.

Συγκεκριμένα έλαβε: στην πρώτη ψηφοφορία 18 ψήφους έναντι 23 λευκών, στη δεύτερη 19 ψήφους έναντι 22 λευκών και στην τρίτη ψηφοφορία 17 ψήφους έναντι 24 λευκών.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή και αν δεν υπάρχει και πάλι πλειοψηφία θα οριστεί στη θέση του Αντιπροέδρου ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της μείζονος πλειοψηφίας. 

Λόγια για συναίνεση αλλά και αψιμαχίες Καλαφατέλη-Πασιπουλαρίδη...

Τόσο ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων (Γιάννης Καλαφατέλης, Παναγιώτης Μπιτάκος, Γιώργος Ζυγούνας και Ζωή Σώκου) στις ολιγόλεπτες τοποθετήσεις τους έκαναν λόγο για την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση και  συνεργασία της δημοτικής αρχής με όλες τις παρατάξεις. Μάλιστα ο Γιώργος Ζυγούνας είπε ότι θα ήθελε να συμμετέχει σε κάποια Επιτροπή μαζί με την κα Σώκου.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και κάποιες ...αψιμαχίες, ανάμεσα στον προεδρεύοντα Αβραάμ Πασιπουλαρίδη και τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη, με αφορμή την τοποθέτηση του τελευταίου αλλά και κάποια θέματα επί της διαδικασίας.

Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν η κα Α.Πέππα και ο κος Μ.Τσιλιγκίρης

Και μερικά παραπολιτικά...

*** Ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευάγγελος Λυρούδιας... νουθέτησε, με αρκετό χιούμορ είναι αλήθεια, το νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Γιανουλάτο.Του είπε μάλιστα χαρακτηριστικά -έτυχε να καθόμαστε δίπλα και το ακούσαμε- "Να εξαφανίσετε την προσωπική σας άποψη. Να αποδείξετε ότι ο στρατός μπορεί και να πολιτεύεται..."

***  Ψύχραιμα αντιμετώπισε τις 4 διαρροές ο νέος Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν για αυτόν κεραυνός εν αιθρία το αποτέλεσμα... Πάντως οι 4 θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού και όχι εκεί που κάποιοι ήδη δείχνουν, δηλαδή στην πλευρά του Αβραάμ Πασιπουλαρίδη, ο οποίος ναι μεν είναι κάποιες φορές  οξύθυμος ίσως και υπερβολικός, στηρίζει όμως Ζαμάνη με χίλια...

*** Για του λόγου το αληθές η άνευ λόγου και αιτίας επίθεση που μας έκανε (στο edionysos.gr και τη ΒΟΡΕΙΝΗ) έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγίου Στεφάνου, γιατί τάχα ...παίζουμε Καλαφατέλη και όχι...Ζαμάνη...

*** Για να το ξεκαθαρίζουμε μια και έξω φίλε Αβραάμ, σε ότι αφορά το edionysos.gr θα παίζουμε όλους και όλα. Δεν έχουμε εξαρτήσεις από κανέναν. Όσο για το site μας είναι ανοιχτό σε όλους χωρίς καμια διάκριση. Σε καλούμε λοιπόν για συνέντευξη, όπως σου εξηγήσαμε μετά από 1,5 ώρα κουβέντας, θεματικη ή και εφ'όλης της ύλης. Όποτε και όπως θελεις. Εδώ δεν αποκλείουμε κανέναν...

*** Ορισμένες και ορισμένοι, φίλες και φίλοι, από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η εποχή της αντιπολίτευσης για αυτούς πέρασε. Τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια ! Ας σταματήσουν λοιπόν να τα ρίχνουν όλα στα...κακά τοπικά μέσα που "παραπληροφορούν" (όχι ότι κάποιες φορές δεν γίνεται κι αυτό...) κι ας κοιτάξουν να γίνουν χρήσιμοι για το Δήμο.

*** Ακόμη περιμένουμε δήλωση από τον Παναγιώτη Μπιτάκο για τη λύση του οικιστικού προβλήματος (καθώς βεβαίως και από το Γιώργο Ζυγούνα) και το μεταφέραμε του πρώτου σε σύντομη συνομιλία που είχαμε, παρουσία της Κατερίνας Αυγέρη και του Μάριου Λουκάτου. Ο Π.Μπιτάκος είπε ότι στην προσπάθεια για το οικιστικό συνέδραμαν και δκά του στελέχη, εν πάσει περιπτώσει όμως έχει δώσει συγχαρητήρια στον Γιάννη Καλαφατέλη...  Φίλε Παναγιώτη, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι κάνεις λάθος. Μια δημόσια δήλωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα -και όχι απαραιτήτως συγχαρητήρια- ήταν επιβεβλημένη από τη "Νέα Πνοή", ειδικά μάλιστα όταν το Γραφείο Τύπου της παράταξής σου, στέλνει δελτία τύπου και ανακοινώσεις για πολύ μικρότερης σημασίας θέματα...

 Αυτά προς το παρόν...