Ο ΜΑΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΩΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


"ΕΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..."
Με αφορμή την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου σχετικά με το θέμα της παραχώρησης σχολικών χώρων και την αναφορά του ονόματός μου σε αυτή, εκφράζω τα παρακάτω προς την κα Σώκου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, και προς τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου...



Α. Η θέση και η άποψη της δημοτικής σας παράταξης, όσο και του ΚΚΕ απ' όπου προέρχεστε, σχετικά με το τι πρέπει να είναι δημόσιο και τι όχι, ή το τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση και τι όχι, ή ποιος ο ρόλος των χορηγών και το τι είναι προς εκμετάλλευση, είναι γνωστές σε όλους και αποτυπώνουν τις σεβαστές απόψεις και θέσεις της ιδεολογίας σας, που βρίσκει μάλιστα σύμφωνο και το 6% του εκλογικού σώματος, τόσο στον Δήμο μας (ως Λαϊκή Συσπείρωση), όσο και στην χώρα (ως ΚΚΕ) και καλά κάνετε και αγωνίζεστε γι' αυτές.

Β. Το αν εγώ προσωπικά ως δημότης μετέχω στις σχολικές επιτροπές του Δήμου, ως προτεινόμενος των δημοτικών παρατάξεων του κ. Βορριά, του κ. Καλαφατέλη και του κ.Πασιπουλαρίδη (ατυχώς παραλείψατε ν' αναφέρετε ότι μετέχω στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, μετά από κοινή πρόταση Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης), αυτό αποτελεί για μένα τιμή και αναγνώριση της δράσης μου στους συλλόγους γονέων και γι’ αυτό αποδέχτηκα τις προτάσεις αυτές. Ο ρόλος μου ήταν ακριβώς αυτός που προβλέπει ο νομοθέτης. Δηλαδή «συμμετοχή στα ΝΠΔΔ (όπως οι σχολικές επιτροπές) δημοτών, χρηστών ή με συνάφεια του αντικειμένου».

Γ. Δεν θα σχολιάσω την επιχειρηματολογία σας σχετικά με το τι προκάλεσε την αντίδρασή μου για το ABC ή για τα περί εμπορευματοποίησης των σχολικών χώρων, γιατί αυτό αποτελεί άποψή σας και δικαίωμά σας να το εκφράζετε (δημοκρατία έχουμε άλλωστε). Απλώς διευκρινίζω για κάποιους, ότι η ένσταση μου είχε να κάνει με την τήρηση της διαδικασίας αδειοδότησης και τον ρόλο των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Τέλος, δεν αντιλαμβάνομαι την φρασεολογία σας: «Μέσα από τους συλλόγους γονέων που συμμετείχε ο ίδιος καθώς και η κ.Βουκλαρή-Αυγέρη (επιφανή στελέχη της παράταξης του κ. Μπιτάκου στις τελευταίες εκλογές) δεν ήταν αυτοί που έστηναν παραμάγαζα;»

Τι εννοείτε κα Σώκου και μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου, όταν λέτε ότι στήνω παραμάγαζα;

Θεωρώ άστοχη τη δήλωσή σας, μακριά από κάθε ευπρέπεια που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει οποιαδήποτε μορφή πολιτικής έκφρασης και διαλόγου.

Κάποιος κακοπροαίρετος θα το εκλάμβανε ως συκοφαντία και ωμή κατηγορία και θα επιθυμούσα να το διευκρινίσετε.

Επειδή είστε επίσημος πολιτικός φορέας, εάν πράγματι κάνετε δημόσια καταγγελία για την ύπαρξη παραμάγαζων στα σχολεία και πολύ περισσότερο ότι τα στήνω εγώ, θα ήθελα τα αποδεικτικά στοιχεία και βέβαια είστε υποχρεωμένοι εκ της θέσης και του ρόλου σας, να τα καταθέσετε στη δικαιοσύνη για να έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου.

Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε σαν κάποιους γραφικούς κοινούς λασπολόγους συκοφάντες που κυκλοφορούν ανώνυμα συνήθως, στα δάση του Διονύσου και στα πεζοδρόμια.

Καλή συνέχεια στον αγώνα σας
Με τιμή
Μάριος Λουκάτος