ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ


Αγαπητές Φίλες & αγαπητοί Φίλοι,
Αγαπητοί Συνδημότες όλου του Δήμου Διονύσου, Στο πέρας 11 ημερών από την 25η Μαΐου, ημέρα κατάκτησης της Νίκης των Ανοιχτών Οριζόντων και του Διονύση Ζαμάνη, σας εύχομαι Καλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι με ξεκούραση και διακοπές όπως τις επιθυμείτε! Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή να με εκλέξετε δημοτική σύμβουλο (2η στον Άγ. Στέφανο με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες), σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και τη μεγάλη στήριξη, που μου δείξατε...
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένειά μου και στους δικούς μου ανθρώπους, γιατί στάθηκαν σημαντικοί αρωγοί της προσπάθειάς μου και σε αυτούς οφείλω ένα μεγάλο μέρος της εκλογής μου.

Ευχαριστώ ακόμη όλες και όλους εσάς, οι οποίοι εκφράσατε μια διαφορετική επιλογή. Η ψήφος σας μού δίνει δύναμη και αποτελεί για μένα εντολή να θέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, να αγωνιστώ για τη λύση τους και να εγγυηθώ στην πράξη για τη δημιουργία νέων έργων στο Δήμο.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των ευθυνών που αναλαμβάνω, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα εργαστώ με υπευθυνότητα πράξεων και συνέπεια λόγων. Στη νέα μου θητεία, στόχο έχω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης σας και να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες σας! Και γνωρίζω ήδη ότι είναι πολλές οι προσδοκίες! Κυρίως οι τελευταίοι 2 μήνες με δίδαξαν πολλά. Είχα την ευκαιρία και την τιμή να γνωρίσω αξιόλογους συμπολίτες μας, τους οποίους σε άλλη περίπτωση δεν θα συναντούσα. Είχα επίσης την ευκαιρία να ξανασυναντήσω φίλους συμπολίτες. Τους άκουσα, θα εξακολουθήσω να τους ακούω και να λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τα λεγόμενά τους.

Θα επιθυμούσα τη συμβολή όλων εσάς στην πληροφόρησή μου, ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον Δήμο. Ο πραγματικός αγώνας τώρα ξεκινά με πολλές, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες μάχες! Θα σας ήθελα δίπλα μου, γιατί μόνο ενωμένοι πετυχαίνουμε. Οι τρόποι επικοινωνίας μαζί μου είναι γνωστοί, θα περιμένω με χαρά τις παρεμβάσεις σας, καθώς και την ενημέρωση για ό,τι αντιμετωπίζετε που θα θέλατε να αλλάξει.

Ήδη, λαμβάνω μηνύματα (προφορικώς και γραπτώς) για την κατάσταση. Όλοι εσείς πραγματικά αλλάξατε σελίδα και μας δώσατε εντολή για Ανανέωση στην Πράξη και για πραγματικό έργο στο Δήμο για το καλό όλων μας. Ενωμένοι παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δώσαμε έναν δύσκολο, έντιμο και καθαρό αγώνα με σκληρές μάχες και μας πιστέψατε! Αυτό μας γεμίζει αίσθημα ευθύνης, ώστε να ανταποκριθούμε επάξια στην εμπιστοσύνη σας. Η νίκη μάς δίνει το έναυσμα να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Σίγουρα το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε λάβει τις ευχές της πλειοψηφίας του κόσμου για Καλή Επιτυχία. Ο νέος Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο Δήμο Διονύσου. Για εμάς που αγαπάμε τον τόπο μας, ήρθε η ώρα να σταθούμε δίπλα του και να πραγματοποιήσουμε αυτήν την ανανέωση και τη δημιουργία.

Ζητήσαμε μια ευκαιρία ώστε να κριθούμε κι εμείς με τη σειρά μας στο τέλος της ερχόμενης 5ετίας. Τα αξιώματα πρέπει να βρίσκονται σε ικανά χέρια και αυτό το κρίνετε κάθε φορά εσείς. Να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την ανασύνταξη και των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων!

Θα εργαστούμε σκληρά για να αποκτήσουμε την Πόλη που μας αξίζει. Θα συνεργαστούμε με όλες και όλους εσάς που νοιάζεστε και αγωνίζεστε για την προκοπή του τόπου. Κάνοντας πράξη τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για εξαντλητική διαβούλευση με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, για πλήρη διαφάνεια και ουσιαστική λογοδοσία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψηφίους μου και στον Δήμαρχο, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε! Συγχαρητήρια να εκφράσω σε όλες και όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, καθώς και σε όλες και όλους τους υποψηφίους, γιατί είναι πολύ σημαντικό ότι έθεσαν εαυτό προς κρίσην των συμπολιτών μας.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μια νέα αρχή συναίνεσης στο Δήμο μας, με συνέχεια και σύγχρονες αντιλήψεις. Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε ότι ορθώς πράξατε και στους δύο εκλογικούς γύρους. Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε τις επιλογές εκπροσώπων σας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή σελίδας, με βασικούς άξονες τη χρηστή διοίκηση, τη συνεργασία δυνάμεων, τη συλλογικότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, κάτω από ένα μεγάλο κοινό στόχο, το καλό του Δήμου Διονύσου. Χρειάζεται αφοσίωση, εποικοδομητικό διάλογο, δουλειά, οργάνωση και σωστή μεθοδολογία.

Οφείλουμε να σεβαστούμε την επιλογή σας και να αξιοποιήσουμε ώριμα και ευσυνείδητα την ευκαιρία που μας δώσατε. Αξιολογώντας ήδη την πραγματική κατάσταση του Δήμου, με μεγάλη χαρά και δυναμική εργαζόμαστε και προετοιμαζόμαστε, υπό το πρίσμα της ανάληψης του Δήμου από 1ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα που θα προκύψουν, καθώς και όσα έχουμε εξαγγείλει ότι θα αντιμετωπίσουμε από την επόμενη ημέρα της ανάληψης.

Με εκτίμηση, αίσθημα ευθύνης και πολλές ευχαριστίες,
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ  
MSc Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης
Δημοτική Σύμβουλος Δ. Διονύσου